King George

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αναστολή λειτουργίας και για τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Το υπουργείο Τουρισμού με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, ανακοίνωσε πριν από λίγο την απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως τέλος Απριλίου.

Σύμφωνα με την απόφαση υπάρχει υποχρέωση να λειτουργεί 1 ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και 3 ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου.

Βεβαίως στην απόφαση αυτή θα υπάρξουν εξαιρέσεις στις επόμενες ώρες, καθώς στο νομό Έβρου, τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα από προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, λόγω της κατάστασης στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπως και σε κάποια νησιά του Αιγαίου. Ομοίως και με κάποια ξενοδοχεία που φιλοξενούν  μετανάστες. Τα ξενοδοχεία αυτά θα ενταχθούν στην κατηγορία “ειδικού σκοπού”.

Αναφορικά με το θέμα της κάλυψης μισθοδοσίας και ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι επιχειρήσεις, αναμένεται η ΚΥΑ, καθώς δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα αν θα προβλέπει κάλυψη των εργαζόμενων, μέσω επιδομάτων ή κάτι άλλο.

Επίσης, είναι πολύ πιθανό, να υπάρχει ενδιαφέρον από περισσότερες μονάδες να παραμείνουν ανοιχτές, οπότε πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη και γι’ αυτή την περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση η ΠΟΞ και οι Ενώσεις Ξενοδόχων θα αποφασίσουν ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Η απόφαση

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από έντονες πιέσεις του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, καθώς πολλοί ξενοδόχοι, δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι τις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης, οι οποίες είτε δεν αφορούσαν ουδόλως τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, είτε τα όσα ανέφεραν οι υπουργοί, εκτιμήθηκαν ως ανεπαρκή.

Οι αντιδράσεις εντάθηκαν όταν σήμερα το πρωί κυβερνητικός αξιωματούχος, ανέφερε ότι υπήτρχαν σκέψεις για κλείσιμο των ξενοδοχείων στην Αθήνα…

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στις απαγορεύσεις οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, για το οποίο απαιτείται κυβερνητική απόφαση!!!

Δήλωση Αλ. Βασιλικού

Αναφορικά με την κυβερνητική απόφαση για την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Με την αναπόφευκτη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή εργασιών και στα ξενοδοχεία δωδεκάμηνης λειτουργίας, επισφραγίζεται το γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός βιώνει μια πρωτόγνωρη κατάσταση χωρίς προηγούμενο και τα ελληνικά ξενοδοχεία βρίσκονται σε αχαρτογράφητα νερά.

money tourism copyright photo IMG_0923
Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλ. Βασιλικός|money tourism copyright photo

Εν αναμονή των ειδικών κυβερνητικών μέτρων για τον τουρισμό, στο πλαίσιο της στήριξης όλων των κλάδων, οι Έλληνες ξενοδόχοι είμαστε έτοιμοι, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να πρωταγωνιστήσουμε και πάλι στην ανάταξη της οικονομίας, όπως κάναμε και κατά τη διάρκεια της κρίσης, στηρίζοντας την κοινωνία”.

Tagged

2 σχόλια στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Αναστολή λειτουργίας και για τα 12μηνης λειτουργίας ξενοδοχεία

  1. Έχω ένα παραδοσιακό κατάλυμα στην Μακρινίτσα Πηλίου 5 δωματίων έχουμε να δούμε άνθρωπο από τις Απόκριες κρατήσεις δεν έρχονται μετά από 10 χρόνια κρίσεις με το ζόρι βγάζουμε τον μήνα με τα χιόνια καί τό κρύο τον χειμώνα δεν μένει τίποτα γιατί καίμε πετρέλαιο πανάκριβο. Εμείς τι θα απογινουμε?

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *