KSD_COPYRIGHT
money tourism copyright photo

Συμβουλές ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που σκοπεύουν να επισκεφθούν τη Ρωσία ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου καλούνται να γνωρίζουν τους κινδύνους που συνεπάγεται η άφιξή τους στον προορισμό.

Εμπειρογνώμονες στους κινδύνους ταξιδιών συνέταξαν έναν κατάλογο με ζωτικής σημασίας συμβουλές για την ασφάλεια των επισκεπτών, περιγράφοντας το περιβάλλον υγείας και ασφάλειας στη Ρωσία.

«Χιλιάδες άτομα αναμένεται να παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία, επομένως ποικίλοι κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν», δήλωσε ο Timur Baiguzhinov, ειδικός ασφαλείας στο International SOS and Control Risks.

«Η χρήση των υπηρεσιών εδάφους, η συνειδητοποίηση ασήμαντων παραπτωμάτων σε πολυσύχναστους χώρους, η ασφάλεια στα καταλύματα και οι απαιτήσεις θεώρησης visa, μεταξύ άλλων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αναταραχή.»

Υπενθύμισε ότι όλοι οι ξένοι επισκέπτες πρέπει να εγγραφούν στις αρμόδιες αρχές εντός τριών ημερών από την άφιξή τους.

«Συμβουλεύουμε, επίσης, τους επισκέπτες να έχουν συνεχώς μαζί τους τα διαβατήριά τους, να χρησιμοποιούν μόνο επίσημα ταξί και να λάβουν υπόψη τους ότι οι οδηγοί ταξί πιθανότατα να μιλούν μόνο ρωσικά. Ακόμα να αποφεύγουν τη δημοσίευση πολιτικών δηλώσεων ή τη συζήτηση πιθανώς αμφιλεγόμενων θεμάτων online», πρόσθεσε.

Ο δρ. Olivier Barles, περιφερειακός ιατρικός διευθυντής της International SOS, δήλωσε ότι ενώ πολλές ιατρικές εγκαταστάσεις στη Ρωσία έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, οι επισκέπτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα πρότυπα δεν ανταποκρίνονται πάντοτε πλήρως στις διεθνείς προδιαγραφές.

«Οι πολύγλωσσες δεξιότητες και η απαίτηση πληρωμής σε τοπικό νόμισμα είναι σημαντικά θέματα που πρέπει να λάβετε υπόψη», ανέφερε.

«Παροτρύνουμε τους ταξιδιωτικούς οργανισμούς και τους ταξιδιώτες να σχεδιάσουν την ιατρική υποστήριξη, που θα χρειαστούν, πριν ταξιδέψουν και να σκεφτούν το ενδεχόμενο τόσο ενός ασήμαντου περιστατικού όσο και μιας σοβαρής περίπτωσης.»

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές περιλαμβάνουν:

– Εάν έχετε κάνει κράτηση σε ιδιωτικό κατάλυμα, ελέγξτε με τον οικοδεσπότη ότι είστε εγγεγραμμένος στο σώμα τοπικών υπηρεσιών μετανάστευσης εντός 72 ωρών από την άφιξή σας στην πόλη υποδοχής.

– Αποφύγετε να οδηγείτε και χρησιμοποιείστε μόνο επίσημα ταξί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαθέσιμη τη διεύθυνση του ξενοδοχείου και άλλες διευθύνσεις-κλειδιά γραμμένες στα ρωσικά, καθώς και μια εφαρμογή μετάφρασης.

– Αποφύγετε την επίδειξη πλούτου αφήνοντας τα τιμαλφή σας σε ασφαλή θέση (για παράδειγμα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου) και έχετε μαζί σας μόνο μικρά ποσά μετρητών.

– Εάν είστε ταξιδιώτης LGTBQ, αποφύγετε τις τρυφερές περιπτύξεις δημοσίως, καθώς η ρωσική νομοθεσία θεωρεί την «προώθηση της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας» παράνομη.

– Παρακολουθήστε τις διεθνείς διπλωματικές υποθέσεις για θέματα που μπορεί να σας επηρεάσουν με βάση το προφίλ σας και αποφύγετε πολιτικές συζητήσεις σε δημόσιους χώρους. Να είστε προσεκτικοί με τις δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

– Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε αναταραχή, εγκαταλείψτε την περιοχή και επιστρέψτε σε μια ασφαλή τοποθεσία (για παράδειγμα στο ξενοδοχείο ή στο τοπικό γραφείο) μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση.

– Πάρτε μέτρα διασφάλισης της ασφάλειας των πληροφοριών σας. Αποφύγετε τη χρήση δημόσιων δικτύων Wi-Fi και απενεργοποιήστε τις λειτουργίες Bluetooth και Wi-Fi του κινητού σας τηλεφώνου, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε.

– Έχετε ιατρικά αρχεία σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος.

ΠΗΓΗ

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *