ledra

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ : Grand Hyatt Athens το Athens Ledra !!!

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Ως Grand Hyatt θα λειτουργήσει το Athens Ledra, στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο στο Σικάγο η HYATT.

Ως γνωστόν, όπως είχε αποκαλύψει το money-tourism.gr, στις 14 Ιουνίου 2017, ημέρα διενέργειας του πλειστηριασμού του εμβληματικού ακινήτου, η αγοράστρια εταιρία, «ΣΥΓΓΡΟΥ 115 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» είναι joint venture της Henderson Park, μιας ευρωπαϊκής πλατφόρμας επενδύσεων σε ακίνητα, και της διεθνούς εταιρείας ακινήτων Hines και κατέβαλλε € 33 εκατομμύρια για το κεντρικό κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας που βρίσκεται στην Λεωφόρο Συγγρού 115, με 315 δωμάτια σε οκτώ ορόφους, καθώς και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο και πισίνα με πανοραμική θέα στην πόλη και την Ακρόπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HYATT, “… μια θυγατρική της Hyatt έχει συνάψει συμφωνία franchise με τις Henderson Park και Hines για το πρώτο ξενοδοχείο Grand Hyatt στην Ελλάδα, το Grand Hyatt Athens. Το άνοιγμα αναμένεται στο 3ο τρίμηνο του 2018. Το ξενοδοχείο θα διαχειρίζεται η Kokari Limited και θα προσφέρει πολυτελή διαμονή στους επισκέπτες, σε αυτόν τον ιδανικό προορισμό”.

Δηλώσεις

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε τα σχέδια για την πρώτη ιδιοκτησία της Hyatt στην Αθήνα με τους συνεργάτες μας Henderson Park, Hines και Kokari”, δήλωσε ο Takuya Aoyama, αντιπρόεδρος ανάπτυξης για την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την CIS της Hyatt. “Από καιρό επιδιώκαμε να αποκτήσουμε παρουσία με Grand Hyatt στην ελληνική πρωτεύουσα. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μια σημαντική αγορά ανάπτυξης για την Hyatt, που πρόσφατα ανακοινώσαμε επενδύσεις  στην Τουρκία και τη Βουλγαρία”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της HYATT, “Το ξενοδοχείο 310 δωματίων βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στη Λεωφόρο Συγγρού στην περιοχή Κουκάκι της Αθήνας, κοντά σε γήπεδα γκολφ, εστιατόρια και σε κοντινή απόσταση από το λόφο Φιλοπάππου. Το Grand Hyatt Athens θα είναι μοναδικά σχεδιασμένο για να αντικατοπτρίζει τον ελληνικό πολιτισμό του με μοναδική αρχιτεκτονική και καινοτόμο σχεδιασμό. Φιλοξενία ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου θα απολαμβάνουν οι φιλοξενούμενοι, μαζί με ένα εντυπωσιακό μπαρ και εστιατόριο στον τελευταίο όροφο, με εξωτερική πισίνα και εκπληκτική θέα στην Ακρόπολη. Οι επιπλέον παροχές θα περιλαμβάνουν αίθουσες για φαγητό και ποτά, περισσότερα από 11.600 τετραγωνικά πόδια συνεδριακών χώρων, καθώς και σπα και γυμναστήριο”.

O Nick Weber

“Η επένδυσή μας στο Grand Hyatt Athens προήλθε από τις δυνατότητές της ως περιουσιακό στοιχείο πολυτέλειας με ιστορική κληρονομιά”, δήλωσε ο Nick Weber, ιδρυτικός εταίρος της Henderson Park. “Το Grand Hyatt είναι ένα από τα κορυφαία κορυφαία εμπορικά σήματα στον κόσμο και η συνεργασία με τη Hyatt σε αυτό το ξενοδοχείο είναι μια έγκριση της φιλόδοξης στρατηγικής μας και μια ισχυρή προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των Henderson Park, εξαιρετικών ευρωπαϊκών ξενοδοχείων. Ελπίζουμε ότι αυτό σηματοδοτεί το πρώτο στάδιο της οικοδόμησης μιας μακροπρόθεσμης σχέσης με τη Hyatt”.

Η ελληνική πρωτεύουσα είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης με περισσότερους από 4,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο. Με την μοναδική του θέση, το Grand Hyatt Athens, θα απευθύνεται σε επαγγελματίες ταξιδιώτες και ταξιδιώτες αναψυχής που αναζητούν εξαιρετική διαμονή.

“Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Hines, την Henderson Park και το Grand Hyatt για τη λειτουργία του νέου Grand Hyatt Athens”, δήλωσα η Τίνα και ο Γιάννης Δασκαλαντωνάκης, συνιδρυτές του ΟμίλουY&T Daskalantonakis Knossian Group, το οποίο κατέχει την Kokari Limited, που θα διαχειρίζεται το ξενοδοχείο. “Με μια παγκόσμια νοοτροπία πίσω από τη φιλοξενία μας, είμαστε σίγουροι ότι το ξενοδοχείο θα ανταποκριθεί στις ανάγκες των επισκεπτών μας”, είπαν.

