Συνεργασία μεταξύ Δήμου Χερσονήσου και Αρχιεπισκοπής Κρήτης για την ενίσχυση της απασχόλησης

ΦΟΡΕΙΣ

Επίσκεψη στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ειρηναίο, στα Ιερά Γραφεία της Αρχιεπισκοπής, πραγματοποίησαν ο δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ι. Μαστοράκης και ο αντιδήμαρχος, κ. Ε. Μουντράκης, με σκοπό τη συνεργασία των δύο πλευρών για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία του Δήμου Χερσονήσου μέσω της δομής του «Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση», με το αντίστοιχο «Γραφείο Εύρεσης Εργασίας» της Αρχιεπισκοπής, το οποίο σημειωτέον δημιουργήθηκε το 2012 μετά από πρωτοβουλία και πρόταση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου, κ.κ. Ειρηναίου.

Ακολούθησε συνάντηση εργασίας, στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, του αντιδημάρχου τουρισμού, πολιτισμού και απασχόλησης, κ. Μουντράκη, με τον αρμόδιο του Γραφείου Εύρεσης Εργασίας της Αρχιεπισκοπής, κ. Γ. Σαριδάκη. Κατά τη διάρκεια της πολύ εποικοδομητικής συνάντησης, αφού παρουσιάστηκε η νέα πλατφόρμα αναζήτησης και προσφοράς εργασίας του Δήμου Χερσονήσου www.look4job.gr από τον αντιδήμαρχο, ακολούθησε συζήτηση για τους στοχευμένους τρόπους συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης του Δήμου και της Αρχιεπισκοπής στο θέμα της ανεργίας.

Μιλώντας σχετικά, ο αντιδήμαρχος κ. Μουντράκης, τόνισε: «Μόνο με τη συνεργασία και τις συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε, έτσι είμαι πολύ χαρούμενος για το πολύ θετικό κλίμα των συζητήσεων με τον Σεβασμιότατο καθώς και με τον κ. Σαριδάκη και για την πλήρη ταύτιση των απόψεών μας. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε στη λύση του προβλήματος της ανεργίας, καθώς και για την ενίσχυση της απασχόλησης, ειδικότερα ατόμων με ειδικά κοινωνικά προβλήματα, που χρειάζονται την επιπλέον στήριξη από την Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τη δική μας. Οι στόχοι μας, σαφέστατα, είναι κοινοί και οι επιδιώξεις μας προς την ίδια κατεύθυνση. Η απασχόληση και η εκπαίδευση των ανέργων, είναι προτεραιότητα δική μας, καθώς και της Αρχιεπισκοπής».

Από την πλευρά του ο κ. Σαριδάκης, είπε: «Η πρωτοβουλία του Δήμου Χερσονήσου είναι πολύ σημαντική και προς τη σωστή κατεύθυνση. Θεωρώ ότι θα βοηθήσει στο πρόβλημα της ανεργίας, ειδικότερα ευπαθών ομάδων. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι στο νησί μας, απασχολούνται είτα άμεσα, είτε έμμεσα στον τουριστικό τομέα. Ως εκ τούτου, η έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση και η λειτουργία και δωρεάν χρήση της πλατφόρμας του Δήμου Χερσονήσου, στον μεγαλύτερο τουριστικό δήμο στο νησί μας, θα βοηθήσει κατά πολύ στην ενίσχυση της απασχόλησης. Θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε με την αντιδημαρχία απασχόλησης και να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας, μαζί με τον Δήμο Χερσονήσου».

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *