money tourism photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Καραντίνα στην Τουρκία επιβάλει η Βρετανία | Καμία αλλαγή για Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Καραντίνα στους ταξιδιώτες από Τουρκία επιβάλλει η Βρετανία, στις σημερινές αλλαγές της λίστας των ασφαλών προορισμών, ενώ όπως αναμενόταν εκτός βρέθηκε και η Πολωνία. Καμία αλλαγή δεν υπήρξε για την Ελλάδα.

Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε πριν από λίγο με “τιτίβισμα” στο twitter, ότι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Τουρκία, την Πολωνία, και τις υπερπόντιες ολλανδικές κτήσεις Bonaire, St Eustatius και Saba, θα υπόκεινται σε καραντίνα 14 ημερών.

Οι περιορισμοί θα τεθούν σε ισχύ στις 4 π.μ. το Σάββατο 3 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Grant Shapps, σχολίασε ότι “Αφαιρούμε επίσης την ΤΟΥΡΚΙΑ από τη λίστα, καθώς το τουρκικό υπουργείο Υγείας ορίζει τον αριθμό των νέων περιπτώσεων COVID-19 με διαφορετικό τρόπο από τον ορισμό που χρησιμοποιείται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ και το ECDC, οπότε έχουμε αυξήσει την εκτίμηση κινδύνου για τη χώρα”.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα με ρεπορτάζ του το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ανέδειξε το θέμα των μη αξιόπιστων στοιχείων που παρέχει η Τουρκία αναφορικά με τα κρούσματα Covid.

Το Χ& Τ έγραψε χαρακτηριστικά: “Μείζον θέμα δημιουργείται με δηλώσεις του υπουργού Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca, από τις οποίες προκύπτει ότι οι αρχές της χώρας, ανακοινώνουν λανθασμένο και πολύ μικρότερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19, με βάση μια δική τους αυθαίρετη ερμηνεία, καθώς οι οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι σαφείς και ξεκάθαρες.

Το θέμα έχει αρχίσει και λαμβάνει διαστάσεις και στον διεθνή Τύπο, καθώς ήδη οι Financial Times ανέδειξαν το θέμα, ενώ ο τουρκικός Τύπος για ευνόητους λόγους έχει υποβαθμίσει το θέμα, δημοσιεύοντας μέρος των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού και με “στρογγυλεμένη” διατύπωση.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Υγείας, το υπουργείο άλλαξε τον τρόπο που καταγράφει τα κρούσματα κορωνοϊού, στα τέλη Ιουλίου, αντικαθιστώντας τη φράση “αριθμός κρουσμάτων σήμερα” με την φράση “αριθμός ασθενών σήμερα”. Ο όρος “ασθενείς” αναφέρεται σε όσους ελέγχθηκαν για κορωνοϊό, βγήκαν θετικοί και παρουσίασαν συμπτώματα, ανέφερε ο Fahrettin Koca. Όσοι είχαν ελεγχθεί και ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά δεν είχαν παρουσιάσει συμπτώματα, δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Αυτό συνιστά μια ξεκάθαρη παραδοχή ότι η Τουρκία  δεν δημοσιεύει τον πλήρη αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού, καθώς δεν συμπεριλαμβάνει άτομα που είχαν θετικό τεστ αλλά ήταν ασυμπτωματικά, είπε ο υπουργός.

«Δεν είναι κάθε περίπτωση ασθενής», είπε χαρακτηριστικά.

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από πολλούς μήνες που γιατροί και φορείς στην Τουρκία τονίζουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων Covid που αναφέρει η Τουρκία είναι υποεκτιμημένος, σε μια προσπάθεια προστασίας της τουριστικής βιομηχανίας και αποφυγής ενός νέου χτυπήματος στην οικονομία”.

Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς οι βρετανικοί tour operators έχουν αυξήσει πολύ τις πτήσεις για Τουρκία με μεγάλες πληρότητες και μετά την εξέλιξη αυτή, θεωρείται σίγουρο ότι αρκετές από αυτές θα κατευθυνθούν προς Ελλάδα, με εξαίρεση τα 7 νησιά που είναι σε καραντίνα, από τις 7 Σεπτεμβρίου

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ.

Ο υπουργός Μεταφορών, επανέλαβε ότι μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα έως 10.000 £ σε όσους δεν τηρούν την απομόνωση των 14 ημερών από αύριο.

Ο Shapps υπενθύμισε επίσης στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να συμπληρώσουν την φόρμα εντοπισμού επιβατών.

ksd Καραντίνα
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *