Συνάντηση Κεφαλογιάννη με μέλη του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Την ανάγκη συστράτευσης όλων των φορέων του τουρισμού καθώς και των άμεσα και έμμεσα ενδιαφερόμενων σε μια κοινή προσπάθεια για μια ολιστική προσέγγιση του θέματος της βιωσιμότητας του ελληνικού τουρισμού, επεσήμανε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στην συνάντηση των μελών του Ελληνικού Συμβουλίου του Οργανισμού Sustainable Markets Initiative (SMI) στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών. Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Χάρης Δούκας και η Chief Engagement and Growth Officer του Οργανισμού SMI , Princess Xenia zu Hohenhole.

Η κα Κεφαλογιάννη στην εισηγητική ομιλία της τόνισε ότι η Ελλάδα παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της για ένα πιο «πράσινο » και βιώσιμο μέλλον και οραματίζεται μια κοινωνία όπου η αειφορία και η ευημερία συμπορεύονται.

Επίσης, υπογράμμισε ότι αξιοποιώντας τις “πράσινες” τεχνολογίες, προωθώντας φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές και υποστηρίζοντας πρωτοβουλίες βιώσιμου τουρισμού, θα ανοίξει o δρόμος για έναν πιο ανθεκτικό τουριστικό τομέα.

Η κα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό βασικό μοντέλο για την επέκταση των προσπαθειών του οργανισμού SMI, καθώς μπορεί να οικοδομήσει συνεργασία μεταξύ των τομέων που σχετίζονται με τη φιλοξενία, την αναψυχή και τον ελεύθερο χρόνο. Πάντα με έμφαση στην ανάδειξη και διατήρηση της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *