Συμμετοχή του ΕΒΕΑ στην επιχειρηματική αποστολή στη Σαουδική Αραβία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών συμμετείχε ενεργά στην ιδιαίτερα επιτυχημένη κυβερνητική και επιχειρηματική αποστολή στo Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Πιο συγκεκριμένα, το ΕΒΕΑ εκπροσώπησαν ο κ. Δημήτριος Δημητρίου, μέλος της  Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ & Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, καθώς και ο κ. Χάρης Λαμπρόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ, τ. ΤΑΝΕΟ) & μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ.

Οι εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ συμμετείχαν στο Ελληνο-Σαουδαραβικό Επενδυτικό Φόρουμ που διεξήχθη στο Ριάντ,  με την παρουσία σημαντικών υπουργών και των δυο χωρών και τη συμμετοχή πολλών ελληνικών επιχειρήσεων από τους κλάδους των κατασκευών, της ναυτιλίας, του τουρισμού, της φαρμακοβιομηχανίας, της ενέργειας, της κυβερνοασφάλειας, των τραπεζών κ.ά.

Ειδικότερα, ο κ. Δ. Δημητρίου συμμετείχε  ως συντονιστής στο πάνελ για τις κατασκευές και το Real Estate. Με την παρουσία διακεκριμένων ελληνικών κατασκευαστικών εταιρειών, το πάνελ ασχολήθηκε με τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στη Σαουδική Αραβία, τις δυνατότητες κοινοπραξίας και συνεργασίας στην περιοχή, καθώς και τις μελλοντικές προκλήσεις για τους ιδιοκτήτες και τους προγραμματιστές έργων.

Από την πλευρά του, ο κ. Χ. Λαμπρόπουλος συμμετείχε ως συντονιστής στο πάνελ για την ενέργεια με θέμα «Ενεργειακή Μετάβαση: Ξεκλειδώνοντας την Υπόσχεση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του Υδρογόνου». Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην προοπτική οικονομικής και επιχειρηματικής συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της παραγωγής ενέργειας από υδρογόνο. Είναι ένας τομέας με πολλαπλές ευκαιρίες, καθώς συμπεριλαμβάνει την παραγωγή, τη μεταφορά και αποθήκευσή του, και αυτό απαιτεί επενδύσεις σε βιομηχανικούς λιμένες, υποδομές αποθήκευσης, τεχνολογία κυψελών καυσίμου και πολλά άλλα.

Κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων ήταν ότι οι προοπτικές για τη διμερή συνεργασία των επιχειρήσεων είναι εξαιρετικές και σύντομα αναμένονται αποτελέσματα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *