theoharis

Συνάντηση για την στήριξη της Σαμοθράκης, στο υπουργείο Τουρισμού

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Μέτρα, που κινούνται σε τρία επίπεδα, για τη στήριξη της τουριστικής κίνησης στη Σαμοθράκη, συζητήθηκαν σήμερα στο Υπουργείο Τουρισμού.

Σε συνάντηση, που είχε ο υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης, με τον πρόεδρο των Επαγγελματιών και Βιοτεχνών του νησιού κ. Γιάννη Γλήνια, το νέο Δήμαρχο κ. Νίκο Γαλατούμο και με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εξετάσθηκαν τρόποι αναστροφής του κλίματος που δημιουργήθηκε με τα προβλήματα ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη θωράκισης του τουρισμού και ενίσχυσης της προβολής του νησιού.

Ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι έχουν ήδη αναληφθεί και θα συνεχισθεί δέσμη πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας της Σαμοθράκης στη Ρουμανία, αλλά και σε άλλες αγορές για την προσέλκυση τουριστών τα επόμενα δύο χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό έτυχε ήδη θετικής ανταπόκρισης από influencers το δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες ο ΕΟΤ Ρουμανίας και θα οργανωθεί επίσκεψη στο νησί Ρουμάνων bloggers με σκοπό τη τόνωση της τουριστικής προβολής της Σαμοθράκης.

Ο κ. Θεοχάρης συμπλήρωσε ότι θα μεταφέρει σε συναρμόδια υπουργεία τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, ώστε να βρεθούν το συντομότερο δυνατόν λύσεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση της εικόνας του νησιού.
Συμπλήρωσε δε ότι θα στηριχθούν οι πρωτοβουλίες των εκπροσώπων του νησιού, που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κάτι που θεωρείται κρίσιμο και καθοριστικό για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του νησιού ευχαρίστησαν τον Υπουργό Τουρισμού για την κινητοποίηση που επέδειξε το Υπουργείο από την πρώτη στιγμή και τον κάλεσαν να επισκεφθεί τη Σαμοθράκη ώστε με την παρουσία του να συνδράμει στις δράσεις που προγραμματίζονται.

Τέλος δήλωσαν ότι από την πλευρά τους θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η αντιμετώπιση κάποιων λειτουργικών προβλημάτων, όπως η επαναλειτουργία του Μουσείου, θα συμβάλει στην ταχύτερη αποκατάσταση της τουριστικής εικόνας του νησιού και στη εξασφάλιση βιώσιμων όρων ανάπτυξης.

Tagged

1 σχόλιο στο “Συνάντηση για την στήριξη της Σαμοθράκης, στο υπουργείο Τουρισμού

 1. Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΕΩΝ .www.loytropoleis.com 2310905164 thessaloniki
  Προς Δήμο Σαμοθράκης- Δήμο Αλεξανδρούπολη.
  Κύριε Δήμαρχε
  ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟΝ
  Εδώ και χρόνια από την εποχή του συνεταίρου Κούβελα η θαλάσσια συγκοινωνία είναι το μεγάλο μπάχαλο του Δήμου Σαμοθράκης με αποτέλεσμα ο Τουρισμός να είναι ο φτωχός συγκινείς των άλλον περιοχών . Η Σαμοθράκη εκτός από άλλες τουριστικές εγκαταστάσεις έχουμε και τα περίφημα λουτρά Σαμοθράκης όπου εδώ και χρόνια εκτός από δυο μικρές πισινές δεν έχει κάτι άλλο να επίδειξη.
  Και όλα αυτά όποτε θελήσαμε να ασχοληθούμε με την ανάπτυξη αυτής της λουτρόπολης το μεγάλο θέμα ήταν και είναι αν οι λουόμενοι θα μπορούν να έχουν και τα κατάλληλα έργα γύρω από την λουτρόπολη αλλά και αν η συγκοινωνία είναι αυτή που πρέπει όπως και σωστές λουτρικές εγκαταστάσεις.
  Σήμερα τα διάφορα Υπουργεία ψάχνουν να βρουν λύσει για την Σαμοθράκη κάτι που δεν έκανε εδώ και χρόνια και η προηγούμενη Κυβέρνηση με τα περίφημα συνέδρια και εξαγγελίες που έκανε
  . ο Υπουργός Τουρισμού εξάγγελε κάποια μετρά για το όλο θέμα που μας λείε τα απλά θα ενημερώσω τα αλλά Υπουργεία τι μπορούν να κάνουν .
  Ο πανελλήνιος σύλλογος ιαματικών πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδας έχει την δική του πρόταση που είναι και προς τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκη ,να βρουν τον τρόπο όπως έκαναν οι κάτοικοι στην Κρήτη να έχουν το δικό τους μέσο όπου να μην υπάρχει το άγχος του κέρδους, αλλά απλά το NISI να έχει το δικό του μόνιμο μεταφορικό μέσον δίχως να αποτρέπουμε τον κάθε ιδιώτη να έχει και αυτός το δικά του μερίδιο δίχως επιδόματα κλπ .
  Με αυτόν τον τρόπο ο τουρισμός και Της Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης αλλά και για τον θεραπευτικό τουρισμό θα έχουν την άνθιση του . Τα χρήματα θα βρεθούν από τους απλούς πολίτες επαγγελματίας, έμπορους , και βιομήχανους της περιοχής κ.λ.π .
  Αλλά και από τους ανθρώπους του εξωτερικού που θέλουν να βοηθήσουν την πατρίδα τους .
  Αυτήν την λύσει προτείνουμε στον νέο Δήμαρχο που θα πρέπει να βάλει σαν το μεγάλο θέμα για τον τόπο του και να δώσουν μαζί με τις άλλες προτάξεις την μάχη ότι στο επόμενο καλοκαίρι να έχουμε το δικό μας μεταφορικό μέσον .
  Με εκτίμηση Ο Γενικός Γραμματέας
  Για το Δ.Σ. του συλλόγου
  Ο πρόεδρος
  Ανέστης Αναστασιάδης Μάκης Κιφοκέρης
  Θεσσαλονικη 21.8.2019

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *