ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ – Β. Μηναϊδης: Ο σοφός του Τουρισμού στο Χ&Τ | Πότε θα ανακάμψει ο Τουρισμός | Οι προβλέψεις για το 2022 | SOS για τα ξενοδοχεία

VIDEO ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο σοφός του ελληνικού Τουρισμού Βάσος Μηναϊδης μιλάει στην κάμερα του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Κάνει εκτιμήσεις για την εφετινή σεζόν, αλλά και για την πλήρη ανάκαμψη του ελληνικού Τουρισμού.

© ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τονίζει ότι τα πάντα στον Τουρισμό περιστρέφονται γύρω από τα ξενοδοχεία και γι’ αυτό προβλέπει αύξηση του ενδιαφέροντος από το εξωτερικό. Κρούει δε τον κώδωνα του κινδύνου για μια τέτοια εξέλιξη και ζητά την κρατική αρωγή για να σωθούν ξενοδοχεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα. “Η κυβέρνηση πρέπει να τα αντιμετωπίσει με στοργή”, λέει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μηναϊδης προβλέπει ότι το 2022 ο ελληνικός Τουρισμός θα ξεπεράσει τα μεγέθη του 2019 -αφού φέτος θα φτάσει στο 70% του 2019- , εμφανίζοντας μεγάλη δυναμική, παρά την κρίση της πανδημίας.

Ακόμη, ο επίτιμος πρόεδρος της ΠΟΞ θεωρεί ότι η επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου θα επιτευχθεί και μέσω των τουριστικών κατοικιών.

MINAIDISΚάνει ξεχωριστές αναφορές στους τύπους Τουρισμού και τις αγορές, με ιδιαίτερη μνεία στην γαστρονομία, ενώ υπογραμμίζει ότι το άνοιγμα της Τουρκίας, της Αιγύπτου, κ.λπ., δεν θα πρέπει να φοβίζει τον ελληνικό Τουρισμό.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Βάσου Μηναϊδη, στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, στο youtube. Μηναϊδης

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *