tsexia

Σύγχυση στην τσεχική αγορά|Αναστολή προγράμματος από Fischer και EXIM|Τι δηλώνουν οι t.o και ο Blue STYLE

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σύγχυση επικρατεί στην τσεχική αγορά, αναφορικά με τα προγράμματα των tour operators για Ελλάδα, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι tour operators της χώρας, Fischer και Exim, που ανήκουν στο γερμανικό όμιλο Der Touristik ανακοίνωσαν επίσημα την προσωρινή αναστολή όλων των προγραμμάτων για Ελλάδα, έως τις 31 Αυγούστου.

Και όλα αυτά την στιγμή που η συγκεκριμένη αγορά φέρεται να είναι από τις πλέον έτοιμες να ξεκινήσουν ταξίδια προς Ελλάδα, ενώ και ο σύνδεσμος των tour operators της χώρας, όπως αποκάλυψε το money-tourism.gr, ενημέρωσε τα μέλη του ότι από 1 Ιουλίου ξεκινούν οι πτήσεις charter από Τσεχία προς Ελλάδα. Η ενημέρωση υπήρξε μετά την συνάντηση τουριστικών επαγγελματικών ενώσεων με το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Τσεχικής Δημοκρατίας, σχετικά με το θέμα της σταδιακής επανεκκίνησης των ταξιδιών Τσέχων πολιτών στο εξωτερικό.

Η Τσεχία “στέλνει” περίπου 220.000 τουρίστες αεροπορικά με πτήσεις charter στην Ελλάδα, μέσω των εταιριών Travel Service και Smart Wings, που είναι συνδεδεμένες με τον εθνικό αερομεταφορέα CSA. Λειτουργούν δε τρεις μεγάλοι tour operators, Exim και Fischer που ανήκουν στο γερμανικό γκρουπ Der Touristik, που προχώρησε πρόσφατα στην εξαγορά του τελευταίου, και ο Blue Style. Η συνολική ροή Τσέχων τουριστών στην Ελλάδα, με αεροπλάνα εκτιμάται σε περίπου 350.000 σε ετήσια βάση.

Τι συνέβη

Με επίσημες επιστολές τους οι δύο εταιρίες, υπό τον τίτλο “Temporary suspension of flights until 31.08.2020”, ενημερώνουν ότι αναστέλλεται το πρόγραμμα και ξεκινούν οι διαδικασίες για την ανανέωσή του με τα νέα δεδομένα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρλιζεται αν το νέο πρόγραμμα θα είναι άμεσης ισχύος, ή θα λειτουργήσει μετά την 31η Αυγούστου.

FischerΠηγές προσκείμενες στις δύο εταιρίες τόνισαν στο money-tourism.gr, ότι το νέο πρόγραμα θα είναι άμεσα διαθέσιμο και η αναστολή είναι προσωρινή, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αφορά στην τρέχουσα περίοδο και όχι για την περίοδο μετά την 31η Αυγούστου.

Ωστόσο η αναστολή αυτή δημιουργεί σοβαρά θέματα στον προγραμματισμό των πτήσεων των 2 αεροπορικών εταιριών, καθώς Fischer και Exim, είχαν κρατήσει ένα μεγάλο αριθμό θέσεων σε κάθε πτήση.

Η επιστολή

Η επιστολή των εταιριών, έχει ως εξής:

“Temporary suspension of flights until 31.08.2020

Dear colleagues,

Greetings from Prague, I hope you are doing well.

Please find attached the official announcement about suspension of flights until 31.8.2020.

As already mentioned in attached enclosure, I would like to assure you that this is only a short-term measure. We are right now in the midst of intense negotiations with our main partner TVS / SW on what the updated flight plan for the 2020 summer season will look like.

Photo by Alex Wolo on Unsplash
Πράγα|Photo by Alex Wolo on Unsplash

We assume that part of the flights during the above mentioned period will be presumably renewed to a reduced extent already during the upcoming weeks.

You will get a notice since when the flight operations will be resumed in your destination, based on the development of negotiations and dependent on protective measures for entry back to the territory of the Czech Republic (incl. obligation of quarantine measures/COV-SARS-2 testing etc.) which will be defined by the Czech Ministry of Health.

I would like to kindly ask you to pass this information to all our hotel partners and assure them that we value our partnership and that we are taking every step possible to resume the flight operations in no time.

Please don´t hesitate to contact us, we would be pleased to respond to any question you might have”.

Ο Blue Style

Ο άλλος μεγάλος tour operator της Τσεχίας, Blue Style, προσανατολίζεται σύμφωνα με πληροφορίες, στην κάλυψη κάποιων επιπλέον θέσεων στις πτήσεις, χωρίς ωστόσο να είναι ξεκάθαρη η κατάσταση με τις αεροπορικές συνδέσεις.

demisΟ κ. Ντέμης Ευαγγελινός, γενικός αντιπρόσωπος Ελλάδος του  Blue Style, δήλωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή: “Αξιότιμοι  Συνεργάτες, Όπως ήδη γνωρίζετε,  η CKFisher και η EXIM ακύρωσαν όλες τις πτήσεις τους προς όλους τους προορισμούς στην Ελλάδα μέχρι 30/08/2020. Επίσημη ενημέρωση έχει ήδη αποσταλεί σε όλους τους πελάτες τους για την ακύρωση. Το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στην Τσεχική Δημοκρατία έχουν μείνει έκπληκτοι και εκφράζουν  την απορία τους γι’ αυτή την απόφαση. Ο κόσμος του Τουρισμού και τα Γραφεία Ταξιδίων (retailers) είναι θυμωμένοι και οι Aεροπορικές Eταιρείες δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής. Θεωρώ ότι αυτή είναι η χειρότερη απόφαση  που ένας  tour operator  θα μπορούσε να λάβει, αυτή την στιγμή ειδικά για την Ελλάδα και ελπιζω να αναθεωρήσουν. Εμείς, στο Blue STYLE, έχοντας πολλούς πελάτες που περιμένουν τις διακοπές τους στην όμορφη και ασφαλή Ελλάδα, δεσμευόμαστε να κάνουμε ό,τι μπορούμε  σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία  Smart Wings για να πραγματοποιήσουμε το όνειρό τους”.

primagel
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *