der touristik
Photo DER Touristik

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Μεγάλη εξαγορά από τον όμιλο Der Touristik στην Βρετανία | Και ελληνικό ενδιαφέρον στο deal

ΔΙΕΘΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η Solmar Villas εξαγοράστηκε από τη μητρική Der Touristik UK της Kuoni, καθώς προσπαθεί να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της με εξειδικευμένες επιχειρήσεις.

Η οικογενειακή επιχείρηση, που ιδρύθηκε πριν από σχεδόν 30 χρόνια από τους John και Maria Tayler, εντάσσεται στη σειρά εξειδικευμένων εμπορικών σημάτων της Der Touristik UK. Εκτός από την Kuoni, αυτές περιλαμβάνουν τις Carrier, CV Villas, Kirker, Jules Verne και Journey Latin America, το τελευταίο της απόκτημα.

Ως αποτέλεσμα της συμφωνίας, τα προϊόντα της εταιρίας θα πωλούνται και μέσω των 27 καταστημάτων της Kuoni και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με ανεξάρτητα ταξιδιωτικά γραφεία σε όλη τη χώρα, λειτουργώντας ως ξεχωριστή επιχείρηση.

Η Der Touristik είπε ότι στόχευε να μετατρέψει τη Solmar Villas σε ηγέτη της αγοράς στην αγορά των επαύλεων και χαρακτήρισε την εξαγορά «ιδανική» για τις δραστηριότητές της, καθώς βρίσκεται δίπλα στην υπάρχουσα, εξειδικευμένη σε πολυτελή βίλα CV Villas, η οποία είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην Ελλάδα.

Το προϊόν της Solmar έχει ένα ευρύ φάσμα τιμών και είναι ισχυρό σε προορισμούς της δυτικής Μεσογείου, όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Συνολικά, η Solmar διαθέτει περισσότερες από 1.600 ιδιωτικές βίλες με πισίνες, εκ των οποίων οι 1.000 είναι αποκλειστικές, σε προορισμούς όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Τουρκία, η Ιταλία, η Κροατία και οι ΗΠΑ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Der Touristik UK, Francis Torrilla, δήλωσε: «Η Solmar Villas γνώρισε εκπληκτική επιτυχία με πραγματική ώθηση για ανάπτυξη και ποιότητα. Η εξαγορά ενισχύει και συμπληρώνει το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας με ανεξάρτητες επιχειρήσεις, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να προωθήσουμε ουσιαστική ανάπτυξη στην αγορά των βίλας. Σημαίνει επίσης ότι έχουμε ένα ευρύτερο φάσμα σημείων τιμών στις εξειδικευμένες μάρκες μας, ώστε να είμαστε σχετικοί με περισσότερους πελάτες, ενώ πάντα εστιάζουμε στην αξία και την ποιότητα. Μπορούμε να φέρουμε επενδυτικές ευκαιρίες για να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε τις Solmar Villas ως τον κορυφαίο πάροχο βίλας στην αγορά και να αναπτύξουμε περαιτέρω τη γκάμα και τη διανομή της».

Η Solmar είναι ήδη ένθερμος υποστηρικτής των ταξιδιωτικών πρακτόρων και έχει συνεργασίες στο εμπόριο με την Jet2Holidays, την British Airways και τη Hays Travel.

Η Julie Blake, η σημερινή ιδιοκτήτρια και κόρη του John και της Maria Tayler, θα παραμείνει διευθύνουσα σύμβουλος και θα αναφέρετε στον Torrilla στο Der Touristik.

Ο Torrilla πρόσθεσε: «Είμαι χαρούμενος που η Solmar συμφώνησε να συμμετάσχει στο portfolio μας από ανεξάρτητες επιχειρήσεις. Έχουμε ένα θετικό μήνυμα να μοιραστούμε με το προσωπικό, τους προμηθευτές, τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους πελάτες μας, καθώς θα προστατεύσουμε το επιχειρηματικό ήθος και τις αξίες που την έκαναν τόσο επιτυχημένη και επίσης θα επενδύσουμε στη Solmar με τη φιλοδοξία να την εξελίξουμε στον μεγαλύτερο χειριστή βίλας έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την Julie καθώς επεκτείνουμε την επιχείρηση και διευρύνουμε την προσφορά μας τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στο εξωτερικό”.

Από την πλευρά της η  Blake δήλωσε: «Η επιτυχία της Solmar Villas έχει οδηγηθεί από μια ομάδα με ενιαίο στόχο την παροχή βίλες υψηλής ποιότητας σε συνδυασμό με άριστη εξυπηρέτηση πελατών. Η δύναμή μας είναι οι σχέσεις που έχουμε με τους ιδιοκτήτες των βιλών, τους προμηθευτές, τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας και αυτό θα συνεχίσει να είναι το κινητήριο κίνητρο πίσω μας. Είμαι πολύ περήφανη για την επιχείρηση που ξεκίνησε η οικογένειά μου και είμαι εξίσου ενθουσιασμένη που συνεργάζομαι με τον Francis και την ευρύτερη ομάδα της Der Touristik για να προωθήσω την αναγνωρισιμότητα και την ανάπτυξη αυτής της εκπληκτικής μάρκας. Έχουμε κάποια φιλόδοξα σχέδια και, με την υποστήριξη της ομάδας, είμαι ενθουσιασμένη που θα είμαι μέρος των επόμενων βημάτων της Solmar”.

Η Der Touristik είπε ότι συνεχίζει να είναι ανοιχτή σε περαιτέρω εξαγορές εάν η ευκαιρία είναι κατάλληλη.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *