Συναντήσεις υφυπουργού Τουρισμού Κώστα Κουμή με πρέσβεις Ισραήλ και Πολωνίας

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 3/4/2023, στα γραφεία του Υφυπουργείου Τουρισμού στη Λευκωσία, ξεχωριστές συναντήσεις του υφυπουργού Τουρισμού κ. Κώστα Κουμή με τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Oren Anolik και την Πρέσβη της Πολωνίας κα Irena Lichnerowicz Augustyn.

Κατά τη συνάντηση με τον Πρέσβη του Ισραήλ, ο κ. Κουμής, αναφέρθηκε στις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έγιναν ακόμα πιο στενές και πολυδιάστατες. Ανέπτυξε τη σημασία της τουριστικής αγοράς του Ισραήλ για την Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες προβολής της Κύπρου, στη σημαντική αυτή αγορά, θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ενώ δεν έκρυψε και τη μεγάλη ικανοποίηση του για την πορεία των αφίξεων από την εν λόγω αγορά τα τελευταία χρόνια.

Από πλευράς του, ο κ. Πρέσβης έκανε αναφορά στη στενή συνεργασία των δύο χωρών, αλλά και στην αγάπη των Ισραηλινών για την Κύπρο. Αναφέρθηκε επίσης σε πιθανούς τρόπους ενδυνάμωσης της τουριστικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Στη συνάντηση με την Πρέσβη της Πολωνίας, αφού έγινε αρχικά αναφορά στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, συζητήθηκαν θέματα αεροπορικής συνδεσιμότητας, αλλά και ενίσχυσης των τουριστικών σχέσεων των δύο χωρών. Ο κ. Κουμής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αλματώδη ανάπτυξη των αφίξεων από την Πολωνία, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί.

Από πλευράς της, η κα Πρέσβης αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των Πολωνών πολιτών να γνωρίσουν την Κύπρο, όπως και στις προσδοκίες τους από τους προορισμούς που επισκέπτονται, οι οποίες ικανοποιούνται σε μεγάλο βαθμό στη χώρα.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα και η ανταλλαγή απόψεων θα συνεχιστεί με μελλοντικές επαφές.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *