Συνεχίστηκε η αύξηση των κρατήσεων από τη γερμανική αγορά για την Ελλάδα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνεχίστηκε, αν και με χαμηλότερους ρυθμούς, και τον Απρίλιο η ανοδική τάση στις κρατήσεις πακέτων διακοπών για την Ελλάδα στη γερμανική αγορά, ενώ την ίδια στιγμή η Τουρκία ως τουριστικός προορισμός συνεχίζει να πλήττεται από τη διψήφια πτώση που καταγράφεται στις κρατήσεις για την Αττάλεια.

Η Ελλάδα συνέχισε να προσελκύει και τον Απρίλιο το ενδιαφέρον των Γερμανών για διακοπές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία κρατήσεων στα 10 κορυφαία αεροδρόμια των δημοφιλέστερων προορισμών των Γερμανών, που παρακολουθεί η πλατφόρμα TravelTainment.

Έτσι, τον Απρίλιο, η αύξηση κρατήσεων για το αεροδρόμιο του Ηρακλείου διαμορφώθηκε στο 8%, έναντι αύξησης 39% τον Μάρτιο, 31% τον Φεβρουάριο και 36% τον Ιανουάριο. Η Ρόδος σημείωσε ασθενική αύξηση κατά μία ποσοστιαία μονάδα τον περασμένο μήνα, ενώ η Κως εμφάνισε διψήφια αύξηση σε ποσοστό 20%.

Η μέση τιμή των πακέτων διακοπών στην Κρήτη, με πτήσεις προς/από το Ηράκλειο, αυξήθηκε κατά 4,2% τον προηγούμενο μήνα σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2016.

Μετά από δύο μήνες μονοψήφιων πτώσεων (9% τον Μάρτιο και 7% τον Φεβρουάριο), οι κρατήσεις για την Αττάλεια τον Απρίλιο μειώθηκαν κατά 26%, αν και η Αττάλεια παρέμεινε το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο προορισμού για τους Γερμανούς.

Tα αεροδρόμια

Κορυφαίο αεροδρόμιο για τον Απρίλιο από τη γερμανική αγορά ήταν αυτό της Πάλμα, αν και καταγράφηκε πτώση 2% στις κρατήσεις, η οποία ακολούθησε την πτώση που σημειώθηκε κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2017: -5% τον Μάρτιο, -16% τον Φεβρουάριο και -12% τον Ιανουάριο. Αντίθετα, η Χουργκάντα διατήρησε τη δυναμική ανάπτυξη των τελευταίων μηνών με αύξηση των κρατήσεων κατά 34%, παίρνοντας την τρίτη θέση στο Top 10 των αεροδρομίων προορισμού των Γερμανών.

Ο αριθμός αυτός, ο οποίος ακολουθεί τους εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης των πρώτων τριών μηνών του τρέχοντος έτους (72% τον Μάρτιο, 52% τον Φεβρουάριο και 102% τον Ιανουάριο), αντικατοπτρίζει τη σαφή επιστροφή της γερμανική αγοράς στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η ζήτηση για τις Καναρίους Νήσους ήταν γενικά καλύτερη τον Απρίλιο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Η Fuerteventura επέστρεψε στον… δρόμο της ανάπτυξης με 7% αύξηση στις κρατήσεις, μετά από τρεις μήνες πτώσης. Ανάπτυξη, αν και οριακή (1%) παρουσίασε και η Λας Πάλμας, μετά από τρεις διαδοχικούς μήνες με χαμηλότερες κρατήσεις. Αντίθετα, η Τενερίφη εμφάνισε πτώση 5% τον Απρίλιο, ο οποίος ήταν ο τέταρτος συνεχόμενος μήνας που καταγράφηκε μείωση στις κρατήσεις.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *