Αρχική > ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ > Συμφωνία για πτήσεις με κοινό κωδικό μεταξύ Gulf Air και Aegean Airlines
aegean

Συμφωνία για πτήσεις με κοινό κωδικό μεταξύ Gulf Air και Aegean Airlines

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Gulf Air, ο εθνικός αερομεταφορέας του Βασιλείου του Μπαχρέιν, και η Aegean Airlines, ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ελλάδας, υπέγραψαν συμφωνία για πτήσεις με κοινό κωδικό (codeshare agreement), διευρύνοντας έτσι τα δίκτυά τους στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

Συγκεκριμένα, οι ταξιδιώτες θα μπορούν πλέον να επιλέγουν πτήσεις με κοινό κωδικό από το Μπαχρέιν, μέσω Αθήνας, από και προς τις ευρωπαϊκές πόλεις των Βρυξελλών και της Ρώμης, ενώ οι ταξιδιώτες από τη Γενεύη, το Μιλάνο και τη Βιέννη θα μπορούν πλέον να επιλέγουν κοινές πτήσεις, μέσω της Αθήνας, προς το Βασίλειο του Μπαχρέιν με την Gulf Air.
Ο κ. Ahmed Janahi, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Gulf Air, δήλωσε: «Η δέσμευσή μας να ενισχύσουμε το δίκτυο της Gulf Air ενισχύεται μέσα από αυτή τη συμφωνία για πτήσεις με κοινό κωδικό –επιτρέποντας στους επιβάτες μας να συνδέονται με δημοφιλείς προορισμούς σε ολόκληρη την Ευρώπη που εκτείνονται πέρα από το δίκτυό μας, προσφέροντας παράλληλα τη μοναδική ευκαιρία σε επιβάτες από ακόμα περισσότερες πόλεις της Ευρώπης να επισκεφθούν το Βασίλειο του Μπαχρέιν, και να απολαύσουν τα μοναδικά προϊόντα και τις υπηρεσίες που έχει να προσφέρει».
«Καλωσορίζουμε τη νέα αυτή συμφωνία για πτήσεις με κοινό κωδικό με την Gulf Air και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο συνδυασμός των δικτύων των δύο αερομεταφορέων θα προσφέρει στους επιβάτες μας νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες, όχι μόνο μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν, αλλά και ακόμα παραπέρα», δήλωσε ο, κ. Τάσος Ραυτόπουλος, Network Planning and Alliances Director της AEGEAN.

Οι πτήσεις

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Βασιλείου του Μπαχρέιν πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις σε ετήσια βάση, μεταξύ του Μπαχρέιν και την Ελληνικής πρωτεύουσας, επιπροσθέτως των διπλών ή και περισσοτέρων πτήσεων προς 10 πόλεις από τον αραβικό κόσμο (GCC) και χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, επιτρέποντας στους επιβάτες να πραγματοποιήσουν εύκολα και βολικά το ταξίδι τους, έχοντας ως ενδιάμεσο σταθμό το Μπαχρέιν, πριν φτάσουν στους τελικούς τους προορισμούς εντός του δικτύου της Gulf Air.

Κρατήσεις για τις πτήσεις της Gulf Air γίνονται online μέσω του ιστότοπου www.gulfair.com. Για κρατήσεις και άλλες ερωτήσεις, οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να απευθύνονται στο 24ωρο Παγκόσμιο Κέντρο Επικοινωνίας της αεροπορικής εταιρείας, στο τηλέφωνο (+973) 17373737, σε οποιαδήποτε από τα γραφεία της Gulf Air, καθώς και σε εξουσιοδοτημένα ταξιδιωτικά γραφεία.

H Gulf Air

Η Gulf Air, ο εθνικός αερομεταφορέας του Βασιλείου του Μπαχρέιν, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1950, και ήταν μία από τις πρώτες εμπορικές αεροπορικές εταιρείες που καθιερώθηκαν στη Μέση Ανατολή. Σήμερα, η Gulf Air είναι ένας σημαντικός διεθνής αερομεταφορέας που εξυπηρετεί 42 πόλεις σε 25 χώρες και 3 ηπείρους.

Η εταιρεία εκτελεί διπλές καθημερινές –ή και περισσότερες– πτήσεις σε 10 περιφερειακές πόλεις, σε συνδυασμό με επιπλέον προορισμούς στην ινδική υποήπειρο και την Ευρώπη, από τον κόμβο της στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπαχρέιν. Επί του παρόντος, η Gulf Air εξυπηρετεί όλους τους προορισμούς της μέσα από έναν στόλο 28 αεροσκαφών φαρδιάς και στενής ατράκτου, με παραγγελίες για 39 νέα αεροσκάφη τύπου Boeing και Airbus, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν στις αρχές του 2018. Ο σύγχρονος αυτός στόλος θα σηματοδοτήσει μία νέα εποχή για την Gulf air, καθώς η εταιρεία συνεχίζει να ενισχύει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της. Γνωστή για την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία της –που αποδεικνύεται από τη γκάμα προϊόντων της εταιρείας, τα οποία είναι φιλικά προς την οικογένεια και τις επιχειρήσεις– η Gulf Air είναι αφοσιωμένη στον ηγετικό της ρόλο εντός της βιομηχανίας, καθώς και στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που αντικατοπτρίζουν τις εξελισσόμενες ανάγκες και προσδοκίες των επιβατών της.

Η Gulf Air συνδέει το Μπαχρέιν με τον υπόλοιπο κόσμο και, ως εκ τούτου, αποτελεί εθνικό στοιχείο υποδομής ζωτικής σημασίας, υπηρετώντας την οικονομία ως ισχυρός κινητήριος μοχλός και στηρίζοντας τη συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη του Βασιλείου.

Η Gulf Air είναι Μέγας Χορηγός του FORMULA 1 GULF AIR BAHRAIN GRAND PRIX από τότε που έμεινε στην ιστορία ως το πρώτο Grand Prix της Formula 1 που διεξήχθη στη Μέση Ανατολή, το 2004. Επιπλέον, η Gulf Air είναι ο επίσημος αερομεταφορέας του Bahrain International Airshow (Διεθνής Αεροπορική Επίδειξη του Μπαχρέιν που διεξάγεται ανά διετία) από την πρώτη του διοργάνωση, το 2010.

H AEGEAN

Η AEGEAN, η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία και μέλος της Star Alliance, ξεκινώντας την πορεία της το 1999 έως και σήμερα, προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο, σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Το 2013, η AEGEAN εξαγόρασε την Olympic Air. Ως αποτέλεσμα, οι επιβάτες –τόσο οι ξένοι επισκέπτες όσο και οι Έλληνες ταξιδιώτες– απολαμβάνουν πλέον αυξημένη συχνότητα και περισσότερες συνδέσεις πτήσεων, καθώς και βελτιωμένη πρόσβαση στα νησιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων και νησιών της άγονης γραμμής. Το 2016, η συνολική κίνηση των δύο εταιρειών ανήλθε σε 12,5 εκατομμύρια επιβάτες. Το δίκτυο της AEGEAN προσφέρει πτήσεις σε 145 προορισμούς (33 εσωτερικού και 112 εξωτερικού) σε 40 χώρες. Ο στόλος του ομίλου αποτελείται από 58 αεροσκάφη. Το 2017, η εταιρεία βραβεύθηκε για 7η συνεχή φορά και 8η συνολικά από το 2009 έως σήμερα, ως η «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» στα Skytrax World Airline Awards.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *