©ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος | Πρώτος σε ψήφους

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών απέκτησε σε όλη τη σύνθεσή του το 11μελές εκλεγμένο Συμβούλιο Διοίκησης καθότι χθες πραγματοποιήθηκε η εκλογή των πέντε Εξωτερικών Μελών εκ των 24 υποψηφιοτήτων που είχαν εκφράσει την βούληση να συμμετάσχουν στο νέο Διοικητικό Όργανο του Πανεπιστημίου, οπότε ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την εκλογή του νέου Πρύτανη.

Οι εκλογές διεξήχθησαν απόλυτα ομαλά και διήρκεσαν από τις 3 μ.μ. έως λίγο πριν από τις 5 μ.μ. με την καθιερωθείσα από τον νέο νόμο ηλεκτρονική ψηφοφορία και η ψηφιακή κάλπη «ΖΕΥΣ» ανέδειξε τα πέντε μέλη.

Κατά σειρά ανάδειξης από την κάλπη οι εκλεγέντες είναι οι:
1. Αγγελόπουλος Αλέξανδρος (Διευθύνων Σύμβουλος, Aldemar Resorts)
2. Αλεξόπουλος Δημήτριος (Καθηγητής Καρδιολογίας με μακρά θητεία στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την Καρδιολογική Κλινική του ΠΓΝΠ)
3. Γεωργακοπούλου Ανδρομάχη (Πρόεδρος Γυναικείου Σωματείου)
4. Κάτσικας Σωκράτης Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας Norwegian Centre for Cybersecurity in Critical Sectors, ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που έχει διατελέσει και υπηρεσιακός υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
5. Λούκας Παναγιώτης-Ευγένιος (Διευθύνων Σύμβουλος & Γενικός Διευθυντής της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.).

Στο πλαίσιο αυτό εναπομένει η συγκρότηση σε Σώμα του Συμβουλίου Διοίκησης, ώστε να ακολουθήσει σύμφωνα με τον νέο νόμο η προκήρυξη των υποψηφιοτήτων για την θέση του Πρύτανη. Να σημειωθεί ότι κάθε μέλος από τα εκλεγμένα έξι Εσωτερικά Μέλη έχει δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα και να διεκδικήσει τη νέα Πρυτανική θητεία πέραν των όσων ήδη έχουν εκφράσει προεκλογικά την πρόθεσή τους για διεκδίκηση της Πρυτανείας και εξελέγησαν Εσωτερικά Μέλη όπως ο νυν Πρύτανης Καθηγητής Χρήστος Μπούρας και ο Καθηγητής Νίκος Καραμάνος. Όπως έχει ορισθεί η διαδικασία προϋποθέτει την ακρόαση των θέσεων των υποψηφίων για την Πρυτανεία και στη συνέχεια θα γίνει η εκλογή του Πρυτάνεως με ηλεκτρονική ψηφοφορία και μέσω της «ψηφιακής κάλπης ΖΕΥΣ» οπότε μετά την εκλογή του Πρύτανη ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία και θα ορισθούν οι αντιπρυτάνεις.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: «Πιστεύω στην άριστη συνεργασία»
Σε ερώτημα της «Γ» στον Πρύτανη μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας για το εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν λιτός στην δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι «σήμερα Πέμπτη, 30 Μαΐου 2024 έγινε η 2η Συνεδρίαση των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών με μοναδικό θέμα την ανάδειξη των πέντε (5) εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών. Συγχαίρω θερμά τα νέα πέντε (5) μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και εύχομαι και ελπίζω στην άριστη και αποδοτική συνεργασία όλων μας για την πρόοδο και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου μας. Παράλληλα ευχαριστώ όλους όσοι έθεσαν υποψηφιότητα για την συμμετοχή τους στην διαδικασία ανάδειξης εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών». Όσον αφορά το πότε θεωρεί ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, επανέλαβε ότι πιστεύει ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και το Πανεπιστήμιο Πατρών θα έχει τον νέο εκλεγμένο Πρύτανη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: «Νιώθω την εκλογή σαν καταξίωση στον τόπο μου»
Ερωτηθείς από τη «Γ» ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, για το πώς αισθάνεται για την εκλογή του, δεν απέφυγε στην πρώτη του δήλωση να καταθέσει την συγκίνησή του για το εκλογικό αποτέλεσμα και να επισημάνει ότι προσλαμβάνει αυτή την εκλογή σαν αναγνώριση των όσων προσπάθησε να κάνει ως καθηγητής Ιατρικής για το Τμήμα, το Πανεπιστήμιο, την Καρδιολογική Κλινική και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
«Έχοντας καταγωγή και διαμένοντας τα περισσότερα χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας στον τόπο της καταγωγής μου, είναι αλήθεια πως η σημερινή εκλογή μου αποτέλεσε για μένα μια πληθώρα συναισθημάτων. Με ευχαριστεί αφάνταστα το γεγονός και το θεωρώ μιας μορφής αναγνώριση και επιβράβευση αυτών που προσπάθησα να προσφέρω τόσα χρόνια στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Ιατρική σχολή και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Από τη νέα αυτή θέση θα προσπαθήσω να συνεχίσω αυτή την προσφορά όσο είναι εφικτό, με στόχο το πανεπιστήμιο αυτής της πόλης, ένα από μεγαλύτερα της χώρας που έχει αφήσει διεθνές αποτύπωμα, η προβολή και η καταξίωσή του να συνεχίζεται ακατάπαυστα μέσα από έργα πρωτοπορίας, ποιότητας και ποσότητας ερευνητικού έργου και άρτιας εκπαίδευσης των φοιτητών. Με ενδιαφέρει προφανώς η δημιουργία νέων επιστημόνων στην καρδιολογία που οφείλω να πω ότι δρέπει δάφνες να συνεχίσει να πρωτοπορεί. Στόχος μου είναι να συμβάλλω όσο μπορώ στην επίτευξη υψηλού επίπεδου υγείας για όλους που επιτυγχάνεται με έρευνα στην ιατρική γιατί αυτή θα φέρει την πρόοδο, τις νέες θεραπείες, τις νέες διαγνωστικές μεθόδους με στόχο ακριβώς την καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στον συνάνθρωπό μας».
Τον κ. Αλεξόπουλο συνεχάρησαν για την εκλογή του, ο νυν Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, καθηγητής Περικλής Νταβλούρος και ο αν. καθηγητής, Γρηγόρης Τσίγκας.

ΠΗΓΗ: https://gnomip.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *