ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αίτηση πτώχευσης από το Attika Reisen στην Γερμανία

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μετά τον θάνατο του Μιχάλη Καραβά και τις πολλές πτωχεύσεις παρόχων τουριστικών υπηρεσιών μέσα σε λίγες εβδομάδες στην Γερμανία (Schnieder-Reisen, Arcona-Hotels και Tour mit Schanz), η Attika Reisen, δημιούργημα του αείμνηστου Καραβά και σπεσιαλίστας για Ελλάδα, κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Πιο αναλυτικά, η Attika Reisen υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στις 27 Νοεμβρίου 2023. Η δικηγορική εταιρεία Jaffe με έδρα το Μόναχο διορίστηκε διαχειριστής αφερεγγυότητας και προσπαθεί τώρα να βρει επενδυτή. Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί αφερεγγυότητας, οι μισθοί των εργαζομένων της Attika είναι εξασφαλισμένοι για τους επόμενους τρεις μήνες.

Νέες κρατήσεις για τη θερινή περίοδο δεν είναι επί του παρόντος δυνατές, ενώ δεδομένου ότι δεν υπάρχουν κρατήσεις για το Χειμώνα, δεν θα χρειαστεί να μεταφερθούν επισκέπτες από την Ελλάδα. Τις τελευταίες ημέρες, ταξιδιωτικά γραφεία έχουν αναρτήσει αρκετά σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ότι περιμένουν ακόμη την καταβολή προμηθειών από την Attika. Οι απαιτήσεις αυτές θα δοθούν τώρα στον σύνδικο αφερεγγυότητας.

Η Attika Reisen είναι σπεσιαλίστας για την Ελλάδα για περισσότερα από 45 χρόνια και προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα διακοπών στην Ελλάδα και την Κύπρο και η πτώχευση προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, καθώς η Ελλάδα είχε μια σεζόν ρεκόρ το περασμένο καλοκαίρι και οι τουριστικές συναλλαγές με την Ελλάδα πήγαιναν καλά το 2022. Η Attika Reisen ήταν επίσης αρκετά ενεργή πρόσφατα όσον αφορά στον σχεδιασμό προϊόντων. Πέρυσι ξεκίνησε ένα τμήμα πολυτελούς Τουρισμού και συνέθεσε και πακέτα μακράς διαμονής για χειμερινούς επισκέπτες στην Ελλάδα.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *