pox gs 2019
©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος|ΛΙΣΤΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Υποψήφιος στην Χαλκιδική με τη Νέα Δημοκρατία, θα είναι ο πρόεδρος της ΠΟΞ κ. Γρηγόρης Τάσιος, όπως προκύπτει από τα ψηφοδέλτια, που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που κατήγαγε μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές του Μάϊου.

Δήλωση

tasiosΣε δήλωσή ο υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής, μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, αναφέρει: «Είναι για μένα μεγάλη τιμή και ευθύνη να είμαι υποψήφιος βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ.  Αποδέχθηκα με χαρά την πρόσκληση να είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να ξημερώσει μια πιο φωτεινή μέρα και στην Ελλάδα και στη Χαλκιδική.

Η ζωή μου είναι η Χαλκιδική. Είμαι ένας από σας. Ξέρετε πως η φωνή μου είναι η δική σας φωνή. Μαζί,  ενωμένοι μπορούμε να ξεκινήσουμε το ταξίδι της ανάπτυξης στον τόπο μας, με οφέλη για όλους.

Ανάμεσα στο χθες και στο αύριο έχουμε επιλογή. Δυνατή επιλογή για τη Χαλκιδική!»

Ποιος είναι

O κ. Τάσιος, γεννήθηκε το 1973 και είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Από το 1992 έως σήμερα είναι ιδιοκτήτης του Ξενοδοχείου PHILOXENIA HOTEL 4* στα Ψακούδια Χαλκιδικής, έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής, ενώ έχει διατελέσει σε όλες τις σχετικές θέσεις των τουριστικών φορέων της περιοχής (Πρόεδρος του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (Κέντρο Δια Βίου  Μάθησης)
Μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης για τα Ναρκωτικά Νομού Χαλκιδικής «ΠΝΟΗ»
Μέλος της επιτροπής παρακολούθησης ΕΣΠΑ 2007-2013 και ΣΕΣ 2014-2020 της ΠΚΜ
Αντιπρόεδρος στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΛΑΝΕΤ), κ.λπ.).

POXΑπό το 2010 είναι μέλος ΔΣ στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΞΕΕ), ενώ από το 2017 είναι πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ). Παράλληλα, από το 2013 έως το 2015, ήταν μέλος ΔΣ στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Ο κ. Τάσιος είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών επαγγελμάτων, ομιλεί αγγλικά και γερμανικά.

Υπενθυμίζεται ότι στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, περιλαμβάνεται και η κα. Χριστίνα Τετράδη, στην μονοεδρική περιφέρεια της Ζακύνθου.nd

Τα ψηφοδέλτια

Έξι στους δέκα υποψηφίους της ΝΔ, είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.

Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ως αρχηγός κόμματος δικαιούται να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες, επέλεξε την Δυτική Αθήνα, την Β Πειραιά και την Αχαΐα οι οποίες ήταν από τις ελάχιστες περιοχές της χώρας, στις οποίες η ΝΔ δεν είχε την πρώτη θέση στις πρόσφατες Ευρωεκλογές.

Η λίστα των υποψηφίων της ΝΔ, ΕΔΩ.

Tagged

1 σχόλιο στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: Υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος της ΠΟΞ, Γρηγόρης Τάσιος|ΛΙΣΤΑ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *