Συζητήσεις για ακύρωση των απεργιών στην Ryanair

Συζητήσεις για ακύρωση των απεργιών στην Ryanair

78
0
Ryanair
Αεροσκάφος της Ryanair

Η Ryanair βρίσκεται σε συζητήσεις με τη συνδικαλιστική οργάνωση Fórsa, σε μια προσπάθεια αποτροπής των απεργιών που έχουν εξαγγείλει οι πιλότοι με έδρα την Ιρλανδία αυτή την εβδομάδα.

Η εταιρεία προσκάλεσε την ένωση στην έδρα της στο Δουβλίνο με κύριο θέμα συζήτησης τη διαμάχη σχετικά με την παλαιότητα, τις μεταθέσεις, προαγωγές και την ετήσια άδεια.

Οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη από χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν σήμερα, μια μέρα πριν από την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Ο Εθνικός Ραδιοτηλεοπτικός Οργανισμός της Ιρλανδίας, RTÉ, ανέφερε ότι η Ryanair έχει ήδη σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους επιβάτες που θα επηρεαστούν σε περίπτωση που η απεργία προχωρήσει.

Σε προηγούμενη ψηφοφορία που διεξήχθη από την ιρλανδική ένωση πιλότων (IALPA) υπήρξε 99% στήριξη της απεργιακής κινητοποίησης, ωστόσο η Ryanair δήλωσε ότι μόνο το 27% του εργατικού της δυναμικού στην Ιρλανδία συμμετείχε.

Η Ryanair έδωσε τρεις επιλογές στους πιλότους, είτε ότι θα βρίσκονται στις θέσεις τους την Πέμπτη, είτε ότι θα επιθυμούν αν εργαστούν αλλά σκοπεύουν να προχωρήσουν με την απεργία, είτε, τέλος, ότι δεν θα εργαστούν αλλά θα μπορούσαν να εργαστούν εθελοντικά ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διατάραξη των πελατών.

Σύμφωνα με το RTÉ δεν είναι σαφές πόσοι πιλότοι θα απεργήσουν, αλλά και πόσοι θα μπορούσαν εθελοντικά να αντικαταστήσουν όσους συμμετάσχουν στην απεργία.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