Ο Paul Gomopoulos

hinesΟ κ. Paul Gomopoulos, διευθύνων σύμβουλος της Hines Ελλάδας, πρόσθεσε: “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την Hyatt στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα με το μέγεθος των προσφορών που χρειαζόμαστε για αυτή την αγορά. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε μια τόσο σημαντική ξενοδοχειακή εμπειρία στην Αθήνα”.

Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο βρίσκεται σήμερα σε ευρύτατη ανακαίνιση και θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο Hyatt στην Ελλάδα, μετά το Hyatt Regency Thessaloniki.

Το ιστορικό

Το Athens Ledra, κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη και έκλεισε τον Μαϊο του 2016, λόγω χρεών και οικονομικών προβλημάτων. Για σχεδόν  30 χρόνια, τη διαχείριση του  ξενοδοχείου είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποχώρησε το Νοέμβριο του 2013.

Μετά την αποχώρηση της Marriott, το ξενοδοχείο μετονομάστηκε σε Athens Ledra και λειτουργούσε από την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου ΑΣΤΥ ΑΕ, η οποία υπέβαλλε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Ακολούθως, το ξενοδοχείο οδηγήθηκε σε συνεχείς (4) πλειστηριασμούς, από την Alpha Bank, που δεν τελεσφόρησαν, μέχρι τον σημερινό, που ήταν επιτυχής.

Η Henderson

H Henderson Park είναι μια πλατφόρμα επενδύσεων σε ακίνητα, η οποία εγκαινιάστηκε από τον Nick Weber στα τέλη του 2016 και έχει ήδη επενδύσει σε ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 3.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ευρωπαϊκών ακινήτων σε τέσσερις χώρες. Το Henderson Park υποστηρίζεται από τρεις επενδυτές, το Stone Point Capital, το Kuwait Investment Authority και το Wafra Investment Advisory Group.

Το Henderson Park διευθύνεται από τον Nick Weber, ιδρυτικό συνεργάτη και διευθύνοντα σύμβουλό του, ο οποίος έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της ακίνητης περιουσίας, έχοντας διατελέσει επικεφαλής Ευρώπης για το Mount Kellett και προηγουμένως στην Goldman Sachs για 14 χρόνια, όπου ήταν εταίρος και συν-επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομάδας.

Η Hines

carpeΗ Hines είναι μια ιδιωτική εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα που ιδρύθηκε το 1957 με παρουσία σε 201 πόλεις σε 24 χώρες. Η Hines έχει υπό διαχείριση περίπου 111 δισεκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα οποία η Hines παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης καταπιστευματικών επενδύσεων και 51 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις οποίες η Hines παρέχει υπηρεσίες τρίτων με ακίνητα. Η εταιρεία έχει 108 έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά, η Hines έχει αναπτύξει, αναδιαμορφώσει ή αποκτήσει 1.295 ιδιοκτησίες, συνολικού ύψους άνω των 422 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 506 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 210 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια. Με μεγάλη εμπειρία σε επενδύσεις σε όλο το φάσμα κινδύνου και σε όλους τους τύπους ιδιοκτησίας και μια πρωτοποριακή δέσμευση για βιωσιμότητα, η Hines είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σεβαστές εταιρίες ακινήτων, παγκοσμίως. Από τότε που εισήλθε στην Ευρώπη το 1991, η Hines έχει παρουσία σε 51 πόλεις, σε δέκα χώρες και σήμερα διαθέτει 14,5 δισεκατομμύρια € ενεργητικού υπό διαχείριση στη Δανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα της εταιρίας περιλαμβάνει χαρτοφυλάκια προνομιούχων γραφείων, λιανικών, βιομηχανικών και οικιστικών ακινήτων.

hinesΣτο χαρτοφυλάκιό της διαχειρίζεται εμβληματικά ακίνητα, όπως το Sony Center στο Βερολίνο, το Tour Carpe Diem στο Παρίσι, κ.λπ..

H εταιρία ιδρύθηκε από τον Gerald Hines, στο Houston και αυτή τη στιγμή, έχει σε εξέλιξη 114 επενδυτικά projects, σε όλο τον κόσμο. Ιστορικά έχει αναπτύξει, αναδιαμορφώσει ή αποκτήσει 1.205 ακίνητα, συνολικής έκτασης άνω των 390 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδών. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο διαχείρισης ακινήτων και περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας περιλαμβάνει 533 ακίνητα, τα οποία αντιπροσωπεύουν πάνω από 213 εκατομμύρια τετραγωνικά πόδια.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *