der_touristik

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Σημαντική εξαγορά tour operator, με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σε μια πολύ σημαντική εξαγορά, προχώρησε ο μεγάλος γερμανικός tour operator DER Touristik, αποκτώντας στρατηγική παρουσία στην αγορά της Τσεχίας.

Συγκεκριμένα εξαγόρασε τον tour operator Fischer, μέσω του Exim tours, ο οποίος επίσης ανήκει στον DER Touristik, όντας ο Νο1 ταξιδιωτικός πράκτορας για Ελλάδα.

Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση των αρχών ανταγωνισμού, ενώ οι αντισυμβαλλόμενοι συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν το τίμημα.

DER TOURISTIK
Στην Ελλάδα βρέθηκε πρόσφατα ο CEO του μεγάλου ταξιδιωτικού ομίλου|money tourism copyright photo

Η Ελλάδα, στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, εκτός Αθήνας, υποδέχεται περί τους 350.000 Τσέχους τουρίστες με οργανωμένα τουριστικά πακέτα, με πρώτο το EXIM  με περίπου 45.000 τουρίστες, δεύτερο το PANTOUR με περίπου 42.000, τρίτο το Fischer με  37.000 και ακολουθούν οι FIRO και BLUESKY. Με την εξαγορά αυτή το μερίδιο αγοράς του DER Touristik στην αγορά της Τσεχίας για Ελλάδα, μεγαλώνει πολύ.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο DER Touristik εξαγόρασε ένα πολωνικό γραφείο, αλλά και σημαντικό ταξιδιωτικό δίκτυο στη Ρουμανία.

der touristikΤο DER Touristik είναι το τμήμα ταξιδίων και τουρισμού του REWE Group, ενός κορυφαίου ευρωπαϊκού ομίλου εμπορίου και τουρισμού. Ο όμιλος REWE έχει ήδη ισχυρή και πολύ επιτυχημένη παρουσία στην Τσεχική Δημοκρατία με τα εμπορικά σήματα Billa και Penny, καθώς και με την τουριστική εταιρεία Exim Holding.

Ο Sören Hartman, Διευθύνων Σύμβουλος της DER Touristik Group, δήλωσει: “Αυτή η εξαγορά από τη Fischer είναι μια επένδυση στο μέλλον μας. Είμαστε πεπεισμένοι για την ανάπτυξη της ταξιδιωτικής αγοράς στην Ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Τσεχική Δημοκρατία. Με τη Fischer, μπορούμε να αναπτύξουμε βέλτιστα τα ταξιδιωτικά μας προϊόντα σε αυτήν την αγορά και να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες δυνατές πλατφόρμες. Είτε ψάχνετε προσωπικές συμβουλές είτε επιθυμείτε να κάνετε online κράτηση, θα προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτικών ευκαιριών στους πελάτες μας, ότι κι αν ψάχνουν”. Και συνέχισε: “Οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικές επιθυμίες ταξιδιού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι τοπικές αγορές πρέπει να εξυπηρετούνται τοπικά. Στο μέλλον, θα επιτρέψουμε στον Fischer να το κάνει αυτό, ως μέρος του ισχυρού ομίλου REWE και υπό την αιγίδα του DER Touristik”.

FischerΗ τουριστική εταιρεία Fischer δραστηριοποιείται στην Τσεχία και τη Σλοβακία και λειτουργεί με τα εμπορικά σήματα Fischer, Nev-Dama, eTravel και Privileq. Το σήμα Fischer αντιπροσωπεύει τις τουριστικές δραστηριότητες και 66 ταξιδιωτικά γραφεία. Ο Nev-Dama είναι ο ειδικός για τις διακοπές του χειμώνα και του σκι. Το eTravel είναι η ηλεκτρονική πύλη της εταιρείας για περιηγήσεις πακέτων. Η Fischer προσφέρει περιηγήσεις πολυτελών πακέτων με το εμπορικό σήμα Privileq.

O όμιλος Fischer ιδρύθηκε πριν από 28 χρόνια, έχει 58 πρακτορεία σε Τσεχία και Σλοβακία, 350 εργαζόμενους και έχει προγράμματα σε 85 χώρες, 165 προορισμούς και 64.000 καταλύματα.

Ο Exim Holding δραστηριοποιείται διεθνώς με τις επωνυμίες Exim Tours (Τσεχία και Πολωνία) και Kartago Tours (Σλοβακία και Ουγγαρία). Η προσφορά του επικεντρώνεται στις οργανωμένες διακοπές στην περιοχή της Μεσογείου, σε ξενοδοχεία 3-4 αστέρων. Ο Exim προσφέρει επίσης μια ολοκληρωμένη σειρά μακρινών ταξιδιών προς την Καραϊβική και άλλους προορισμούς μακρινών αποστάσεων.

Μετά την εξαγορά, ο Όμιλος DER Touristik θα διατηρήσει τις ομάδες διοίκησης και των δύο εταιρειών Exim και Fischer. Και οι δύο ομάδες επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις στην Ανατολική Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο και των δύο εταιρειών θα συνεχίσει να ανήκει στο τμήμα Ανατολικής Ευρώπης του Ομίλου DER Touristik.

Ο Ferid Nasr, Διευθύνων Σύμβουλος της Exim Holding, δήλωσε: «Ανυπομονώ να συνεργαστώ με μελλοντικούς συναδέλφους από τη Fischer και είμαι πεπεισμένος για την κοινή μας επιτυχία».

Ο Jiri Jelinek, Διευθύνων Σύμβουλος της Fischer, τονίζει: “Μαζί με την Exim, θα μπορέσουμε να κάνουμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις, στους προορισμούς στο μέλλον. Συνεργαζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας για να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες των πελατών μας ακόμα καλύτερα από ό, τι πριν”.

Σημειώνεται ότι οι δύο εταιρίες χρησιμοποιούν κυρίως πτήσεις charter των εταιριών travel service και Smart Wings, ενώ παράγοτες της αγοράς εκτιμούν ότι στην αγορά της Τσεχίας, θα υπάρξει κίνηση από την πλευρά της TUI για την εξαγορά κάποιου τοπικού tour operator.germany

Σημειώνεται ότι ο όμιλος DER Touristik, είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός όμιλος στη Γερμανία, μετά την TUI και τον Thomas Cook, σύμφωνα με τα μεγέθη του 2018.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *