money_tourism_photo "κλείδωμα"
Αεροδρόμιο Heathrow | © ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στα σύνορα και στα βρετανικά αεροδρόμια

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΦΟΡΕΙΣ

Μικρές καθυστερήσεις συνεχίζουν να υφίστανται στα σύνορα αλλά και στα αεροδρόμια στη Βρετανία στην διαδικασία των ελέγχων οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν ενόψει του καθολικού Πάσχα, με τον ταξιδιωτικό κλάδο και την κυβέρνηση να αλληλοκατηγορούνται.

Σήμερα τουριστικοί παράγοντες υποβάθμισαν τις αναφορές για εκτεταμένες καθυστερήσεις στους επιβάτες στα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου, επιμένοντας ότι προβλήματα υπάρχουν  κυρίως στο check-in στο Χίθροου και τον έλεγχο ασφαλείας στο Μάντσεστερ.

Ωστόσο, παραδέχονται ότι ανησυχούν για καθυστερήσεις στα σύνορα αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς οι ταξιδιώτες θα επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέδειξαν μια αυξανόμενη διαμάχη μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου και της κυβέρνησης , λόγω των ελέγχων ασφαλείας και της έλλειψης προσωπικού. Όπως ανέφερε πηγή, «Δουλεύουμε εποικοδομητικά με την κυβέρνηση για την επιτάχυνση του ελέγχου. Ελπίζουμε ότι αυτό δεν έχει τεθεί σε κίνδυνο από τις αεροπορικές εταιρείες που στρέφονται κατά της κυβέρνησης. Εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό ασφαλείας, αλλά το ανώτερο προσωπικό και το προσωπικό των γραφείων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι επιβάτες εξυπηρετούνται. Τα περισσότερα προβλήματα είναι κατά το check-in. Μεγάλο μέρος του προσωπικού εδάφους απολύθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος για το check-in λόγω ελέγχων και ελλείψεων προσωπικού».

Η πηγή πρόσθεσε: «Δεν είναι ένα μόνο βρετανικό πρόβλημα. Αυτό θα το δούμε όσο υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη».

Το αεροδρόμιο Χίθροου σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Οι μισές παγκόσμιες αγορές εξακολουθούν να απαιτούν ελέγχους για τον Covid, γεγονός που προκαλεί συμφόρηση στο check-in σε ώρες αιχμής».

Η ίδια πηγή προειδοποίησε για πιθανές καθυστερήσεις για τους ταξιδιώτες που θα επανέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το Σαββατοκύριακο, λέγοντας: «Πάντα ανησυχούμε για τη Συνοριακή Δύναμη – προ πανδημίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά την πανδημία».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Manchester Airports Group, Charlie Cornish, ζήτησε συγγνώμη από τους επιβάτες καθώς το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ συνέχιζε να προειδοποιεί για «μεγαλύτερες από το συνηθισμένο» ουρές στους ελέγχους ασφαλείας. Ωστόσο, επεσήμανε: «Είπαμε σταθερά ότι χρειαζόμασταν σαφήνεια σχετικά με το πότε θα αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, εν μέρει για να μπορέσουμε να βρούμε την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσουμε τις προσλήψεις. Μέχρι τον Ιανουάριο, οι αυστηροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί παρέμειναν σε ισχύ. Η ζήτηση επέστρεψε σε λίγες εβδομάδες».

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται να είπε: «Η αεροπορική βιομηχανία είναι υπεύθυνη για την παροχή πόρων στα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς και για την διαχείριση  των απουσιών του προσωπικού τους. Δεν θέλουμε να δούμε καμία αναστάτωση για τους επιβάτες και συνεργαζόμαστε με τη βιομηχανία για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουμε οποιαδήποτε αναστάτωση όσο το δυνατόν περισσότερο”.

H EasyJet

Πίσω από τις καθημερινές ακυρώσεις πτήσεων της easyJet βρίσκεται η ασθένεια του πληρώματος λόγω Covid και όχι η δυσκολία πρόσληψης προσωπικού, επέμεινε ο διευθύνων σύμβουλος Johan Lundgren.

Η EasyJet ανέφερε ότι ακυρώθηκαν 38 πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη και 58 σε όλο το δίκτυο της εταιρείας μετά από παρόμοιες ακυρώσεις τη Δευτέρα και έως και 130 ακυρωμένες πτήσεις το Σαββατοκύριακο.

Ο Lundgren είπε: «Περίπου το 5% του προγράμματός μας ακυρώθηκε τις τελευταίες επτά ημέρες. Αλλά πετάμε 250.000 πελάτες την ημέρα με έως και 1.600 πτήσεις».

Tagged

1 σχόλιο στο “Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στα σύνορα και στα βρετανικά αεροδρόμια

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *