Συνάντηση Αυλωνίτη με Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Στο πλαίσιο των συνεχών επαφών με τους εκπροσώπους των παραγωγικών και οικονομικών φορέων του νησιού, ο  βουλευτής Κέρκυρας και αν. τομεάρχης Τουρισμού ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Κέρκυρας (ΟΕΤΚ) κ. Περικλή Κατσαρό.

Συζητήθηκε το ανεπαρκές κυβερνητικό σχέδιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, και ειδικά των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση ευαγγελίζεται πως δήθεν  νοιάζεται για δίκαιη στήριξη των επιχειρήσεων,  ενώ στην πραγματικότητα αφήνει εκτός ρυθμίσεων τις μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας, όπως τόνισε ο κ. Αυλωνίτης .

Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα για την ασφαλή επανέναρξη της τουριστικής δραστηριότητας, η οποία έχει  μείζονα  σημασία για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, την επιβίωση χιλιάδων επιχειρήσεων, τη διατήρηση θέσεων εργασίας και την προστασία του εισοδήματος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων στον τουρισμό-επισιτισμό.

ksd PRIMAGEL
adv

Διαπιστώθηκε πως υπάρχουν αρκετά ζητήματα των ανωτέρω επαγγελματιών του τουρισμού που χρειάζονται παρακολούθηση και επανεξέταση, ενώ οι ίδιοι ζητούν την συνδρομή του κράτους για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην υγειονομική και οικονομική κρίση. Ο βουλευτής άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις της Ομοσπονδίας σχετικά με την ουσιαστική στήριξη των τουριστικών καταλυμάτων και ενδεικτικά για την καλύτερη κατανομή των μέτρων στήριξης, την αύξηση της ρευστότητας με ευκολότερη πρόσβαση στις τράπεζες, τον εξορθολογισμό  γραφειοκρατικών διαδικασιών, την αναθεώρηση του καθεστώτος  απλής  χρήσης του αιγιαλού και τη δημιουργία ενός  πιο φιλικού νομοθετικού πλαισίου προς τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.

Στο τέλος της εποικοδομητικής αυτής συζήτησης και ο βουλευτής και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συμφώνησαν να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να προωθηθούν αρμόδιως τα αιτήματα της Ομοσπονδίας και να υπάρξει μέριμνα για τις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *