tui
Ο πρώην υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, με τον Fritz Joussen και τον Thomas Ellerbeck, | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Στην Ελλάδα ο Fritz Joussen|Συνάντηση με Χάρη Θεοχάρη|UPD

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με το νέο υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, βρίσκεται ο διευθύνων σύμβουλος του ταξιδιωτικού κολοσσού TUI, Fritz Joussen, συνοδευόμενος από τον διευθυντή εταιρικών υποθέσεων, μέλος της Executive Committee του TUI GROUP και στενό του συνεργάτη, Thomas Ellerbeck.

Η συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού, σε άριστο κλίμα.

Η έλευση του Fritz Joussen μέσα στον Αύγουστο στην Ελλάδα για να συναντηθεί με τον κ. Θεοχάρη, καταδεικνύει την σημασία της Ελλάδας ως προορισμού, στον προγραμματισμό και την ατζέντα του πολυεθνικού κολοσσού, ο οποίος αναπτύσσεται θεαματικά και στην Ελλάδα, μέσω και της ξενοδοχειακής αλυσίδας ATLANTICA, που ανοίγει συνεχώς νέα ξενοδοχεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Joussen, αφού συνεχάρη τον κ. Θεοχάρη για τα νέα του καθήκοντα, τόνισε στον Έλληνα υπουργό ότι “Η Ελλάδα βρίσκεται στον πυρήνα της στρατηγικής ανάπτυξης της TUI” και επιβεβαίωσε ότι “…η Ελλάδα θα είναι ένας από τους κύριους προορισμούς της TUI στο μέλλον”.

tuiΟ κ. Θεοχάρης και ο Fritz Joussen συζήτησαν σε μια φιλική και ανοιχτή ατμόσφαιρα τη σημασία του τουριστικού τομέα για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση. Μίλησαν για την ποικιλία των διακοπών στην Ελλάδα, όπως ο ήλιος και η παραλία, η τοπική κουζίνα, η ιστορία, ο πολιτισμός και η φύση και αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις επενδύσεις στον τουρισμό.

ksd photo
Οι κ.κ. Fritz Joussen και Thomas Ellerbeck|money tourism copyright photo

Όπως μετέφεραν τα κορυφαία στελέχη του ταξιδιωτικού κολοσσού, η TUI διαπιστώνει ικανοποιητική ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με ισχυρές κρατήσεις τελευταίας στιγμής, από όλες τις τουριστικές αγορές το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα φαίνεται σταθεροποίηση των κρατήσεων σε υψηλά επίπεδα, καθώς διαπιστώνεται μετατόπιση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η TUI αυξάνει τα ιδιόκτητα ή και concept ξενοδοχεία στην Ελλάδα και τώρα έχει συνολικά 49 μονάδες, αφού έχει προσθέσει φέτος έξι νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Μέσω της κοινής επιχείρησης Atlantica Hotels & Resorts, η TUI στοχεύει στρατηγικά στην ανάπτυξη νέων ξενοδοχείων στη χώρα, περαιτέρω. Την επόμενη χρονιά μάλιστα θα λειτουργήσει, ένα νέο Robinson Club στην Ιεράπετρα της Κρήτης.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκε στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Χάρη Θεοχάρη, και το αφεντικό του Thomas Cook, Peter Fankhauser.

Στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα φέτος η TUI απέκτησε ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κω, μέσω διαδικασίας πλειστηριασμού στην οποία η κοινοπραξία της TUI με την Atlantica, επικράτησε. Τα τρία πρώην ξενοδοχεία Lakitira ενσωματώθηκαν επίσημα στο χαρτοφυλάκιο της TUI. Επίσης, στην Ελλάδα άνοιξαν φέτος ένα νέο TUI Family Life στην Κρήτη, το TUI Family Life Elounda Breeze, καθώς και τα εξής τέσσερα ξενοδοχεία του «adults only», του εμπορικού σήματος TUI Sensimar: TUI Sensimar Atlantica Belvedere Resort & Spa στην Κω, TUI Sensimar Zante Maris στη Ζάκυνθο, TUI Sensimar Insula Alba στην Κρήτη και το TUI Sensimar Meltemi Blu στη Σαντορίνη.
Τα νέα ξενοδοχεία της TUI Hotels & Resorts παρουσιάζονται σε ειδική θεματική ενότητα στην ιστοσελίδα της TUI Group, στη διεύθυνση www.tuigroup.com.
Το δελτίο Τύπου
Πριν από λίγο εξεδόθη και το δελτίο Τύπου, από την TUI, το οποίο έχει ως εξής:
«Η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI» κος Fritz Joussen Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI – Συνάντηση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού στην Αθήνα.– Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, κος Fritz Joussen συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Υπουργό Τουρισμού, κο Χάρη Θεοχάρη.

– Η TUI διατηρεί ισχυρούς δεσμούς στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια.

– Η TUI επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στην Ελλάδα – 6 νέα ξενοδοχεία το 2019 – φτάνοντας 49 ξενοδοχεία στη χώρα σήμερα.

– Η Ελλάδα αποτελεί κύριο προορισμό για τα κρουαζιερόπλοια του Ομίλου, συμβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο στην τοπική οικονομία.

– Ο κος Joussen επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό προορισμό της TUI στο μέλλον.

Αθήνα / Αννόβερο, 2 Αυγούστου 2019. Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στους δυο κορυφαίους προορισμούς για τον Όμιλο τηςTUI. Ο πρώτος τουριστικός Όμιλος παγκοσμίως έχει παρουσία στην Ελλάδα για περισσότερα από 40 χρόνια. Η χώρα βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI και σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής της δραστηριότητας: στα ξενοδοχεία και στις κρουαζιέρες, στους tour operators και στις αεροπορικές εταιρίες καθώς και στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των εκδρομών, δραστηριοτήτων και πολυήμερων περιηγήσεων. Η TUI αναμένει περισσότερους από 3 εκατομμύρια επισκέπτες στην Ελλάδα, προερχόμενους από ολόκληρη την Ευρώπη, συνεπώς κατέχει ηγετική θέση στην προσφορά πακέτων διακοπών στη χώρα.

Με βάση τη μακροχρόνια και πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα και τη σημασία που έχει η χώρα, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου TUI, κος Fritz Joussen, συναντήθηκε σήμερα με τον νέο Υπουργό Τουρισμού, κο Χάρη Θεοχάρη, στην Αθήνα. Ο κος Joussen συνεχάρη τον κο Θεοχάρη για την ανάθεση του Υπουργείου Τουρισμού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο. Ο Υπουργός, κος Χάρης Θεοχάρης και ο κος Fritz Joussen, συζήτησαν σε φιλική ατμόσφαιρα για τη σημασία του τομέα του Τουρισμού, για την ελληνική Οικονομία και την απασχόληση. Συζήτησαν την ποικιλομορφία που έχουν οι εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα, όπως είναι οι διακοπές παραλίας, η τοπική κουζίνα, η ιστορία, η κουλτούρα και η φύση και αντάλλαξαν απόψεις για τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού.

Η TUI διαβλέπει μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, από όλες τις αγορές. Η τουριστική περίοδος χαρακτηρίζεται από μία μετακίνηση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η TUI αυξάνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της φτάνοντας σήμερα 49 μονάδες, έχοντας προσθέσει 6 νέες ξενοδοχειακές μονάδες μόλις φέτος. Σε συνεργασία με τα Atlantica Hotels & Resorts, η TUI δίνει περαιτέρω ώθηση στην ξενοδοχειακή της στρατηγική. Χαρακτηριστικά ολοκληρώνεται η κατασκευή του νέου Robinson Club στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Η Ελλάδα αποτελεί επίσης βασικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια της TUI και τις τρεις εταιρίες που διαχειρίζονται τις κρουαζιέρες της (TUI Cruises, Hapag Lloyd Cruises και Marella Cruises). Ο Πειραιάς, το Ηράκλειο, η Σαντορίνη, η Ρόδος και το Κατάκολο είναι πέντε από τα βασικά λιμάνια της Ελλάδας για τα κρουαζιερόπλοια της TUI. Επίσης, περιλαμβάνονται και μικρότερα νησιά στα προγράμματα κρουαζιέρων της TUI, όπως η Πάτμος, η Σύμη και η Σκιάθος. Εισάγοντας καινούργιες εκδρομές, η TUI προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο εμπειριών και δραστηριοτήτων στους επιβάτες της.

Οι κρουαζιέρες συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με μελέτη του Green-Cruise-Port-Project, το όποιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου δαπανά στην τοπική οικονομία 60 ευρώ ανά κεφαλή και ανά ημέρα, με επισκέψεις σε μουσεία, εστιατόρια, καταστήματα ή συμμετέχοντας εκδρομές και μεταφορές.

Με την TUI Destination Experiences, ο όμιλος διαθέτει δική του υποδομή για παροχή υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απασχολώντας 1.700 εργαζόμενους στην Αθήνα και σε 17 γραφεία σε διάφορες περιοχές και νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσοντας και προσφέροντας ένα διαφοροποιημένο πακέτο δραστηριοτήτων και εκδρομών, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα”.

To TUI Group

Το TUI Group είναι ο κορυφαίος τουριστικός Όμιλος παγκοσμίως και δραστηριοποιείται σε περίπου 180 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στη Γερμανία. Η μετοχή της TUI είναι εισηγμένη στο FTSE 100, τον κορυφαίο δείκτη του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου, καθώς επίσης και στην εξωχρηματιστηριακή αγορά της Γερμανίας.

Ο κύκλος εργασιών της TUI Group ανήλθε κατά το οικονομικό έτος 2018 σε 19,2 δισεκατομμύρια ευρώ και τα λειτουργικά της κέρδη σε 1,177 δισεκατομμύρια ευρώ. Ο Όμιλος απασχολεί περίπου 70.000 εργαζόμενους σε περισσότερες από 100 χώρες. Η TUI προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους περίπου 27 εκατομμύρια πελάτες της, από τους οποίους, 21 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη.
Ολόκληρη η τουριστική αλυσίδα της προστιθέμενης αξίας βρίσκεται υπό τη σκέπη του Ομίλου.

Σε αυτή συγκαταλέγονται περίπου 380 ιδιόκτητα ξενοδοχεία και θέρετρα πολύ γνωστών αλυσίδων, όπως η RUI και η Robinson και 16 κρουαζιερόπλοια, από τα υπερπολυτελή MS Europa και MS Europa 2 έως το στόλο της TUI Cruises με το «Mein Schiff» και των κρουαζιερόπλοιων της Marella Cruises στην Αγγλία.

Στον Όμιλο ανήκουν επίσης κορυφαίοι διεθνείς τουριστικοί πράκτορες, 1.600 ταξιδιωτικά γραφεία στην Ευρώπη καθώς επίσης και πέντε ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες με περίπου 150 σύγχρονα αεροπλάνα μέσων και μεγάλων αποστάσεων. Η παγκόσμια ευθύνη για τη βιώσιμη οικονομική, οικολογική και κοινωνική δράση αποτελεί τον πυρήνα της εταιρικής μας κουλτούρας.

Το TUI Care Foundation που ιδρύθηκε το 2015 από την TUI εστιάζει στις θετικές επιδράσεις του τουρισμού, στην παιδεία και την εκπαίδευση καθώς και στην ενίσχυση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προτύπων. Με αυτόν τον τρόπο υποστηρίζει την ανάπτυξη των προορισμών διακοπών. Το TUI Care Foundation δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες 20 χώρες παγκοσμίως και προωθεί έργα, τα οποία δημιουργούν νέες ευκαιρίες για την επόμενη γενιά.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *