xatzimarkos

Συνάντηση Χατζημάρκου – Kate Smith, +14% οι κρατήσεις Άγγλων τουριστών

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Με αύξηση που κυμαίνεται στο 14% κινούνται οι κρατήσεις Άγγλων τουριστών για διακοπές στη Ρόδο φέτος, όπως υπογράμμισε η νέα πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα Kate Smith, που επισκέπτεται το νησί.

Η Βρετανίδα πρέσβης που μιλά ελληνικά, πραγματοποίησε στο νησί μας την πρώτη της επίσκεψη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, και είχε συναντήσεις με τις τοπικές αρχές. Μάλιστα, κατά τη χτεσινή μετάβασή της στο Δημαρχείο, εξέφρασε στο δήμαρχο Φώτη Χατζηδιάκο, τις ευχαριστίες της για τη συμβολή των τοπικών αρχών στην ομαλή φιλοξενία των Άγγλων τουριστών  στη Ρόδο.

Με την ευκαιρία αυτή μάλιστα, έγινε εκτενής συζήτηση για το τουριστικό προϊόν του νησιού μας κατά την οποία η κα Smith τόνισε ότι, τη φετινή χρονιά αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη χώρα της.

Συνάντηση με Χατζημάρκο

Για την επίσκεψη που πραγματοποίησε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο εκδόθηκε από την Περιφέρεια η εξής ανακοίνωση: «Με την Πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κα Kate Smith, συναντήθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Η κα Smith, την οποία συνόδευε η πρόξενος της Βρετανίας στη Ρόδο κα Ράνια Κοσσιώρη, ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη προ τριμήνου, ενώ την συνδέουν παλιοί δεσμοί με τη χώρα μας, αφού ξεκίνησε την διπλωματική της καριέρα στην Αθήνα, όπου είχε υπηρετήσει ως γραμματέας Β’ Πολιτικών Υποθέσεων & Ακόλουθος Τύπου, από το 1991 ως το 1994.

Για τον λόγο αυτό, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στις σχέσεις των δύο χωρών και των δύο λαών καθώς και  στην διάθεση περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι εξελίξεις γύρω από την επικείμενη αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Χατζημάρκος από την πλευρά του εξέφρασε την αγωνία του, το Brexit να μην επηρεάσει την ομαλή διαμονή της κοινότητας των 2.500 Βρετανών που ζουν στη Ρόδο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον τουρισμό, όπου τονίστηκε  η αγάπη των Βρετανών για τη Ρόδο διαχρονικά, με αποτέλεσμα η βρετανική αγορά να αποτελεί έναν από τους πλέον ισχυρούς πυλώνες του τουρισμού τόσο της Ρόδου και του Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Ελλάδας συνολικά. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκε η σημαντική αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Μεγάλη Βρετανία προς την χώρα μας, που αναμένεται κατά την φετινή τουριστική περίοδο».

Με τον δήμαρχο

Από το Δήμο της Ρόδου εκδόθηκε για την επίσκεψη η παρακάτω ανακοίνωση:  «Την πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας στην Ελλάδα κ. Kate Smith, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή της στη Ρόδο. Ο δήμαρχος Ρόδου και η πρέσβης  αντάλλαξαν απόψεις  για μια γόνιμη συνεργασία, παρουσία και της αντιδημάρχου Τουρισμού Μαρίζας Χατζηλαζάρου ενώ  την πρέσβη συνόδευε η πρόξενος της Μ. Βρετανίας στη Ρόδο  κ. Ράνια Κοσσιώρη.

Η κ. Smith, που γνωρίζει άριστα τα ελληνικά, δήλωσε ότι «η Ρόδος, αυτό το πανέμορφο νησί είναι πάρα πολύ σημαντική για τους Βρετανούς». Υπογράμμισε επιπλέον ότι οι κρατήσεις για τη Ρόδο αυτή την περίοδο παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με την περσινή περίοδο ενώ «αναμένεται και περαιτέρω αύξηση».

Ο κ. Χατζηδιάκος, ενημέρωσε την πρέσβη για θέματα Αυτοδιοίκησης και των αρμοδιοτήτων του Δήμου καθώς και για τους σχεδιασμούς του Δήμου που αφορούν το πρόγραμμα ανακύκλωσης και λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Υ που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στο νησί, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, ειδικά στη διαχείριση των παραλιών και την εμφάνιση των αρχαιολογικών χώρων που παραμένουν στην ευθύνη του κεντρικού κράτους.

Αναφερόμενος στους επισκέπτες του νησιού τόνισε τη ξεχωριστή θέση που κατέχουν οι Βρετανοί επισκέπτες στην καρδιά των Ροδίων ενώ εκτενής συζήτηση  έγινε για τους 2.500 Βρετανούς που διαμένουν μόνιμα στο νησί.

Με το πέρας της συνάντησης, η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας προέβη στην εξής δήλωση:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για το χρόνο του και την εποικοδομητική μας συνάντηση κατά την οποία είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Η Ρόδος μας είναι σημαντική, έχει ιδιαίτερη σημασία για μας. Κάθε χρόνο χιλιάδες  Βρετανοί επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους εδώ και να απολαύσουν την εμπειρία που προσφέρουν το υπέροχο φυσικό τοπίο, οι φιλόξενοι και φιλικοί Ροδίτες και οι εξαιρετικής ποιότητας υπηρεσίες του τουριστικού κλάδου του νησιού. Από τα δύο εκατομμύρια τουριστών που υποδέχεται κάθε χρόνο η Ρόδος, 400.000 είναι Βρετανοί, γεγονός που καθιστά τη βρετανική αγορά τον μεγαλύτερο πελάτη του νησιού.


Τα τελευταία χρόνια έχουμε χτίσει μια πολύ στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές στο πλαίσιο της ενημερωτικής μας καμπάνιας για τους Βρετανούς τουρίστες που σκοπό έχει να διασφαλίσει ξέγνοιαστες διακοπές χωρίς δυσάρεστα περιστατικά. Ο Δήμος Ρόδος είναι σημαντικός συμπαραστάτης και εταίρος σ΄ αυτές μας τις προσπάθειες όπως επίσης και σε θέματα ασκήσεων διαχείρισης κρίσεων μέσω του ικανού και δραστήριου Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, και είμαστε ευγνώμονες.

Θα ήθελα σ΄ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω όλες τις τοπικές αρχές και όλους όσοι έχουν αναλάβει το σημαντικό έργο της τήρησης της τάξης και της παροχής βοήθειας και στήριξης στους χιλιάδες Βρετανούς πολίτες που έχουν την τύχη να βρεθούν σ΄ αυτό το καταπληκτικό νησί. Προσβλέπω στη συνέχιση αυτής της πολύτιμης συνεργασίας».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *