Αρχική > ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ > Συνεχίζει η TUI από Σκωτία | “Μακράς διάρκειας” διακοπές αναζητούν οι Άγγλοι | ΕΠΙΣΤΟΛΗ
money tourism copyright
Αεροσκάφος B737 max της TUI στη Ρόδο | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνεχίζει η TUI από Σκωτία | “Μακράς διάρκειας” διακοπές αναζητούν οι Άγγλοι | ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Διακοπές “μακράς διάρκειας” αναζητούν πολλοί Άγγλοι, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το lockdown στην ανήλια και παγωμένη Βρετανία, την ίδια στιγμή που η TUI θα συνεχίσει να πετάει από την Σκωτία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις μέχρι τώρα, καθώς οι εξελίξεις τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα ενόψη και της έναρξης του αυριανού κλειδώματος.

Πιο αναλυτικά, η TUI θα συνεχίσει να υλοποιεί τα προγράμματα διακοπών της από την Σκωτία, υπό τους ισχύοντες περιορισμούς του Covid, αλλά επιβεβαίωσε ότι όλες οι πτήσεις και τα πακέτα διακοπών από την Αγγλία και την Ουαλία, αναστέλλονται για την περίοδο του lockdown.

Ενδεικτικό της ταχύτητας με την οποία αλλάζουν τα δεδομένα είναι ότι με επιστολή της χθες το μεσημέρι η Helen Caron, Group Purchasing Director του ταξιδιωτικού κολοσσού, ενημέρωνε τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, ως εξής:

“Θα ήθελα να σας ενημερώσω σχετικά με τους πρόσθετους περιορισμούς που ανακοινώθηκαν χθες στην Αγγλία από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι ισχύουν από 00:01 την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Αυτοί οι περιορισμοί εμποδίζουν τα μη απαραίτητα διεθνή ταξίδια.

Όλες οι πτήσεις – πακέτα διακοπών της TUI UK που έχουν προγραμματιστεί να αναχωρήσουν πριν από τις 00:01 την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Ωστόσο, λυπάμαι πολύ που σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τη νέα κυβερνητική οδηγία, οι πτήσεις – πακέτα διακοπών που αναχωρούν από αεροδρόμια στην Αγγλία από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, δεν θα πραγματοποιηθούν και θα αναγκαστούμε να τις ακυρώσουμε.

Τα πακέτα διακοπών από τα αεροδρόμια στη Σκωτία και την Ουαλία ισχύουν κανονικά αυτή τη στιγμή, όπως είχε προγραμματιστεί και θα σας ενημερώσουμε εάν υπάρξουν αλλαγές.

caron helen TUI
Η Helen Caron | money tourism copyright photo

Η πανδημία COVID-19 συνεχίζει να επηρεάζει σοβαρά όλους μας με τρόπους που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε και αναγνωρίζω ότι αυτό συνεχίζει να είναι μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για εσάς, τους πολύτιμους συνεργάτες μας.

Λυπάμαι πραγματικά που έπρεπε να ακυρώσουμε τις διακοπές μας από την Αγγλία και ειλικρινά ελπίζω ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας το συντομότερο δυνατό.

Θα σας κρατήσω ενημερωμένους και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την απίστευτη υποστήριξη και ανθεκτικότητα σας σε αυτές τις πιο δύσκολες στιγμές”.

Από την επιστολή προέκυπτε ότι θα συνεχίζονταν οι πτήσεις και από την Ουαλία.

Ωστόσο αργά το βράδυ, η TUI ανακοίνωσε ότι “Δυστυχώς, δεν θα υλοποιηθούν πτήσεις ή πακέτα διακοπών της TUI, που αναχωρούν από την Αγγλία και την Ουαλία μεταξύ Πέμπτης 5 Νοεμβρίου και Τρίτης 2 Δεκεμβρίου. Εάν πρόκειται να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα, για να συζητήσουμε τις επιλογές σας. Αυτές οι επιλογές περιλαμβάνουν τροποποίηση σε άλλη μεταγενέστερη ημερομηνία ή αίτημα επιστροφής χρημάτων με προστασία ATOL με κίνητρο διακράτησης ή λήψη πλήρους επιστροφής χρημάτων σε μετρητά. Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις συμβουλές της κυβέρνησης και θα επανεξετάσουμε το πρόγραμμα διακοπών σύμφωνα με αυτό. Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε ταλαιπωρία”.

ksd TUI
adv

Ακόμη η TUI ανακοίνωσε την περαιτέρω αναστολή κρουαζιέρων της Marella Cruises από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου, ενώ η Tui River Cruise, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει με τρία πλοία αυτό το μήνα, ανακοίνωσε αναστολή μέχρι τον Μάρτιο του 2021.

Ο Andrew Flintham, διευθύνων σύμβουλος της TUI UK δήλωσε: «Η τελευταία απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να εφαρμόσει ένα δεύτερο εθνικό κλείδωμα είναι ένα ακόμη πλήγμα για την ταξιδιωτική βιομηχανία, η οποία προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της μετά από σχεδόν οκτώ μήνες συνεχιζόμενης αβεβαιότητας. Ωστόσο, η δημόσια υγεία πρέπει να είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή και επομένως δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διακοπών μας από την Αγγλία και την Ουαλία από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου. Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση έχει αναγνωρίσει τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχουν αυτοί οι περιορισμοί στον ταξιδιωτικό κλάδο και στους υπαλλήλους του και είμαστε ευχαριστημένοι που το σχέδιο οικονομικής στήριξης επεκτάθηκε όλο τον Νοέμβριο. Ωστόσο, αυτά τα νέα μέτρα επαναλαμβάνουν τη ζωτική σημασία της εφαρμογής εξετάσεων στα αεροδρόμια, που θα επιτρέψουν σε όσους θέλουν να ταξιδέψουν να το κάνουν με ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις οδηγίες της κυβέρνησης και να αναθεωρούμε το πρόγραμμα διακοπών σύμφωνα με αυτές. Ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να ταξιδέψουμε τους πελάτες μας στον ήλιο, ώστε να ξεφύγουν από τις μεγάλες, κρύες νύχτες του χειμώνα”.

Άγνωστο ακόμη παραμένει τι θα πράξει η Jet2.

“Μακράς διάρκειας” διακοπές

Μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι που έχουν ακόμη κρατήσει ανοιχτά κάποια από τα ξενοδοχεία τους, επιβεβαίωσαν στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ότι υπάρχουν αιτήματα κρατήσεων για το διάστημα μέχρι την λήξη του lockdown στην Αγγλία και μένει να σταθμίσουν τα ξενοδοχεία, αν υπάρχει η κρίσιμη μάζα των πελατών για να παραμείνουν κάποιες μονάδες ανοιχτές στην Κρήτη και την Ρόδο κυρίως και ίσως στην Κω.

Apollo Beach TUI
Το Apollo Beach στο Φαληράκι

Η τάση αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι πολλοί Άγγλοι επιθυμούν να βρίσκονται εκτός της χειμωνιάτικης Αγγλίας για την περίοδο του lockdown, εργαζόμενοι με τηλεργασία, σε ένα πιο ζεστό ελληνικό νησί, ή στα Κανάρια, πραγματοποιώντας χειμερινές διακοπές.

minaidis
Ο κ. Βάσος Μηναϊδης |money tourism copyright photo

Αντίστοιχη τάση παρατηρείται και από την Γερμανία, όπου στο Φαληράκι, με το σύνολο σχεδόν των ξενοδοχείων να έχουν κλείσει ή να κλείνουν την εβδομάδα αυτή, υπάρχουν tour operator που ζητούν δωμάτια μέχρι την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο αυτό το Apollo Beach του Βάσου Μηναϊδη, έχει επεκτείνει ήδη την λειτουργία του προς τα τέλη του Νοέμβρη, υλοποιώντας και το “στοίχημα” της επέκτασης της περιόδου που τόσα χρόνια “σχεδιάζεται”, αλλά δεν γίνεται. Και βέβαια η εφετινή περίοδος δεν ενδείκνυται για συντεταγμένη επέκταση της περιόδου, πλην όμως από τις εξελίξεις αυτές προκύπτει ότι υπό κανονικές συνθήκες η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ανοιχτή με σημαντικούς όγκους μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

Άγνωστο παραμένει τι θα κάνει ο όμιλος ATLANTICA, ο οποίος έχει αρκετά ξεnοδοχεία ανοιχτά ακόμη στη Ρόδο, με ικανοποιητικές πληρότητες, αφού όπως προναφέρεται αυτή τη στιγμή όλοι καταγράφουν τις κρατήσεις, ώστε να λάβουν τις σχετικές αποφάσεις.

TUI SENSIMAR Atlantica Imperial
Το TUI SENSIMAR Atlantica Imperial στη Ρόδο
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *