Συνεργασία Nium – Air Europa για την εφαρμογή εναλλακτικής λύσης πληρωμών “κλειστού κυκλώματος” για αεροπορικές εταιρίες και OTAs

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια εναλλακτική λύση πληρωμών “κλειστού κυκλώματος”, που βρίσκει άριστη εφαρμογή σε αεροπορικές εταιρίες και online τουριστικούς πράκτορες παρουσιάζει η Nium, η παγκόσμια πλατφόρμα για τη Σύγχρονη Χρηματική Διακίνηση. Ο λόγος για τη Nium Airline Payments (NAP), η οποία βασίζεται στο Universal Air Travel Plan (UATP), που πρώτη επέλεξε η Air Europa.

Η NAP παρέχει στις αεροπορικές εταιρίες, στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και στα διαδικτυακά ταξιδιωτικά γραφεία (OTA) ένα βιώσιμο και δίκαιο μοντέλο πληρωμών “κλειστού κυκλώματος”, το οποίο καταργεί τις επιζήμιες προσαυξήσεις και τις περιοριστικές για τις επιχειρήσεις πολιτικές μη αποδοχής που έχουν διογκώσει το κόστος των ταξιδιωτικών πληρωμών B2B για δεκαετίες. Η τεχνολογία για τη συγκεκριμένη λύση έρχεται στη Nium μέσω της εξαγοράς της κορυφαίας εταιρείας βελτιστοποίησης ταξιδιωτικών πληρωμών, Ixaris, το 2021.

Μεταξύ των πρώτων που υπέγραψαν συμβόλαιο με τη Nium για τη λύση αυτή είναι η Air Europa, η οποία εμπιστεύτηκε την παγκόσμια εταιρία πληρωμών για να επιλύσει ορισμένες από τις ανισότητες που σχετίζονται με τα παραδοσιακά μοντέλα πληρωμών με κάρτα. Σήμερα, οι παραδοσιακές πληρωμές με κάρτες προσφέρουν στους ταξιδιωτικούς πράκτορες και τους OTA οικονομικά κίνητρα που πλήττουν τον πυρήνα των λεπτών περιθωρίων κέρδους μιας αεροπορικής εταιρίας.

Αποκλείει τους μεσάζοντες η NAP

Η λύση κλειστού κυκλώματος Nium Airline Payments αποκλείει τους μεσάζοντες που απορροφούν τα περιθώρια κέρδους από τη διαδικασία πληρωμών, δίνοντας στις αεροπορικές εταιρείες την ευελιξία και τον έλεγχο να σχεδιάζουν διαφανή κίνητρα για τους συνεργάτες OTA, με βάση τις διαδρομές, την εποχικότητα, τον όγκο των εργασιών και άλλα.

Σε αντίθεση με άλλα προγράμματα πληρωμών, η διαδικασία που ακολουθεί η Nium εγγυάται την αποδοχή των πληρωμών για τις αεροπορικές εταιρείες, καθώς είναι ήδη συνδεδεμένες για να δέχονται πληρωμές μέσω του δικτύου UATP. Εν τω μεταξύ, η διαδικασία είναι συμβατή με το ψήφισμα 890 της ΙΑΤΑ και είναι εγγεγραμμένη στο πρόγραμμα TIP (Transparency in Payments) της ΙΑΤΑ.

Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Air Europa μπορεί επιτέλους να επωφεληθεί από τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους ανά πληρωμή, τους ταχύτερους χρόνους διακανονισμού και τα ευέλικτα κίνητρα για τους πωλητές -και όλα αυτά χωρίς να απαιτείται πρόσθετη τεχνική υποστήριξη.

“Χωρίς πληρωμές, δεν μπορεί να υπάρξει πώληση και είναι μεγάλη μας τιμή να βοηθήσουμε την Air Europa να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα διανομής αεροπορικών εταιριών στην εποχή του διαδικτύου: να αυξήσω τη διανομή μου με το τίμημα της αποδοχής υψηλών τελών πληρωμής ή να περιορίσω τη διανομή σε συνεργάτες που προσφέρουν καλύτερους όρους πληρωμής, αλλά μειώνουν τις συνολικές ευκαιρίες πωλήσεων;” δήλωσε ο Spencer Hanlon, επικεφαλής του τμήματος ταξιδίων της Nium.

“Μας ενέπνευσε πολύ η καινοτόμος προσέγγιση της Nium για τη δημιουργία μιας εναλλακτικής μεθόδου πληρωμής και είμαστε υπερήφανοι που την προσφέρουμε στους B2B συνεργάτες μας”, πρόσθεσε ο Yago Casasnovas, επικεφαλής του τμήματος πληρωμών, πρόληψης απάτης και διανομής της Air Europa. “Ενημερώνουμε για τη διαθεσιμότητα αυτής της νέας επιλογής τα ταξιδιωτικά γραφεία, τους tour operator και τους πελάτες μας TMC και ελπίζουμε ότι σύντομα θα επωφεληθούν και αυτοί από τα οφέλη της χρήσης της”, κατέληξε ο κ. Casasnovas.

Η σημερινή είδηση είναι απλώς η τελευταία εξέλιξη στην ανάπτυξη της σειράς λύσεων πληρωμών B2B της Nium για ολόκληρη την ταξιδιωτική βιομηχανία -συμπεριλαμβανομένων όχι μόνο των αεροπορικών εταιρειών, αλλά και των ξενοδοχείων, των ταξιδιωτικών πρακτόρων και άλλων- προσφέροντας εικονικές πιστωτικές κάρτες (VCC), πληρωμές σε πραγματικό χρόνο σε πάνω από 100 νομίσματα σε περισσότερες από 190 χώρες, και πιο πρόσφατα λύσεις κρυπτογράφησης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *