Συνάντηση Αυλωνίτη – εργαζόμενων στον Τουρισμό, στην Κέρκυρα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συνάντηση με το  Συνδικάτο  Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού Κέρκυρας είχε ο βουλευτής Κέρκυρας και αν. τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης. Η συνάντηση είχε αντικείμενο την ενημέρωση του βουλευτή σχετικά με τα προβλήματα στον κλάδο και ιδίως για την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Το Συνδικάτο εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο του Δ. Σ Σταμάτη Πελάη και μέλη του Δ. Συμβούλιου. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, “Δυστυχώς, είναι πλέον κοινή γνώση πως η κρίση της πανδημίας έχει προκαλέσει μια παρατεταμένη ασφυξία στους εργαζόμενους  του τουρισμού και του επισιτισμού, με αποτέλεσμα αυτοί να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Υπάρχει πλήθος κόσμου του κλάδου που δεν έχουν συμπεριληφθεί σε κανένα μέτρο ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε φτωχοποίηση. Η επιβίωση των ανθρώπων του Τουρισμού και των οικογενειών τους δεν μπορεί να αποτελεί παιχνίδι μικροπολιτικής.

Ο κ. Αυλωνίτης δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει αφήσει τον κλάδο κυριολεκτικά στην τύχη του, και  πως θα συνεχίσει τις κοινοβουλευτικές  και εξωκοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις και επαφές προκειμένου να ληφθούν σοβαρά μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό καταθέτοντας στοχευμένες προτάσεις, εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να παίζει πάνω στις πλάτες των ανθρώπων που τόσο στήριξαν την ελληνική οικονομία τα δύσκολα χρόνια.

Επιπλέον, ο βουλευτής ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σχετικά με τα διοικητικά προβλήματα του Εργατικού Κέντρου και εξέφρασε την θέση του ότι πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες  ανάδειξης νέας διοίκησης στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη του άμεσου εμβολιασμού των εργαζομένων στον τουρισμό και τον  επισιτισμό έτσι ώστε να  θωρακιστεί υγειονομικά η τουριστική μας οικονομία.

Στο τέλος της συζήτησης ο βουλευτής και το ΔΣ του Συνδικάτου, συμφώνησαν στη συνεχή επαφή, ώστε να προωθηθούν αρμοδίως τα αιτήματα των ανθρώπων του τουρισμού και να ασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα τους.

ksd PRIMAGEL Συνάντηση
adv

Επίσης,  ο βουλευτής είχε συνάντηση με την  Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση του βουλευτή για οικονομικά θέματα της Ένωσης καθώς και για τη στήριξη των αγροτών της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων. Η Ένωση εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο Χριστίνα Λούβρου, τον Αντιπρόεδρο Κορωνάκη Βασίλειο, τον Γραμματέα Δελλή Σπύρο και την Διευθύντρια Μαρία Ρέβη.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν την Ένωση και τους αγρότες της Κέρκυρας. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό θεωρήθηκε το γεγονός πως η Ένωση, ύστερα από μια μακρά και δύσκολη οικονομικά περίοδο, έχει καταφέρει να εξυγιάνει την οικονομική της κατάσταση, να ρυθμίσει τα χρέη της  και  κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα αγροτικής οικονομίας αλλά και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων, μέσα από την οργανωμένη τυποποίηση, διανομή και εξαγωγή τοπικών κερκυραϊκών προϊόντων και ειδικά του κερκυραϊκού έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. Μάλιστα, ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παρουσίαση της νέας ετικέτας για τη συσκευασία του  Έξτρα Παρθένου Ελαιόλαδου της Ένωσης.

Μεγάλη ανησυχία προκαλούν τα προβλήματα που δημιουργούνται από την (πλημμελή) ανάρτηση των δασικών χαρτών, καθώς περιέχουν εμφανή σφάλματα στην αποτύπωση (ελαιώνες, αμπελώνες) και  πολλές αποδεδειγμένα αγροτικές εκτάσεις έχουν χαρακτηρισθεί ως δασικές. Η Πολιτεία θα πρέπει να λάβει υπόψη το ειδικό καθεστώς στην Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά, καθώς υφίσταται έλλειψη τίτλου των ιδιοκτητών, μικρός κλήρος και πολλές χρησικτησίες, και να επανεξετάσει την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αναστέλλοντας την διαδικασία ανάρτησης και προχωρώντας σε οίκοθεν διορθώσεις, άλλως  παρέχοντας μεγαλύτερη προθεσμία ενστάσεων.

Επιπλέον, η Ένωση ενημέρωσε τον βουλευτή σχετικά με την κατάσταση των αγροτικών επιδοτήσεων των μελών της. Δυστυχώς, σε ένα ποσοστό 15-20% οι αγροτικές επιδοτήσεις του 2020 δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους δικαιούχους, ενώ παράλληλα κάθε έτος αποκλείονται όλο και περισσότεροι αγρότες από τις επιδοτήσεις. Η αγροτική παραγωγή συνεχίζει να παραμένει στο περιθώριο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησής, ακόμα και μεσούσης της υγειονομικής πανδημίας.

Στο τέλος της συνάντηση και η Ένωση και ο βουλευτής συμφώνησαν ώστε  να υπάρχει συχνή και τακτική επαφή και συνεργασία τους, για την καλύτερη προώθηση των δικαιωμάτων των μελών της Ένωσης”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *