thomas cook new 2020

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Λειτουργεί από σήμερα η Thomas Cook | Με άδεια ATOL και ως μέλος της ABTA|Πουλάει και Ελλάδα|ΦΩΤΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Thomas Cook ξεκίνησε πάλι ως Online Travel Agent. Η εταιρία επιστρέφει μετά την εξαγορά από την Fosun Tourism Group

Ο Thomas Cook ξανάρχισε σήμερα να λειτουργεί στη Βρετανία, ως διαδικτυακή ταξιδιωτική επιχείρηση (OTA), μετά την απόκτηση του brand -ενός από τα πιο γνωστά ονόματα στον ταξιδιωτικό τομέα- από τον διεθνή κινεζικό όμιλο Fosun και συγκεκριμένα τον τουριστικό του βραχίονα, Fosun Tourism Group.

Μάλιστα σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου, θα εισπράτει την αξία των πακέτων, μετά την επιστροφή των πελατών από τις διακοπές, εξέλιξη που αναλόγως πως θα εφαρμοστεί, είναι μια σημαντική καινοτομία.

Πιο αναλυτικά, η νέα -«Covid-ready»- ταξιδιωτική εταιρεία  πουλάει αρχικά διακοπές σε προορισμούς που περιλαμβάνονται στην λίστα ασφαλών προορισμών της βρετανικής κυβέρνησης.

Με την άδεια της CAA, πιστοποιητικό προστασίας ATOL και ως μέλος της ABTA, η νέα Thomas Cook ξεκίνησε από σήμερα ως μια καθαρά διαδικτυακή επιχείρηση μέσω του νέου ιστότοπου www.thomascook.com, προσφέροντας στους πελάτες χιλιάδες ξενοδοχεία και πτήσεις, ώστε να μπορούν να σχεδιάσουν τις δικές τους διακοπές.

Σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει πριν από λίγες ημέρες το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία σε όλες τις προωθητικές ενέργειες, χρησιμοποιεί έντονα την προστασία ATOL και την συμμετοχή της στην ABTA, ώστε να “ξορκίσει” την χρεοκοπία που κόστισε πολλά δισεκατομμύρια…

Στην πρώτη αυτή φάση λειτουργίας, τα πακέτα διακοπών θα είναι διαθέσιμα για δημοφιλείς παραθεριστικούς προορισμούς, πόλεις και χώρες, όπως η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τουρκία, σύμφωνα με τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς της βρετανικής κυβέρνησης. Η εταιρία πουλά κυρίως πτήσεις της easyJet σε συνδυασμό με ξενοδοχεία που προέρχονται από τρεις bedbanκs: Hotelbeds, Webbeds και Yalago.

ksd
adv

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από μόνο δωμάτιο, έως all inclusive, σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Η εταιρεία έχει αποκαλύψει ακόμη ότι έχει μια ομάδα στην Κίνα που αναπτύσσει το ασιατικό της δίκτυο ξενοδοχείων, ώστε να είναι σε θέση να πουλήσει καταλύματα σε όλη τη Νοτιοανατολική Ασία και την Κίνα μόλις ανοίξουν τα σύνορα.

Προσφορές

Στα παραδείγματα και τις προσφορές που ανακοίνωσε η εταιρία, περιλαμβάνεται ένα διάλειμμα τριών διανυκτερεύσεων στη Ρώμη το Νοέμβριο στο Grand Hotel Fleming, τεσσάρων αστέρων, για 252 £ για δύο ενήλικες που πετούν από το Gatwick. Ή μια τετραμελής οικογένεια μπορεί να μείνει για μια εβδομάδα all-inclusive Crystal Green Bay Resort & Spa πέντε αστέρων έξω από το Bodrum στις 11 Οκτωβρίου, για 1.250 £, από το Λίβερπουλ.

thomas cook new 2020Ο νέος ιστότοπος δίνει στους πελάτες τον έλεγχο των διακοπών τους, με τη δυνατότητα να σχεδιάζουν το ταξίδι τους σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τις ανάγκες και τις προδιαγραφές τους. Τα πρόσθετα περιλαμβάνουν μεταφορά, ενοικίαση αυτοκινήτου, χώρο στάθμευσης αεροδρομίου, νόμισμα και ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τους επόμενους μήνες, η Thomas Cook θα συνεχίσει να επενδύει στην ψηφιακή της πλατφόρμα για να προσαρμοστεί στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τον τρόπο ζωής των διακοπών, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης νέων πτήσεων και συνεργασιών με αεροπορικές εταιρίες και άλλων ταξιδιωτικών επιλογών, καθώς και περισσότερων ξενοδοχείων και άλλων τύπων καταλυμάτων. Περαιτέρω προορισμοί θα προστεθούν όταν αρθούν οι κυβερνητικοί περιορισμοί.

Η Fosun

Η Fosun Tourism Group – μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυχής στον κόσμο που κατέχει επίσης το Club Med – απέκτησε τη μάρκα και τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία της Thomas Cook τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, αντί 11 εκατ. λιρών. Η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το γνωστό λογότυπο της επωνυμίας «Sunny Heart».

Ο Alan French, Διευθύνων Σύμβουλος του Thomas Cook στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: «Αποκτήσαμε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στα βρετανικά ταξίδια. Η νέα μας επιχείρηση θα συνδυάσει την φανταστική εξυπηρέτηση πελατών, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, με ένα ενημερωμένο μοντέλο λειτουργίας που προστατεύεται από την Atol και με την υποστήριξη ενός οργανισμού με ενεργητικό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ξεκινάμε τώρα να γνωρίζουμε ξεκάθαρα τις βραχυπρόθεσμες προκλήσεις που θέτει η πανδημία. Εμείς και οι υποστηρικτές της Fosun, στοχεύουμε μακροχρόνια και θέλουμε να προσφέρουμε επιλογές, προσαρμογή και 24/7 εξυπηρέτηση πελατών, για διακοπές σε οικογένειες που επιθυμούν να ταξιδέψουν τώρα και στο μέλλον. Γνωρίζουμε ότι οι Βρετανοί επιθυμούν να ταξιδέψουν αλλά νιώθουν νευρικοί για την ασφάλεια και τυχόν αλλαγές στους κυβερνητικούς κανόνες για την καραντίνα. Πουλάμε μόνο προορισμούς στη λίστα των ταξιδιωτικών διαδρόμων και όλα τα ξενοδοχεία είναι ευέλικτα. Επίσης, δεν θα χρεώσουμε στους πελάτες μια αμοιβή για αλλαγή των διακοπών τους, εάν αλλάξουν οι κυβερνητικοί κανόνες”.

thomas cook new 2020Και συνεχίζει: «Το πάθος μας είναι το ταξίδι και επικεντρωνόμαστε στην παροχή υπέροχων ξενοδοχείων σε προορισμούς που λατρεύουν οι παραθεριστές, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να σχεδιάσουν το δικό τους διάλειμμα, όλα σε εξαιρετικές τιμές. Με ευελιξία, 24/7 φροντίδα για διακοπές και προστασία Atol, οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για διακοπές Thomas Cook με αυτοπεποίθηση. Θα προσφέρουμε στους πελάτες επιλογή και καλύτερη εμπειρία κράτησης. Ο ιστότοπός μας έχει σχεδιαστεί για να είναι γρήγορος και απλός στη χρήση και προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους με απόλυτη εμπιστοσύνη. Χάρη στη νέα ιδιοκτησία και τη νέα ισχυρή χρηματοοικονομική δομή, οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα χρήματά τους προστατεύονται. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μοντέλο εμπιστοσύνης για να περιορίσουμε τις πληρωμές των πελατών, που σημαίνει ότι ο Thomas Cook λαμβάνει τα χρήματα των πελατών μόνο όταν επιστρέψουν από τις διακοπές τους”.

fosunthomasΟ Jim Qian, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Fosun Tourism Group, δήλωσε: «Ο Thomas Cook έχει μια υπερήφανη κληρονομιά και μετά την απόκτηση της μάρκας πέρυσι θέλαμε να την επαναφέρουμε γρήγορα στο σπίτι της στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η υποστήριξη της ανάπτυξης της μάρκας στην Κίνα και η επανέναρξη της στο Ηνωμένο Βασίλειο, είναι ένα μεγάλο βήμα στο σχέδιό μας να μετατρέψουμε τον Thomas Cook σε μια παγκόσμια ιστορία επιτυχίας και ένα βασικό ορόσημο στην ανάπτυξη της στρατηγικής του Fosun Tourism Group”.

Ο Alan French πρόσθεσε: «Η εκ νέου λειτουργία της Thomas Cook ως επιχείρησης που έχει σχεδιαστεί για τον σημερινό παραθεριστή είναι τιμή. Αυτό που συνέβη πέρυσι ήταν μια τραγωδία σε προσωπικό επίπεδο για πολλές χιλιάδες πρώην συναδέλφους μου, τους επιχειρηματικούς μας εταίρους και φυσικά τους πιστούς πελάτες μας. Η ανθεκτικότητα και η αγάπη που εξακολουθούν να αισθάνονται για τη μάρκα Thomas Cook αντικατοπτρίζουν την τεράστια δέσμευση και τον επαγγελματισμό αυτών των πρώην συναδέλφων. Είμαστε υπεύθυνοι να περάσουμε το brand σε μια νέα εποχή”.

Thomas Cook UK και Fosun Tourism Group

Η νέα Thomas Cook διαθέτει μια ομάδα ταξιδιωτικών συμβούλων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, διαθέσιμες 10 π.μ. έως 10 μ.μ. 7 ημέρες την εβδομάδα και μέσω συνομιλίας στον ιστότοπό της και το Messenger – η εξυπηρέτηση πελατών για διακοπές είναι διαθέσιμη 24/7.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει μια ομάδα 50 ατόμων που εργάζονται εξ αποστάσεως παρέχοντας ψηφιακές λειτουργίες, υποστήριξη πελατών, εμπορικές και εμπορικές υπηρεσίες, με επικεφαλής τον πρώην διευθυντή στρατηγικής και τεχνολογίας του Ομίλου Thomas Cook, Alan French, ο οποίος ανέλαβε το ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

thomas cook new 2020Το Fosun Tourism Group είναι ένας από τους κορυφαίους ολοκληρωμένους τουριστικούς ομίλους στον κόσμο, και ο μεγαλύτερος όμιλος τουριστικών θέρετρων αναψυχής παγκοσμίως σε ό, τι αφορά στα έσοδα το 2019. Η Fosun Tourism εισήχθη στο κύριο συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Χονγκ Κονγκ τον Δεκέμβριο του 2018.

Η Fosun Tourism Group, η οποία κατέχει επίσης το Club Med, είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αναψυχής στον κόσμο και ήταν ένας από τους σημαντικότερους μετόχους της πρώην χρεωκοπημένης επιχείρησης Thomas Cook. Αγόρασε τη μάρκα Thomas Cook και διαδικτυακά στοιχεία από τους εκκαθαριστές τον περασμένο Νοέμβριο, σε μια συμφωνία που περιελάμβανε επίσης τις μάρκες ξενοδοχείων Casa Cook και Cook’s Club.thomas cook new 2020

Tagged

1 σχόλιο στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Λειτουργεί από σήμερα η Thomas Cook | Με άδεια ATOL και ως μέλος της ABTA|Πουλάει και Ελλάδα|ΦΩΤΟ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *