Συνάντηση της Ε.Ξ. Μαγνησίας με τον Αλέξη Τσίπρα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στην πρώτη συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, με παραγωγικούς φορείς του Βόλου, στο ξενοδοχείο Park Hotel.

Η Ένωση Ξενοδόχων, από την πλευρά της, έθεσε υπόψη του τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος, αλλά και το άλυτο πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, που δύσκολα αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι αυτά λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς έλεγχο.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Γιώργος Ζαφείρης, “Επισημάναμε ειδικά τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί συνολικά ο ΕΝΦΙΑ, διότι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα είναι “εργαλεία δουλειάς”, αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης, η εφαρμογή του οποίου στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας, προοριζόταν να είναι ένας προσωρινός φόρος, αλλά τελικά, αντί να καταργηθεί, έχει παραμείνει.

Σε ότι αφορά τα προγράμματα ανάπτυξης ΕΣΠΑ, τον ενημερώσαμε ότι  μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση, καθώς δεν καλύπτουν μία Ε.Μ.Ε. Άποψη μας είναι ότι θα πρέπει να δικαιούνται ΕΣΠΑ και χωρίς μονάδα εργασίας, καθώς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι, να καλύπτουν αυτή τη μονάδα και άρα να μην αποκλείονται”.

Και κατέληξε: “Παρουσιάσαμε όλα τα θέματα, που αφορούν σε προβλήματα της περιοχής μας και αναμένουμε διευκρινίσεις από τον κύριο Τσίπρα, καθώς δεσμεύτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα και τα αιτήματά μας”.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *