Σύγχυση με δηλώσεις Θεοχάρη για τα πιστοποιητικά από Βρετανία | Ανοίγει τον Ιούνιο η Ισπανία με πιστοποιητικά υγείας

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Σύγχυση επικρατεί στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, για το ενδεχόμενο αποδοχής από την Ελλάδα των χειρόγραφων βεβαιώσεων από το αγγλικό σύστημα Δημόσιας Υγείας. Το θέμα φαίνεται να έχει πάρει διαστάσεις και μεταξύ των Ελλήνων ξενοδόχων, αλλά και των tour operators που ρωτούν να μάθουν τι θα ισχύσει…

Οι έγκυροι Times ανέφεραν ότι ο Έλληνας υπουργός είπε στην εφημερίδα ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει στους Βρετανούς που έχουν εμβολιαστεί δύο φορές να εισέλθουν στη χώρα χρησιμοποιώντας μόνο τη χειρόγραφη κάρτα NHS. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος Τύπου του κ. Θεοχάρη είπε στο Sky News ότι μόνο επίσημα έγγραφα θα ήταν αποδεκτά και ότι η ελληνική κυβέρνηση κατανοεί ότι ένα βρετανικό πιστοποιητικό υγείας θα είναι διαθέσιμο, όπως γράφει το Travel Weekly.

Ως γνωστόν, το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό της ΕΕ προσφέρει στους ταξιδιώτες τον τρόπο να αποδείξουν την κατάσταση της υγείας τους με πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19, αρνητικά αποτελέσματα δοκιμών ή ιατρικά πιστοποιητικά για άτομα που έχουν αναρρώσει από το Covid-19 τις προηγούμενες 180 ημέρες.

Όπως γράφουν οι Times, “Νωρίτερα στη σύνοδο κορυφής του WTTC, ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης περιέγραψε τα μέτρα που έχει λάβει η Ελλάδα για να ανοίξει ξανά σε διεθνείς επισκέπτες από τις 14 Μαΐου και σε κρουαζιέρες από τις 3 Μαΐου”. Και η εφημερίδα καταλήγει σχολιάζοντας: “…οι χάρτινες κάρτες θα γίνουν αποδεκτές, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ εργάζονται σε ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας…”.

Την είδηση μεταδίδει και ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΚΑΙ, επιβεβαιώνοντας τα βρετανικά μέσα, ως εξής: “Έτοιμη από τον άλλο μήνα να υποδεχθεί επισκέπτες από τη Βρετανία που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού χωρίς να χρειάζονται μοριακά τεστ πριν από την αναχώρηση είναι η Ελλάδα, δήλωσε στους Times ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Ο υπουργός σημείωσε αρχικά ότι θα γίνονται δεκτές ως αποδεικτικό εμβολιασμού οι κάρτες που χορηγεί στα σημεία εμβολιασμού το εθνικό σύστημα υγείας NHS στις οποίες αναγράφονται με το χέρι οι λεπτομέρειες του εμβολιασμού, με υπογραφή νοσηλευτή ή γιατρού”.

Η Ισπανία

Η Ισπανία θα καλωσορίσει τους επισκέπτες από τον Ιούνιο, μετά από πιλοτική δοκιμή ψηφιακών πιστοποιητικών υγείας και στα 46 ισπανικά αεροδρόμια τον Μάιο, δήλωσε ο Fernando Valdes Verelst, υφυπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, ο οποίος παρουσίασε τα σχέδια της χώρας κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας συνόδου κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού στο Μεξικό.

ksd PRIMAGEL Θεοχάρη
adv

Είπε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι «μαγικό ραβδί», αλλά προσφέρει βεβαιότητα στους ανθρώπους να οργανώσουν το ταξίδι τους.

Εκπρόσωποι της τουριστικής βιομηχανίας στο Κανκούν καλωσόρισαν ειδήσεις ότι η ΕΕ θα επιτρέψει στους Αμερικανούς εμβολιασμένους να επισκεφθούν την Ευρώπη, αυτό το Καλοκαίρι – αλλά οι Βρυξέλλες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με την αμοιβαία αναγνώριση των διαβατηρίων εμβολιασμού.

«Το καλύτερο πράγμα που μπορούν να προσφέρουν οι κυβερνήσεις στους ταξιδιώτες είναι η βεβαιότητα», είπε και εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες θα οδηγήσουν σε αμοιβαίες ρυθμίσεις, λέγοντας ότι οι ταξιδιώτες χρειάζονται βεβαιότητα όταν επιστρέφουν στις χώρες καταγωγής τους. Εάν οι παραθεριστές αντιμετωπίζουν περιορισμούς όταν φτάνουν στο σπίτι, αυτό δεν θα βοηθήσει τον Τουρισμό.

«Δεν είναι χρήσιμο να ανοίξεις μόνο τη μία πλευρά της εξίσωσης», είπε.

«Η Ισπανία θα είναι έτοιμη τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το ψηφιακό πιστοποιητικό», είπε και κατέληξε λέγοντας ότι «Κάνουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα τον Μάιο και στα 46 αεροδρόμια, οπότε θα δώσουμε σε όλους τους ταξιδιώτες αυτή τη βεβαιότητα».

Tagged

1 σχόλιο στο “Σύγχυση με δηλώσεις Θεοχάρη για τα πιστοποιητικά από Βρετανία | Ανοίγει τον Ιούνιο η Ισπανία με πιστοποιητικά υγείας

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *