ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: “Βόμβα” με παραίτηση Fritz Joussen στην TUI | Νέο “αφεντικό” ο Sebastian Ebel

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

-Δρ Dieter Zetsche: Το Εποπτικό Συμβούλιο εκφράζει τη λύπη του για την απόφαση του Fritz Joussen – και εγώ προσωπικά λυπάμαι.

Μετά από μια δεκαετία στο “τιμόνι” του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού, ο Fritz Joussen, παραδίδει, στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα “ηνία” στον σημερινό Οικονομικό διευθυντή του ομίλου TUI, Sebastian Ebel.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η TUI, ο κ. Joussen “άσκησε το δικαίωμά του να παραιτηθεί” από το αξίωμά του ως μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου με ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Έχουν, ήδη, ενημερωθεί για την απόφασή του ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου, Dr. Dieter Zetsche και οι εργαζόμενοι του ομίλου.

money tourism copyright photo
Ο κ. Sebastian Ebel | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Η προεδρεύουσα επιτροπή του Εποπτικού Συμβουλίου πρόκειται να προτείνει στο Εποπτικό Συμβούλιο της TUI AG τον διορισμό του Sebastian Ebel στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2022 και για περίοδο τριών ετών. Σημειώνεται ότι ο Sebastian Ebel έχει παραχωρήσει συνεντεύξεις και έχειν συμμετάσχει και σε διαδικτυακές εκπομπές του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Σε δηλώσεις του ο Dr Dieter Zetsche, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της TUI AG, είπε: “Η κρίση που απειλούσε τη βιωσιμότητά μας έχει αντιμετωπιστεί. Τώρα εισερχόμαστε στην επόμενη φάση. Ο Sebastian Ebel θα γίνει ο νέος διευθύνων σύμβουλος της TUI. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για το νέο ξεκίνημα μετά την κρίση του κορωνοϊού. Ως μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου, ο Sebastian Ebel ήταν επί σειρά ετών υπεύθυνος για τους στρατηγικούς τομείς ανάπτυξης των ξενοδοχείων, της κρουαζιέρας και των δραστηριοτήτων και τους ανέδειξε στους πιο κερδοφόρους τομείς του Ομίλου. Συνεργάστηκα στενά μαζί του τα τελευταία χρόνια και εκτιμώ ιδιαίτερα την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία του. Είμαι πεπεισμένος ότι θα οδηγήσει την TUI σε νέες επιτυχίες. Είναι εξαιρετικά επιχειρηματική προσωπικότητα και έχει σαφείς στρατηγικές και επιχειρησιακές φιλοδοξίες για την ανάπτυξη της TUI. Θα προωθήσει την ενίσχυση του ισολογισμού και έχει σαφείς επιδιώξεις για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και την κερδοφόρα ανάπτυξη των επιχειρηματικών τομέων”.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Το Εποπτικό Συμβούλιο λυπάται για την απόφαση του Fritz Joussen -και εγώ προσωπικά λυπάμαι επίσης. Το 2013, ο Fritz Joussen ανέλαβε έναν όμιλο που απειλούνταν με διάσπαση, τον αναδιάρθρωσε με επιτυχία και έδωσε στην TUI το σημερινό της σχήμα που είναι ασφαλές για το μέλλον. Αυτός ο μετασχηματισμός είναι σε μεγάλο βαθμό η δική του ιστορία επιτυχίας. Με σαφή εστίαση στη βασική δραστηριότητα, τον προσανατολισμό προς ένα ισχυρό παγκόσμιο εμπορικό σήμα, τη μαζική επέκταση των κερδοφόρων τομέων ξενοδοχείων, κρουαζιέρας και δραστηριοτήτων και με τη συνεπή ψηφιοποίηση του ομίλου, μετέτρεψε την TUI σε μια εταιρεία που βρισκόταν σε πορεία ανάπτυξης μέχρι την πανδημία. Ο Fritz Joussen οδήγησε την TUI με ασφάλεια και σαφή προσανατολισμό μέσα από την πανδημική κρίση και έθεσε τα θεμέλια ώστε ο όμιλος να επικεντρωθεί τώρα και πάλι στην κερδοφόρα ανάπτυξη. Η TUI είναι πλέον πιο παγκόσμια, αποτελεσματική και ψηφιακή από ποτέ. Αυτό είναι προς τιμήν του Fritz Joussen. Θα ήθελα να τον ευχαριστήσω θερμά για την πολύ καλή και αγαστή συνεργασία τα τελευταία χρόνια – επίσης εκ μέρους ολόκληρου του Εποπτικού Συμβουλίου και όλων των εργαζομένων”, συμπλήρωσε ο Dr. Zetsche.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της TUI AG, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2022, ο Fritz Joussen είπε: “Όταν η πανδημία την άνοιξη του 2020 μας μετέτρεψε σε μια εταιρεία χωρίς αντικείμενο σχεδόν εν μία νυκτί, όλη μας η προσοχή επικεντρώθηκε σε έναν στόχο: τη διάσωση της TUI. Η άμεση διαχείριση της κρίσης, η οποία αφορούσε τη διασφάλιση της συνέχισης της επιβίωσης του ομίλου, έχει πλέον ολοκληρωθεί. Διαθέτουμε υψηλό επίπεδο ρευστότητας, δεν χρησιμοποιούμε πλέον κρατικές πιστωτικές γραμμές και η λειτουργική δραστηριότητα έχει επανέλθει: όπως ανακοινώθηκε, αναμένουμε ένα ισχυρό ταξιδιωτικό καλοκαίρι σχεδόν στο επίπεδο του 2019. Υπό νέα διοίκηση, η TUI ξεκινά τώρα το επόμενο κεφάλαιο: επιστροφή στην κερδοφόρα ανάπτυξη, φυσικά σε συνδυασμό με καθήκοντα από την κρίση, όπως μείωση του χρέους, ενίσχυση του ισολογισμού και περαιτέρω μετασχηματισμό της TUI. Επιπλέον, παρατηρούνται καθυστερημένες λειτουργικές επιπτώσεις από την πανδημία για ολόκληρο τον κλάδο αυτές τις εβδομάδες, όπως για παράδειγμα στα αεροδρόμια και στις πτητικές λειτουργίες. Τώρα που η υφιστάμενη κρίση έχει αντιμετωπιστεί, είναι η κατάλληλη στιγμή για μια αλλαγή στην κορυφή της TUI. Χαίρομαι που νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Sebastian Ebel, με τον οποίο έχω μια μακρά και εμπιστευτική σχέση εργασίας. Η TUI βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια μαζί του. Ο Sebastian Ebel θα οδηγήσει την TUI πίσω στην πορεία ανάπτυξης”.

Ο αντικαταστάτης του Sebastian Ebel

Τον κ. Ebel θα διαδεχθεί ο Mathias Kiep, επί του παρόντος διευθυντής ελέγχου, εταιρικών οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων του ομίλου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της TUI, η προεδρεύουσα επιτροπή του Εποπτικού Συμβουλίου συζήτησε επίσης τον διορισμό αυτό και θα τον προτείνει στο Εποπτικό Συμβούλιο με περίοδο τριετή περίοδο ισχύς.

Ο Mathias Kiep διαθέτει πολυετή εμπειρία στην κεφαλαιαγορά και στις συναλλαγές και έχει εργαστεί στην επενδυτική τραπεζική, μεταξύ άλλων, στις Lazard και BNP Paribas. Ως οικονομικός διευθυντής της TUI Deutschland, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μετασχηματισμού της. Σήμερα είναι επικεφαλής του κεντρικού ελέγχου, των εταιρικών οικονομικών και των σχέσεων με τους επενδυτές και έτσι υπήρξε αρμόδιος για τις επιτυχείς αυξήσεις κεφαλαίου και ταυτόχρονα για τον σχεδιασμό και τη χρηματοδότηση της ενίσχυσης της λειτουργικής δραστηριότητας.

Tagged

2 σχόλια στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: “Βόμβα” με παραίτηση Fritz Joussen στην TUI | Νέο “αφεντικό” ο Sebastian Ebel

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *