pnai rodos

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τους πυρόπληκτους της Αττικής

ΦΟΡΕΙΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη υποστήριξης και παροχής βοήθειας στους πληγέντες από την πυρκαγιά, στις δοκιμαζόμενες περιοχές της Αττικής, ενημερώνει τους πολίτες που επιθυμούν να βοηθήσουν, ότι έχει ξεκινήσει συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού  και ειδών πρώτης ανάγκης , στους χώρους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ρόδου, επί της οδού Καποδιστρίου. 

Τα είδη που  χρειάζονται είναι, ρουχισμός, ιματισμός, είδη προσωπικής υγιεινής και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Όσον αφορά τα τρόφιμα, τα απαραίτητα είδη είναι:

  • Εμφιαλωμένα νερά
  • Χυμοί
  • Τρόφιμα που διατηρούνται εκτός ψυγείου και κατά προτίμηση άμεσης κατανάλωσης (κονσέρβες, συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, φρυγανιές, κ.λπ.)
  • Γάλατα μακράς διαρκείας τα οποία διατηρούνται εκτός ψυγείου, π.χ. εβαπορέ.

Συγκεντρώνονται επίσης είδη προσωπικής υγιεινής, πάνες για μωρά, μωρομάντηλα και ζωοτροφές για οικόσιτα ζώα.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να διαθέσουν ρούχα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά και παπούτσια) καθώς και ιματισμό (σεντόνια, μαξιλαροθήκες, μαξιλάρια, κουβέρτες) να φροντίσουν να είναι καθαρά, διπλωμένα, ταξινομημένα και σε καλή κατάσταση.

Ενημερώνονται επίσης οι τοπικοί φορείς που έχουν ξεκινήσει ανάλογες πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ειδών υποστήριξης των πληγέντων και δεν έχουν τρόπο αποστολής τους, να τα παραδώσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου συντονίζουν ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης, η Εντεταλμένη Εθελοντισμού & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Χαρίκλεια Γιασιράνη και ο Εντεταλμένος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, Χρήστος Ευστρατίου.

Στην Κάλυμνο ο Γιώργος Χατζημάρκος

Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της Περιφερειακής Αρχής με τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και της συνεχούς στήριξης που τους παρέχει, για την επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες  ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος μετέβη χθες, Τρίτη, στην Κάλυμνο, συνοδευόμενος από τον ειδικό συνεργάτη της Περιφέρειας σε θέματα τεχνικών έργων, Στέργο Στάγκα.

kalymnosΣτην διάρκεια της επίσκεψής του, συναντήθηκε στην Ιχθυόσκαλα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας, Μανώλη Κουλλιά, με τον οποίον συζήτησαν τα προβλήματα του κλάδου.

Ακολούθησε  επίσκεψη, στο έργο της “Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑΜΕΑ Καλύμνου”,  στον οικισμό Άργους Καλύμνου, το οποίο έχει στόχο την  ενίσχυση των κοινωνικών δομών και την προστασία του κοινωνικού ιστού του νησιού.

Ήδη έχει ολοκληρωθεί το κτιριακό σκέλος και τώρα βρίσκεται σε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας η ανακατασκευή του περιβάλλοντος χώρου. Στους χώρους της Στέγης ο Περιφερειάρχης ξεναγήθηκε από τον Πρόεδρο του ΚΔΑΠ-ΑμεΑ “Ο Αγιος Παντελεήμων” , Φίλιππο Ολυμπίτη.

Ολοκληρωμένο το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1.065.503,27 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014 – 2020, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020. Η Στέγη θα μπορεί να φιλοξενήσει έως 9 άτομα με νοητική στέρηση  και στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων περίθαλψης, στέγασης και διαβίωσης των ατόμων αυτών.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης και ο κ. Στάγκας μετέβησαν στο Δημαρχείο όπου ακολούθησε συνάντηση εργασίας με τον Δήμαρχο Καλυμνίων Γιάννη Γαλουζή και τους συνεργάτες του, με αντικείμενο τα τεχνικά έργα που αφορούν τη Κάλυμνο.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *