Η Σύνοδος υπουργών των UNWTO, WTTC & WTM δεσμεύεται να επενδύσει στο βιώσιμο μέλλον του τουρισμού

ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ευκαιρία για τους ηγέτες του Τουρισμού να συζητήσουν τρόπους για να βελτιώσουν καλύτερα και να επενδύσουν σε ένα βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία των ταξιδιών και του τουρισμού θα αποτελέσει η Σύνοδος Κορυφής του 2021 των υπουργών των UNWTO, WTTC & WTM. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Τουρισμού του Λονδίνου, WTM, της κορυφαίας παγκόσμιας εκδήλωσης για την ταξιδιωτική βιομηχανία.

Για περισσότερα από 10 χρόνια, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) και η World Travel Market (WTM) συνεργάζονται για τη σύνοδο κορυφής, εστιάζοντας σε βασικές προκλήσεις και ευκαιρίες που αντιμετωπίζει ο τομέας. Η φετινή Σύνοδος θα προσφέρει μια πρακτική πλατφόρμα για τους ηγέτες του τουρισμού ώστε να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και να αναζητήσουν επενδυτικές ευκαιρίες για το βιώσιμο μέλλον του τουρισμού και τον ουσιαστικό ρόλο της “πράσινης επένδυσης”.

Μιλώντας σχετικά ο διευθυντής της έκθεση WTM, Simon Press, δήλωσε: “Αυτή θα είναι η 15η Σύνοδος Υπουργών μας και, όπως και τα προηγούμενα γεγονότα, αυτό που θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί, θα αποδειχθεί υψίστης σημασίας. Γνωρίζουμε πόσοι προορισμοί βασίζονται στην τουριστική βιομηχανία για οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και ευημερία. Ωστόσο, ταυτόχρονα, αυτή η ευημερία απειλείται από τις καιρικές συνθήκες που γίνονται όλο και πιο ακραίες – όπως διαπιστώθηκε στην πρόσφατη κάλυψη ειδήσεων για πλημμύρες, κύματα καύσωνα, πυρκαγιές και άλλα φαινόμενα. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα. Απαιτείται επείγουσα δράση τώρα για να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μέλλον για τον πλανήτη και τους ανθρώπους που βασίζονται στα ταξίδια και τον τουρισμό. Αυτή θα είναι η δεύτερη ευκαιρία για υπουργούς και ηγέτες της παγκόσμιας βιομηχανίας να συναντηθούν, μετά την πανδημία, και είναι μια αποδεδειγμένα αποτελεσματική πλατφόρμα για τη διερεύνηση των καλύτερων τρόπων συνεργασίας. Η Σύνοδος Κορυφής των Υπουργών υπόσχεται ανταλλαγή ιδεών και βέλτιστων πρακτικών, για να τονωθεί η δράση για το καλό των κοινοτήτων που υποστηρίζουμε και του περιβάλλοντος”.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του UNWTO, Zurab Pololikashvili, είπε: “Η World Travel Market παρέχει στον UNWTO μια μοναδική πλατφόρμα για τη συγκέντρωση της πολιτικής επιρροής των κυβερνήσεων και των ηγετών του δημόσιου τομέα και του δυναμισμού του ιδιωτικού τομέα. Η Σύνοδος Υπουργών 2021 δεν θα μπορούσε να είναι πιο έγκαιρη και θα αποτελέσει ένα σχέδιο για την προώθηση επενδύσεων στο βιώσιμο μέλλον του τουρισμού, μία από τις βασικές προτεραιότητες του UNWTO καθώς καθοδηγούμε την παγκόσμια επανεκκίνηση του τομέα”

Τέλος, η πρόεδρος & διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC, Julia Simpson, συμπλήρωσε: “Αυτή η Σύνοδος Κορυφής έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή και θα προσφέρει ένα ζωτικής σημασίας φόρουμ για τον σχεδιασμό και την ανταλλαγή ιδεών για το 2021 και μετά, καθώς αρχίζουμε να αναρρώνουμε από αυτήν την παγκόσμια πανδημία. Ο στόχος του βιώσιμου τουρισμού είναι να αυξήσει τα οφέλη και να μειώσει τις αρνητικές επιπτώσεις που προκαλεί ο τουρισμός για προορισμούς και η φετινή Σύνοδος Υπουργών θα αντιμετωπίσει τις ανάγκες των επισκεπτών, της βιομηχανίας, του περιβάλλοντος και των κοινοτήτων υποδοχής”.

Η Σύνοδος θα διεξαχθεί στην Παγκόσμια Σκηνή της WTM, στο Λονδίνο, την Τρίτη, 2 Νοεμβρίου 2021, από τις 10:30 έως τις 12:30.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *