Ο αείμνηστος Τέλης Διβάνης στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού το 1997, στην Ακρόπολη | ©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ | Photo Δ. Πατεράκης

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον θάνατο του Τέλη Διβάνη

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν για τον θάνατο του Τέλη Διβάνη, φορείς του Τουρισμού.

Η ΠΟΞ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Με την απώλεια του Αριστοτέλη Διβάνη, κλείνει ένα σπουδαίο κεφάλαιο στη σύγχρονη ιστορία της ελληνικής Φιλοξενίας. Υπήρξε ένας από τους πιο καινοτόμους, πετυχημένους και οραματιστές επιχειρηματίες της γενιάς του και ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές του ξενοδοχειακού κλάδου, στις κρίσιμες δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση. Ξεκινώντας από τα Τρίκαλα το 1958, ο Αριστοτέλης Διβάνης εμπνεύστηκε και ίδρυσε στη συνέχεια έναν από τους ισχυρούς ξενοδοχειακούς Ομίλους της χώρας μας, με σημαντικές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Για πολλά χρόνια στο τιμόνι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κατόρθωσε να αναδείξει με την ηγετική φυσιογνωμία του τις δυνατότητες του τουριστικού μας τομέα και να τον θεμελιώσει ως κινητήρια δύναμη της ελληνικής οικονομίας.

Ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Τάσιος και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στον άξιο συνεχιστή του έργου του κ. Σπύρο Διβάνη, στην οικογένειά του, στους οικείους του και σε όλους τους εργαζόμενους του Ομίλου”.

Ο ΣΕΤΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Ο ΣΕΤΕ, το διοικητικό συμβούλιο και τα στελέχη του οργανισμού, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Αριστοτέλη Διβάνη, στην οικογένεια και στους οικείους του.

Ο Αριστοτέλης Διβάνης, με την επιχειρηματική του οξυδέρκεια, δημιούργησε έναν από τους σημαντικότερους ξενοδοχειακούς ομίλους στη χώρα, ενώ παράλληλα άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα κοινά του τουρισμού, εκπροσωπώντας από την πρώτη γραμμή τον ξενοδοχειακό κλάδο σε δύσκολες και απαιτητικές εποχές για τον ελληνικό τουρισμό.

Θα μείνει στη μνήμη μας για τη δημιουργικότητα, τη διορατικότητα, τον δυναμισμό και την ευγένειά του”.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας

Ο πρόεδρος της ΕΞΜ Δημήτριος Καραλής, δήλωσε: “Ο Τέλης Διβάνης  υπήρξε   ευπατρίδης  του  τουρισμού,  μέντορας    και εμπνευστής μου. Η απώλειά του λύπησε όλη τη μεγάλη οικογένεια των ξενοδόχων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Άφησε πλούσια παρακαταθήκη γνώσεων  και  έργων  που  θα  καθοδηγεί  όλες  τις  επόμενες γενιές των επιχειρηματιών και των στελεχών του ξενοδοχειακού κλάδου.

Η προσωπική επαγγελματική του πορεία θα παραμείνει σύμβολο σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό και θα αποτελεί παράδειγμα συνεπούς και αυτοδημιούργητης προσπάθειας με κόπο αλλά και δικαίωση.

Η βαριά σκιά που έριξε η απώλειά του στη λαμπρότητα της χτεσινής ημέρας, μας  θύμισε  αυτό  που ο ίδιος πάντα ήταν. Περήφανος  και Λαμπερός. Και έτσι θα τον θυμόμαστε”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *