tui
Φωτό: TUI Group

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία της TUI | Ευρεία ανανέωση στα συμβούλια διοίκησης του Ομίλου | Αποχωρήσεις και αλλαγές ρόλων

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μεγάλες αλλαγές με αποχωρήσεις και αλλαγές ρόλων προχωρά ο όμιλος TUI, στα κορυφαία όργανα διοίκησης, το Εκτελεστικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Επιτροπή. Παράλληλα, ο νέος επικεφαλής Sebastian Ebel, προχωρά σε μια σειρά από λειτουργικές αλλαγές.

Συνοψίζοντας τις αλλαγές:

-Οι κεντρικές υπηρεσίες Πληροφορικής θα ενταχθούν στις αρμοδιότητες του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel. Οι μονάδες πληροφορικής θα συνδυαστούν με τις διευθύνσεις Αγορών και Επιχειρηματικών Μονάδων της TUI, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς
-Ο Frank Rosenberger, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου υπεύθυνος για τον τομέα Πληροφορικής και Future Markets, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Όμιλο στις 31 Οκτωβρίου
-Ο Peter Krüger, εκτός από τον τρέχοντα ρόλο του, θα αναλάβει τη συνολική ευθύνη για το τμήμα ξενοδοχείων και κρουαζιέρων, καθώς και τις   δραστηριότητες και εμπειρίες (εκδρομές) ως διευθύνων σύμβουλος Holiday Experiences σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου στο μέλλον
-Ο Erik Friemuth, ως Chief Marketing Officer, θα αναλάβει την ευθύνη για την παγκόσμια εμπειρία των πελατών και την εκστρατεία ποιότητας, εκτός από τα τρέχοντα καθήκοντά του
-Οι αεροπορικές εταιρείες θα εκπροσωπούνται απευθείας στη διοίκηση του Ομίλου στο μέλλον: Ο διευθύνων σύμβουλος των Αερογραμμών Marco Ciomperlik θα γίνει νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.

ksd photo
O κ. Erik Friemuth | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
tui
O κ. Sebastian Ebel

Πιο αναλυτικά, το Εποπτικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε την αναπροσαρμογή του Εκτελεστικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της TUI. Η νέα οργάνωση θα ενισχύσει την εμπειρία και την ποιότητα των πελατών, θα οδηγήσει σε ψηφιακές διαδικασίες και θα εδραιώσει τις αεροπορικές επιχειρήσεις στην εκτελεστική επιτροπή του Ομίλου.

Ο Frank Rosenberger, Chief IT and Future Markets Officer, αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Όμιλο στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Rosenberger ήταν στην TUI από το 2015 και ήταν υπεύθυνος για τις Μελλοντικές Αγορές και την ψηφιοποίηση του Ομίλου στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της εταιρείας από το 2017. Υπό την ευθύνη του, ξεκίνησε ένα παγκόσμιο σύστημα για τους tour operators TUI και η ψηφιοποίηση της εταιρείας προχώρησε σημαντικά. Με την εφαρμογή αυτή, υπάρχει πλέον μια ενιαία λύση εξυπηρέτησης και πωλήσεων για όλα τα ταξιδιωτικά προϊόντα TUI. Σε όλους τους τομείς της εταιρείας, η υποδομή πληροφορικής ήταν προσανατολισμένη στο μέλλον – στα οικονομικά και στους ανθρώπινους πόρους, τα συστήματα παγκοσμίως τυποποιήθηκαν και δημιουργήθηκε μια ισχυρή παγκόσμια πλατφόρμα για την TUI Airlines. Με το TRIPS, φτιάχνεται μια ισχυρή πλατφόρμα ταξιδιωτικών πρακτορείων που βασίζεται στο cloud και βασίζεται στα πιο πρόσφατα πρότυπα πληροφορικής. Η ανάπτυξη λογισμικού συνεχίστηκε κατά την περίοδο της πανδημίας και η ανάπτυξη της πλατφόρμας έχει ξεκινήσει. Υπό την ηγεσία του Rosenberger στο Future Markets, οι αγορές στη Νότια Ευρώπη, τη Νότια Αμερική και την Κίνα αναδιαρθρώθηκαν ριζικά.

Ο Δρ. Dieter Zetsche , πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της TUI AG δήλωσε: “Ο Frank Rosenberger έχει δημιουργήσει μια διεθνή ομάδα πληροφορικής στην TUI και έχει προχωρήσει μαζικά την ψηφιοποίηση σε όλους τους τομείς του Ομίλου. Έχει δημιουργήσει έτσι μια σημαντική βάση για την TUI να αναπτυχθεί κερδοφόρα στα επόμενα χρόνια. Το γεγονός ότι η ψηφιοποίηση του Ομίλου δεν σταμάτησε ακόμη και κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτόν. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει προχωρήσει. Τώρα η επιχειρησιακή εφαρμογή μπορεί να μπει στην επόμενη φάση. Εκ μέρους ολόκληρου του Εποπτικού Συμβουλίου , θα ήθελα να ευχαριστήσω ειλικρινά τον Frank Rosenberger για την άψογη συνεργασία και τη συμβολή του στην ανάπτυξη της εταιρείας. Του εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον”.

tui
Ο κ. Peter Krueger

Ο τομέας CIO με τις κεντρικές του λειτουργίες πληροφορικής στην TUI θα μπει στην άμεση περιοχή ευθύνης του νέου διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου TUI Sebastian Ebel. Οι άλλες μονάδες ΤΠ θα είναι ακόμη πιο στενά συνδεδεμένες με τις επιχειρησιακές διευθύνσεις για να καταστεί δυνατή η γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή της φιλόδοξης στρατηγικής ψηφιοποίησης. Συνεπώς, η ευθύνη για τους τομείς πληροφορικής που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις θα μεταφερθεί στους επιχειρηματικούς τομείς: στον David Burling , CEO Markets & Airlines, Peter Krüger , CEO Holiday Experiences and Chief Strategy Officer, και Erik Friemuth , Chief Marketing Officer και Managing Director TUI Hotels & Resorts.

Στο μέλλον, το τμήμα Holiday Experiences θα είναι εξ ολοκλήρου υπό την ευθύνη του Peter Krüger σε επίπεδο Εκτελεστικού Συμβουλίου. Ο τομέας Holiday Experiences θα συνδυάσει το σύνολο των ξενοδοχειακών δραστηριοτήτων της TUI, συμπεριλαμβανομένων των δικών της και κοινοπραξιών ξενοδοχειακών σημάτων, του τομέα της κρουαζιέρας και του τμήματος εκδρομών, δραστηριοτήτων και εμπειριών. Εκτός από το νέο του ρόλο ως διευθύνων σύμβουλος Holiday Experiences, ο Peter Krüger θα παραμείνει υπεύθυνος για τη στρατηγική του Ομίλου και τις M&A ως Chief Strategy Officer.

Η εμπειρία και η ποιότητα των πελατών θα ενισχυθούν και θα επεκταθούν από τον νέο CEO Sebastian Ebel. Η περιοχή ευθύνης του Erik Friemuth θα διευρυνθεί σημαντικά στο πλαίσιο των αλλαγών στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου. Εκτός από τον ρόλο του ως Chief Marketing Officer και την ευθύνη του για τις τρεις βασικές μάρκες ξενοδοχείων Robinson, TUI Magic Life και TUI Blue, ο Friemuth θα είναι στο εξής υπεύθυνος παγκοσμίως για την εμπειρία και την ποιότητα που απολαμβάνουν οι πελάτες. Αυτό υπογραμμίζει τη φιλοδοξία του Ομίλου να ενισχύσει περαιτέρω την ηγετική θέση του στην αγορά ποιότητας στους αντίστοιχους τομείς.

Ο τομέας των αεροπορικών εταιρειών της TUI αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ολοκληρωμένης τοποθέτησης της TUI. Με τον Marco Ciomperlik , Chief Airline Officer, οι αεροπορικές επιχειρήσεις της TUI θα εκπροσωπούνται άμεσα στη διαχείριση του Ομίλου στο μέλλον. Ο Cioperlik θα γίνει νέο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου την 1η Νοεμβρίου. Ο Cioperlik εντάχθηκε στην TUI το 2016 και έχει τη συνολική ευθύνη για τις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου από το 2021.

Ο Sebastian Ebel , διευθύνων σύμβουλος της TUI δήλωσε: “Η ψηφιοποίηση παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για τον Όμιλο. Έχουμε μια πολύ φιλόδοξη στρατηγική ψηφιοποίησης και έναν σαφή οδικό χάρτη υλοποίησης. Με τη νέα δομή, θέλουμε να ξεκινήσουμε την επιχειρησιακή εφαρμογή ακόμη πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Ο Frank Rosenberger δημιούργησε τη βάση για αυτό, για το οποίο τον ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι στους Peter Krüger, Erik Friemuth και Marco Ciomperlik κάθε επιτυχία στους νέους και διευρυμένους ρόλους τους – Ανυπομονώ να συνεχίσω την καλή και στενή συνεργασία μελλοντικώς”.

Εκτός από τους Sebastian Ebel, Peter Krüger, David Burling, Erik Friemuth και Marco Ciomperlik, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου θα είναι και θα συνεχίσουν να έχουν σταθερούς ρόλους: Mathias Kiep , Οικονομικός Διευθυντής, Sybille Reiß , Chief People Officer και Labor Director, Elie Bruyninckx , Διευθύνων Σύμβουλος Western Region, Nina Scherf , Διευθύντρια Ομίλου Νομικά, Συμμόρφωσης και Διοικητικού Συμβουλίου, Thomas Ellerbeck , Διευθυντής Ομίλου Corporate & External Affairs & Chief Sustainability Officer, και Peter Ulwahn , Διευθύνων Σύμβουλος TUI Musement.

Ο όμιλος TUI

Το TUI Group είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς ομίλους στον κόσμο και δραστηριοποιείται παγκοσμίως. Ο Όμιλος έχει την έδρα του στη Γερμανία. Οι μετοχές της TUI είναι εισηγμένες στον FTSE 250, δείκτη του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου του Ανόβερου και στο τμήμα Ανοιχτής Αγοράς του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Ο Όμιλος TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες από μία μόνο πηγή για τους 27 εκατομμύρια πελάτες του, 21 εκατομμύρια εκ των οποίων στις ευρωπαϊκές εθνικές αγορές.

Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα βρίσκεται κάτω από μια στέγη. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερα από 400 ξενοδοχεία και θέρετρα με κορυφαίες επωνυμίες όπως RIU, TUI Blue και Robinson και 16 κρουαζιερόπλοια, από το MS Europa και το MS Europa 2 στην κατηγορία πολυτελείας μέχρι τον στόλο Mein Schiff της TUI Cruises και κρουαζιερόπλοια στη Marella Cruises στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Όμιλος περιλαμβάνει επίσης κορυφαίες μάρκες tour operators και διαδικτυακές πλατφόρμες μάρκετινγκ σε όλη την Ευρώπη, πέντε αεροπορικές εταιρείες με περισσότερα από 100 σύγχρονα αεροσκάφη μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων και πάνω από 1.000 ταξιδιωτικά γραφεία. Εκτός από την επέκταση των βασικών δραστηριοτήτων της με ξενοδοχεία, κρουαζιέρες μέσω επιτυχημένων κοινοπραξιών και δραστηριοτήτων σε προορισμούς διακοπών, η TUI εστιάζει όλο και περισσότερο στην επέκταση των ψηφιακών πλατφορμών. Ο Όμιλος μεταμορφώνεται σε ψηφιακή εταιρεία.

Η παγκόσμια ευθύνη για βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση βρίσκεται στον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας. Το TUI Care Foundation, που ξεκίνησε από την TUI, εστιάζει στις θετικές επιπτώσεις του τουρισμού, στην εκπαίδευση και την κατάρτιση και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων με έργα σε 25 χώρες. Υποστηρίζει έτσι τους προορισμούς διακοπών στην ανάπτυξή τους.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μεγάλες αλλαγές στην ηγεσία της TUI | Ευρεία ανανέωση στα συμβούλια διοίκησης του Ομίλου | Αποχωρήσεις και αλλαγές ρόλων

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *