Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά στην Σεούλ για τον βιώσιμο τουρισμό

ΦΟΡΕΙΣ

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, προσκεκλημένη του  Πανεπιστημίου της Σεούλ, απηύθυνε ομιλία  στους φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου με θέμα τις  προκλήσεις και τις προτεραιότητες στο βιώσιμο τουρισμό, με τη σημερινή της ιδιότητα ως συντονίστρια της πολιτικής της ομάδας στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN και ως πρώην Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Κορεατική πρωτεύουσα με την επίσημη αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Έλενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Σεούλ Suh Soon-tak.

Στην ομιλία της προς τους φοιτητές και φοιτήτριες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο σημαντικό ρόλο του τουρισμού ως επιταχυντή της ανάπτυξης και της ευημερίας των προορισμών και των τοπικών κοινωνιών, και επισήμανε την ανάγκη ανάπτυξης στρατηγικών στον τουρισμό σε εθνικό επίπεδο, με επίκεντρο τη βιωσιμότητα.  Επίσης, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,  μεταξύ άλλων την υιοθέτηση  ψηφίσματος το 2021, στη βάση έκθεσης που η ίδια είχε προτείνει και εκπόνησε η Επιτροπή TRAN,  για την κατάρτιση της πρώτης στρατηγικής της ΕΕ  για τον βιώσιμο τουρισμό.

Συναντήσεις της Έλενας Κουντουρά με τον Πρωθυπουργό και Υπουργούς της Νοτίου Κορέας

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά, μέλος της Αντιπροσωπείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις σχέσεις με την Κορεατική Χερσόνησο DKOR, επισκέφθηκε τη Σεούλ στο πλαίσιο επίσημης αποστολής ευρωβουλευτών στην κορεατική πρωτεύουσα.

Η Έλενα Κουντουρά, η μόνη από την Ελλάδα Ευρωβουλευτής, συμμετείχε σε συνάντηση της αποστολής με τον  Πρωθυπουργό της  Δημοκρατίας της Κορέας Han Duck-soo, παρουσία της Πρέσβη της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σεούλ, Maria Castillo Fernandez, όπου συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις ΕΕ και Νοτίου Κορέας.

Επίσης συναντήθηκε με τον Υπουργό Ενοποίησης  Kwon Young-se, με θέμα τον ρόλο της ΕΕ στην ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και διεθνώς.

Στη συνάντηση της αποστολής με τον Υπουργό Άμυνας Lee Jong-Sup, τέθηκαν  καίρια ζητήματα στην ατζέντα της  αμυντικής συνεργασίας ΕΕ και της Δημοκρατίας της Κορέας.

Επίσης,  πραγματοποιήθηκε κοινή κοινοβουλευτική συνέλευση των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Κοινοβουλίου της Νότιας Κορέας, καθώς και ενημέρωση από ανώτατους αξιωματούχους  της Επιτροπής Στρατιωτικής Εκεχειρίας των Ηνωμένων Εθνών UNCMAC (United Nations Command/Military Armistice Committee).

Η Έλενα Κουντουρά επισκέφθηκε τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Σεούλ, όπου την αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποδέχθηκε η Πρέσβης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *