©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Στην HotelBrain το εμβληματικό Nikopolis | Σημαντική συμφωνία με Μυστακίδη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

-Νέα εποχή για το πρώην Hotel Nikopolis: Η HotelBrain αναλαμβάνει την εκμετάλλευση του
Η HotelBrain, ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός όμιλος της χώρας, ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία NIMTENKO AE, συμφερόντων του κ. Τέλη Μυστακίδη, για τη μίσθωση του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, που είναι γνωστό ως πρώην Hotel Nikopolis.

Η συμφωνία είναι 10ετούς διάρκειας και τίθεται σε ισχύ άμεσα, ενώ με την ένταξη του εμβληματικού αυτού ξενοδοχείου, η HotelBrain εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των ξενοδοχείων της στη Θεσσαλονίκη.

©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HotelBrain, κ. Πάνος Παλαιολόγος, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στο χαρτοφυλάκιο μας προστέθηκε ένα πεντάστερο εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδος. Με πίστη στις δυνατότητες μας και με σεβασμό στο επιχειρηματικό μας σχέδιο προχωράμε. Ειδικά στη συγκεκριμένη συμφωνία θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά την ομάδα της NIMTENKO AE. για την ψήφο εμπιστοσύνης».

Υπενθυμίζεται ότι η HotelBrain, που είναι ο μεγαλύτερος ξενοδοχειακός Όμιλος της Ελλάδας, με περισσότερα από 100 ιδιόχρηστα -μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων- ξενοδοχεία στο χαρτοφυλάκιο της, επέκτεινε τον Μάρτιο του 2024 όπως αποκάλυψε το Χ&Τ την δραστηριότητά της και στην Κύπρο, ακολουθώντας το επιτυχημένο μοντέλο της μακροχρόνιας μίσθωσης ξενοδοχειακών μονάδων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, έχουν ήδη μισθωθεί τα πρώτα 4 ξενοδοχεία, συνολικής δυναμικότητας 306 δωματίων, τα οποία και θα λειτουργήσουν την τρέχουσα τουριστική σεζόν. Συγκεκριμένα το χαρτοφυλάκιο της HotelBrain Cyprus περιλαμβάνει ήδη ένα κατάλυμα 84 δωματίων στην Αγία Νάπα, ένα ξενοδοχείο 112 δωματίων και άλλα δύο με 50 και 60 δωμάτια το καθένα, στην Παραλία της Περνέρας στην περιοχή του Πρωταρά.

Η είσοδος στη κυπριακή αγορά γίνεται μέσω της 100% θυγατρικής εταιρείας HotelBrain Cyprus Ltd, ακολουθώντας τη βασική δομή ανάπτυξης του Ομίλου, δηλαδή την παροχή κεντρικοποιημένων υπηρεσιών υποστήριξης και διαχείρισης και την αποκεντρωμένη λειτουργία των επιμέρους ξενοδοχειακών μονάδων.

Η επέκταση στη Κύπρο αποτελεί στρατηγικού χαρακτήρα απόφαση, η οποία βασίστηκε στα ελκυστικά χαρακτηριστικά του κυπριακού τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερα σημαντικές συνέργειες που επιδιώκει και αναπτύσσει ο Όμιλος HotelBrain. Μεσοπρόθεσμος στόχος για την προσεχή 3ετία, είναι  η κυπριακή αγορά να συνεισφέρει άνω του 33% στα συνολικά μεγέθη του Ομίλου.

O Όμιλος HotelBrain είναι ο μεγαλύτερος σε αριθμό καταλυμάτων  Έλληνας «ξενοδόχος», όπου στη χρήση του 2023 λειτούργησε μέσω μακροπρόθεσμων μισθώσεων 100 ξενοδοχεία όλων των τύπων και σε όλους τους Ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, συνολικής δυναμικότητας 7.200 δωματίων, και έκλεισε τη χρήση με καθαρό κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατ. €. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 απασχόλησε στα κεντρικά γραφεία και στα ξενοδοχεία του, περίπου 3.000 εργαζομένους, με περισσότερους από 200 να εργάζονται όλο το χρόνο. Για το 2024 δε, ο αριθμός των απασχολούμενων αναμένεται να ξεπεράσει τους 3.300.

Για το 2024 οι προβλέψεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 20% αύξηση στον τζίρο, καθώς θα προσθέσει στο portfolio της τουλάχιστον 15 ξενοδοχεία ακόμη.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *