sander crombach Unsplash
Sander Crombach Unsplash

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Καραντίνα από την ερχόμενη Τετάρτη για τους Ισραηλινούς τουρίστες που επιστρέφουν από Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Επταήμερη ή 14ήμερη καραντίνα από την ερχόμενη Τετάρτη 11 Αυγούστου, θα αντιμετωπίσουν οι Ισραηλινοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Ελλάδα, καθώς οι αρχές του Τελ Αβιβ τοποθέτησαν την  Ελλάδα, τις ΗΠΑ, την Γαλλία, την Γερμανία και 14 ακόμη χώρες στην κατηγορία «severe travel warning».

Η καραντίνα θα αφορά όλους τους τουρίστες, ανεξάρτητα από το εάν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή όχι.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αρμόδιας επιτροπής, η απόφαση είναι οριστική και δεν απαιτεί περαιτέρω έγκριση από το υπουργικό συμβούλιο ή την κυβέρνηση.

Ο πλήρης κατάλογος των κρατών που εγκρίθηκε να προστεθούν στον κατάλογο περιλαμβάνει έχει ως εξής: Ουκρανία, Ιταλία, Ισλανδία, Εσβατίνι (Σουαζιλάνδη), Ηνωμένες Πολιτείες, Μποτσουάνα, Βουλγαρία, Γερμανία, Ολλανδία, Τανζανία, Ελλάδα, Μαλάουι, Αίγυπτο, Τσεχία, Γαλλία, Κούβα, Ρουάντα και Τυνησία.

Οι χώρες που βρίσκονται ήδη στη λίστα αυτή είναι: ΗΑΕ, Μιανμάρ, Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ζιμπάμπουε, Ναμίμπια, Κολομβία, Φίτζι, Μογγολία και Καμπότζη.

Η Κόστα Ρίκα, οι Σεϋχέλλες, η Ζάμπια, η Παραγουάη, η Ουγκάντα, η Λιβερία, ο Παναμάς και η Κένυα θα αφαιρεθούν από τη λίστα από την Κυριακή και οι 18 νέες χώρες θα μπουν επίσημα στη λίστα την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι ίδιοι κανόνες καραντίνας ισχύουν για τους Ισραηλινούς που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από χώρες τις οποίες απαγορεύεται να επισκεφθούν: Ισπανία, Αργεντινή, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία, Μεξικό, Ρωσία, Λευκορωσία, Ουζμπεκιστάν, Κιργιζία, Κύπρος, Τουρκία, Γεωργία και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιστρέφοντες που εγκατέλειψαν το Ισραήλ μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης αναμένεται επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 5.000 NIS (1.500 $).

Συνολικά, 42 χώρες βρίσκονται στον κατάλογο εκείνων από τις οποίες οι επαναπατριζόμενοι πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για επτά ημέρες με δύο αρνητικές δοκιμές PCR – ή 14 ημέρες χωρίς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που παρουσιάστηκαν στην ακρόαση της επιτροπής της Κνεσέτ, 141 άτομα με COVID επέστρεψαν από τις ΗΠΑ τον Ιούλιο, 27 από την Ιταλία, 43 από τη Γερμανία, 292 από την Ελλάδα και 42 από τη Γαλλία.

Επί του παρόντος, το Ισραήλ καθορίζει το καθεστώς μιας χώρας βάσει ενός συνδυασμού του τοπικού επιπέδου νοσηρότητας και των τάσεων του κορονοϊού, αφενός, και του αριθμού των μολυσμένων εισερχόμενων ταξιδιωτών από αυτό το έθνος που εισέρχονται στο Ισραήλ, αφετέρου. Λαμβάνεται επίσης υπόψη το ποσοστό των μολυσμένων μεταξύ των ταξιδιωτών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Υγείας κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής, περίπου 57.025 επιβάτες έφτασαν στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα. Από αυτούς, περίπου 141 είχαν μολυνθεί από τον ιό, ή 0,25%.
Επιπλέον, οι ΗΠΑ παρουσιάζουν επί του παρόντος έναν εβδομαδιαίο μέσο όρο 155 περιστατικών ανά εκατομμύριο άτομα, 1736 ενεργά περιστατικά ανά εκατομμύριο άτομα σύμφωνα με το επιδημιολογικό μοντέλο που αναπτύχθηκε από το Imperial College London (ICL) και 969 σύμφωνα με αυτό του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης της Υγείας (IHME ).
Όσον αφορά στη Γαλλία, περίπου 17.429 επιβάτες ταξίδεψαν στο Ισραήλ και 42 από αυτούς βρέθηκαν μολυσμένοι (ή 0,24%). Επιπλέον, η Γαλλία παρουσιάζει σήμερα εβδομαδιαίο μέσο όρο 262 περιστατικών ανά εκατομμύριο άτομα, 224 ενεργά περιστατικά ανά εκατομμύριο άτομα σύμφωνα με το μοντέλο ICL και 558 σύμφωνα με το IHME.

Περίπου 11.065 άτομα ταξίδεψαν στο Ισραήλ από την Ιταλία τον περασμένο μήνα και το 0,24% εξ αυτών είχε μολυνθεί – 27 ταξιδιώτες. Η Ιταλία αυτή τη στιγμή έχει εβδομαδιαίο μέσο όρο 67 κρουσμάτων ανά εκατομμύριο άτομα, 181 ενεργά περιστατικά ανά εκατομμύριο άτομα σύμφωνα με το μοντέλο ICL και 95 σύμφωνα με το IHME.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *