© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα | ΠΙΝΑΚΑΣ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΜΟΝΕΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Αυξητικά συνεχίζουν να κινούνται οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα, με την αύξηση στα πολυτελή ξενοδοχεία να “εκτινάσσεται” στο 110%, σε σύγκριση με το 2019, σε αντίθεση με την Τουρκία, όπου το κόστος πολυτελούς διαμονής, εμφανίζει πτώση.

Σύμφωνα με την ισπανική πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων Mabrian, με λίγες εξαιρέσεις, όλοι οι κύριοι προορισμοί της Μεσογείου σημειώνουν μέτριες αυξήσεις στις μέσες τιμές, από το 2019, σε ξενοδοχεία τριών, τεσσάρων και πέντε αστέρων.

Οι αναλυτές δεδομένων εξέτασαν κρατήσεις για διαμονή μεταξύ 25 Ιουλίου και 7 Αυγούστου και διαπίστωσαν ότι τη μεγαλύτερη αύξηση και στις τρεις κατηγορίες καταγράφουν τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των τριών αστέρων, τα ξενοδοχεία σημείωσαν αύξηση κατά 19,2%, με τις τιμές να διαμορφώνονται στα 118 ευρώ, αποτελώντας την πιο ακριβή διαμονή, με επόμενη την Ιταλία στα 115 ευρώ και αύξηση 5,5% και στην τρίτη θέση τη Γαλλία στα 110 ευρώ (μειωμένα κατά 12%).

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Ισπανία (108 ευρώ, +7%).

Οι τιμές στα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων στην Ελλάδα είναι, επίσης, οι πιο ακριβές στην περιοχή, φτάνοντας τα 192 ευρώ, αυξημένες κατά 63%.

Στις επόμενες δύο θέσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία ξενοδοχείων ακολουθούν η Γαλλία και η Ιταλία, παρουσιάζοντας και οι δύο πτώση κατά 11,3% και 5,3% και τιμές στα 173 ευρώ και στα 161 ευρώ, αντίστοιχα.

Στην τέταρτη θέση, και σε αυτή την κατηγορία, βρίσκεται η Ισπανία με τιμές στα 145 ευρώ, αυξημένες κατά 5%.

Στα ξενοδοχεία πέντε αστέρων η Ελλάδα σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση και με διαφορά στα 110%, σε σύγκριση με το 2019. Εντούτοις, τα ελληνικά ξενοδοχεία δεν είναι τα πιο ακριβά στη συγκεκριμένη κατηγορία, αφού στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γαλλία με τιμές στα 410 ευρώ, αυξημένες κατά 13%, στη δεύτερη η Ιταλία με 400 ευρώ (+1) και στην τρίτη η Ελλάδα με 338 ευρώ.

Στην τέταρτη θέση και σε αυτή την κατηγορία βρίσκεται η Ισπανία (289 ευρώ, +14%).

Τα ξενοδοχεία στην κορυφαία κατηγορία αυξάνονται επίσης σημαντικά στην Αίγυπτο (+48%). Αντίθετα, οι διαμονές σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων είναι φθηνότερες στην Τουρκία, καθώς διαμορφώνονται στα 154 ευρώ, μειωμένες κατά 10%.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα αυτά, Carlos Cendra, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Mabrian, λέει, μεταξύ άλλων: “Η Γαλλία αποτελεί την κύρια εξαίρεση, με πτώση 12% και 11,3% στις τιμές για τα ξενοδοχεία τριών και τεσσάρων αστέρων αντίστοιχα, αλλά στην κατηγορία πέντε αστέρων εξακολουθούν να είναι τα πιο ακριβά στην περιοχή”.

“Εν τω μεταξύ, οι τιμές στην Αίγυπτο αυξάνονται σημαντικά και στις τρεις κατηγορίες, κατά 25%, 50% και 48%. Αλλά η Ελλάδα είναι το πραγματικό αστέρι εδώ, με τα ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων να σημειώνουν αύξηση 63% και 110%, αντίστοιχα”, συμπληρώνει ο κ. Cendra.

 

Tagged

1 σχόλιο στο “Συνεχίζουν να ανεβαίνουν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα | ΠΙΝΑΚΑΣ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *