camera hide hotel

Συμβουλές για την ανίχνευση κρυφών καμερών παρακολούθησης στα ταξίδια σας

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ

Η χρήση κρυμμένων καμερών για κατασκοπεία επισκεπτών σε ενοικιαζόμενα καταλύματα έχει απασχολήσει τον τελευταίο καιρό τα Μέσα, παρότι για τον κλάδο της ασφάλειας αυτές οι τακτικές δεν αποτελούν κάτι νέο.

Οι συσκευές παρακολούθησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στοχεύσουν επιχειρηματίες που βρίσκονται διαρκώς σε επαγγελματικά ταξίδια, πολιτικούς, ακτιβιστές και δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων. Για να βοηθήσουν όλους τους ταξιδιώτες να παραμείνουν ασφαλείς όταν βρίσκονται μακριά από το σπίτι τους, οι ερευνητές ασφαλείας της Kaspersky Lab έχουν δημιουργήσει μια λίστα έξυπνων τεχνικών αποφυγής παρακολούθησης ψηφιακών συσκευών και πληροφοριών – χρησιμοποιώντας απλές μεθόδους και βασικά, άμεσα διαθέσιμα κιτ.

Για παράδειγμα, για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν κρυμμένες κάμερες ή μικρόφωνα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας ή στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμά σας, οι ερευνητές σας προτείνουν να ταξιδέψετε με ένα μικρό εργαλείο (άμεσα διαθέσιμο online) που ενσωματώνει επίσης έναν σαρωτή ραδιοσυχνοτήτων ως δίοδο εκπομπής φωτός και ένα κόκκινο γυαλί.

Αυτό το εργαλείο θα σας επιτρέψει να βρείτε πηγές που εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά κύματα (τα περισσότερα ασύρματα bugs και οι κάμερες το κάνουν αυτό) και να αναζητήσετε κρυφές κάμερες. Ένας φακός κάμερας αντανακλά το φως σημαντικά καλύτερα από ό, τι άλλες επιφάνειες, οπότε αν στρέψετε το φως από τις διόδους σε κάτι που μοιάζει με κάμερα και κοιτάξτε προς αυτό μέσα από το κόκκινο γυαλί, θα δείτε μια φωτεινή κόκκινη κουκκίδα.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας τηλέφωνο για να εντοπίσετε κάμερες που χρησιμοποιούν υπέρυθρο φωτισμό, επειδή οι κάμερες στα κινητά τηλέφωνα μπορούν να ανιχνεύσουν εκπομπές υπέρυθρων. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το φίλτρο υπέρυθρων σε ορισμένα τηλέφωνα, όπως τα iPhone, είναι πολύ ισχυρό για αυτό το κόλπο.

Για να αποφύγετε να σας εντοπίσουν κρυμμένα ενσύρματα μικρόφωνα, χρειάζεται απλά να δημιουργήσετε κάποιον διασπαστικό θόρυβο. Το τρέξιμο του νερού από μια βρύση ή άλλοι ήχοι που μπορούν εύκολα να παραχθούν χρησιμοποιώντας υπηρεσίες όπως το Noisli καταστρέφουν σχεδόν όλες τις ηχογραφήσεις.

Άλλες κορυφαίες συμβουλές που μοιράζονται οι ερευνητές περιλαμβάνουν:
• Μην αφήνετε τα υπάρχοντά σας, συμπεριλαμβανομένων των συσκευών σας, χωρίς επιτήρηση – οπουδήποτε. Πάρτε όλον τον εξοπλισμό σας μαζί σας όταν φεύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας.
• Βεβαιωθείτε ότι το κιτ σας, προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης και ότι οι πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες σε αυτό είναι κρυπτογραφημένες. Οι συσκευές με τις πιο πρόσφατες εκδόσεις Android και οι συσκευές iOS που διαθέτουν κωδικό πρόσβασης είναι κρυπτογραφημένες από προεπιλογή.
• Αποφύγετε τους κινδύνους μη ασφαλούς Wi-Fi χρησιμοποιώντας ενσύρματο ποντίκι και το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο του φορητού υπολογιστή σας.
• Μάθετε πώς να εντοπίζετε έναν αμφίδρομο καθρέφτη. Μπορεί να είναι σπάνιοι στην πραγματική ζωή, αλλά μπορεί και να υπάρχουν. Τοποθετήστε ένα δάχτυλο στην επιφάνεια του καθρέφτη και εάν υπάρχει ένα κενό μεταξύ του δακτύλου και της αντανάκλασης του, είναι ένας κανονικός καθρέφτης. Αν δεν υπάρχει κενό, ο καθρέφτης μπορεί να είναι αμφίδρομος.

ΠΗΓΗ: Κέρδος online

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *