ksd photo
© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ανανέωση των χωρών και των διαδικασιών αφίξεων στην Ελλάδα|Ελεύθερα οι Σέρβοι!!!

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ανανεωμένη λίστα για τα διεθνή ταξίδια και την είσοδο στην χώρα, με τίτλο “Η Ελλάδα καλωσορίζει τον κόσμο”, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Στην λίστα των χωρών με πρόσβαση στην Ελλάδα προστέθηκε και η Σερβία, με δειγματοληπτικά τεστ στα χερσαία σύνορα, μετά το πρόβλημα που υπήρξε την Δευτέρα και την παρέμβαση του πρωθυπουργικού γραφείου

 Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχθεί ξανά τον κόσμο με τους εξής τρόπους:

Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου

Η Ελλάδα ακολουθεί την οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις χώρες EU+, οι οποίες περιλαμβάνουν τα μέλη της ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία, το Λιχτενστάιν και την Ισλανδία.

Εναέριες Μετακινήσεις

Επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (Συνεχίζεται να ισχύει η απαγόρευση για πτήσεις από τη Βρετανία και την Τουρκία).

Αφίξεις στην Αθήνα: Εάν ο ταξιδιώτης ταξιδεύει από αεροδρόμιο των EU+ επηρεαζόμενων χωρών σύμφωνα με τη λίστα του EASA ή από την Ιταλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Αλβανία και τα Σκόπια, θα εξετάζεται κατά την άφιξή του. Είναι απαραίτητη μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή κατοικία στην Αθήνα. Εάν η εξέταση είναι αρνητική ο ταξιδιώτης μπορεί να μετακινηθεί στον τελικό του προορισμό. Εάν είναι θετική, τότε θα επιβληθεί 14ημερη καραντίνα υπό επιτήρηση.

Σε όσους ταξιδεύουν από άλλα αεροδρόμια ενδέχεται να πραγματοποιηθούν τυχαίες εξετάσεις. Με το πέρας της εξέτασης ο ταξιδιώτης μπορεί να μετακινηθεί στον τελικό του προορισμό. Εάν είναι θετική, τότε θα επιβληθεί 14ημερη καραντίνα υπό επιτήρηση.

Αφίξεις στη Θεσσαλονίκη: Όλοι οι ταξιδιώτες θα εξετάζονται κατά την άφιξή τους.  Είναι απαραίτητη μία διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή κατοικία στη Θεσσαλονίκη.

ksd
adv

Χερσαία Σύνορα

Τα σύνορα με την Τουρκία, την Αλβανία και τα Σκόπια είναι ανοικτά μόνο για τη μεταφορά αγαθών. Τα χερσαία σύνορα με τη Βουλγαρία είναι ανοικτά, όπως επίσης και για τους Σέρβους πολίτες, και οι ταξιδιώτες θα υπόκεινται σε δειγματοληπτικά τεστ.

Θαλάσσια Σύνορα

Δεν επιτρέπεται στα ελληνικά λιμάνια η άφιξη πλοίων από το εξωτερικό. Η άφιξη των σκαφών αναψυχής επιτρέπεται μόνο με πλήρωμα (δεν επιτρέπεται η άφιξη των σκαφών αναψυχής από την Αλβανία και την Τουρκία).

Από την 1η Ιουλίου και μετέπειτα

Εναέριες Μετακινήσεις

Επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια. Ενδέχεται να εφαρμόζονται ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε κράτη εκτός των EU+ χωρών ανάλογα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χερσαίες μετακινήσεις

Οι χερσαίες αφίξεις από την Αλβανία, τα Σκόπια και τη Βουλγαρία επιτρέπονται. Σχετικά θα με την Τουρκία θα υπάρξει αναθεώρηση στις 30 Ιουνίου.

Θαλάσσιες μετακινήσεις 

Επιτρέπονται όλες οι θαλάσσιες αφίξεις.

Επιπλέον σημεία

Σε όλους τους ταξιδιώτες θα πραγματοποιούνται τυχαίες εξετάσεις. Με το πέρας της εξέτασης ο ταξιδιώτης μπορεί να μετακινηθεί στον τελικό του προορισμό. Εάν είναι θετική, θα υπάρξει επικοινωνία μαζί τους και θα τεθούν σε 14ημερη καραντίνα με τα έξοδα να καλύπτονται από το ελληνικό κράτος.

Παρακαλούνται όλοι οι επισκέπτες να κατεβάσουν δωρεάν την εφαρμογή Visit Greece πριν ή κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να συμπληρώσουν (ιδανικά πριν το ταξίδι) μία φόρμα εντοπισμού (Passenger Locator Form) με τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελλάδα. Η φόρμα αυτή μπορεί να βρεθεί στην προαναφερόμενη εφαρμογή, εντύπως κατά τη διάρκεια της πτήσης και σε ψηφιακή μορφή μέσω ιστοσελίδας.

Η Ελλάδα διατηρεί ανά πάσα στιγμή το δικαίωμα να αναθεωρήσει τα παραπάνω υπό το πλαίσιο της αλλαγής στα επιδημιολογικά δεδομένα. Μία ομάδα εμπειρογνωμόνων μαζί με το Υπουργείο Υγείας θα αξιολογούν τα επιδημιολογικά δεδομένα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μπορούν να προτείνουν αλλαγές στους περιορισμούς.

Κάλυψη εξόδων για νοσηλεία από τον Κορωνοϊό: Θα παρέχεται από το ελληνικό κράτος η πρόσβαση σε όλες τις υγειονομικές υπηρεσίες δωρεάν προς τους ταξιδιώτες χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Σε περίπτωση πολιτών από την ΕΕ όλα τα έξοδα θα καλυφθούν και θα διαχειριστούν σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ των σχετικών Οδηγιών της.

Επιβεβαίωση κρούσματος σε ξενοδοχείο: Οι στενές επαφές του κρούσματος θα μεταφερθούν σε ειδικά καταλύματα καραντίνας με έξοδα του ελληνικού κράτους. Οι εναπομείναντες επισκέπτες θα συνεχίσουν κανονικά τις διακοπές τους.

Κάλυψη εξόδων λόγω απώλειας πτήσης ή διαμονής εξαιτίας ασθένειας ή συμπτωμάτων: Η Ελλάδα θα καλύψει τα έξοδα του νοσοκομείου και της περίθαλψης, καθώς και τη διαμονή σε ξενοδοχείο καραντίνας (εάν αυτό κριθεί απαραίτητο). Το Υπουργείο Εξωτερικών παροτρύνει τους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα ξενοδοχεία να παρέχουν τη μέγιστη ευελιξία σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας.

Τεστ για τον Κορωνοϊό που έχουν πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών: Θα γίνονται δεκτά ύστερα από αξιολόγηση.

Διασφάλιση εφαρμογής πρωτοκόλλων Υγιεινής στα ξενοδοχεία και επικοινωνία σε περίπτωση μη τήρησής τους: Το Υπουργείο Τουρισμού ετοιμάζει ένα σχέδιο που θα επικεντρώνει στους ελέγχους και όλες οι επιχειρήσεις παροτρύνονται να επιδιώξουν πιστοποίηση από τρίτες εταιρίες. Επίσης, έχει δημιουργηθεί μία ιστοσελίδα για την εκπαίδευση και την ενημέρωση των ιδιοκτητών και των εργαζομένων με στόχο να διασφαλιστεί ότι η γνώση των πρωτοκόλλων έχει διαμοιραστεί έγκαιρα και υπεύθυνα. Εν κατακλείδι, έχουν καθοριστεί αυστηρά πρόστιμα για όσους αδιαφορούν για τα καθήκοντά τους. Σε περίπτωση παραπόνων οι επισκέπτες μπορούν να καλέσουν το 4ψηφιο 1572 του Υπουργείου Τουρισμού.

Tagged

3 σχόλια στο “ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ: Ανανέωση των χωρών και των διαδικασιών αφίξεων στην Ελλάδα|Ελεύθερα οι Σέρβοι!!!

  1. Μπράβο Ελλάδα! Large λαός εμείς, να πληρώνουμε και αυτούς που θα νοσησουν.
    Κακομοιροι Έλληνες.. Τι έχετε να τραβήξετε σε λιγο

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *