Τα αποτελέσματα και οι παρουσιάσεις του Smart Hotel Forum

VIDEO ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές χιλιάδες να το παρακολουθούν, ολοκληρώθηκε το Forum με θέμα Smart Hotel, που διοργάνωσε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, σε συνέχεια των επιτυχημένων live εκπομπών, αλλά και παρουσιάσεων προορισμών και σεμιναρίων, που ξεκίνησε τον τελευταίο χρόνο.

FORUMΤο θέμα του forum ήταν με ποιο τρόπο, στα ξενοδοχεία του μέλλοντος, όλα τα συστήματα θα συγκλίνουν / συνεργάζονται, επιτρέποντας έτσι τον κεντρικό έλεγχο / διαχείριση όλων των λειτουργιών των μονάδων, κάτι που διευκολύνει αφενός την εξοικονόμηση ενέργειας και τον χρόνο ενασχόλησης από πλευράς προσωπικού (και την μείωση του κόστους), αλλά ταυτόχρονα διευκολύνεται η προσωποποιημένη εξυπηρέτηση του πελάτη, αυξάνοντας έτσι και τον βαθμό ικανοποίησης.

Τέσσερις ξενοδόχοι (με μικρά/μεσαία καταλύματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας) άνοιξαν την συζήτηση, καταθέτοντας ο καθένας την άποψη και τις εμπειρίες του για την διαδικασία υλοποίησης ψηφιοποίησης και αυτοματισμών στα ξενοδοχεία τους και τις θετικές συνέπειες που διαπίστωσαν.

Συγκεκριμένα ο κ. Ευγένιος Βασιλικός, της γνωστής αλυσίδας, Airotel Group of Hotels, αναφερόμενος ειδικότερα στο city hotel της αλυσίδας στην Πάτρα, εξέθεσε τα οφέλη που είχε ο όμιλος αφενός στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα καταναλώνει 40% λιγότερη ενέργεια από αντίστοιχες του ομίλου, ενώ λειτουργεί με μόνον 9 εργαζόμενους.

Ο κ. Σωτήρης Κοπατσάρης, του Carpe Diem Hotel, στην Σαντορίνη, επέμεινε στην ανάγκη της πλήρους ψηφιοποίησης των ξενοδοχείων, ανεξαρτήτως μεγέθους, και την εκμετάλλευση των τελευταίων τεχνολογιών, λέγοντας πως τα οφέλη ξεπερνούν πολύ σύντομα τα όποια κόστη και επιτρέπουν στην μονάδα υψηλότερη κερδοφορία και πιο εύρυθμη λειτουργία.

Οι κ.κ. Αντώνης Βασιλάκης, ιδιοκτήτης του Pela Mare Hotel στην Κρήτη και Νίκος Γκλαβάς, ιδιοκτήτης του Kymothoe Elite Hotel, στην Ζάκυνθο, έδωσαν και αυτοί πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και λεπτομέρειες από τα οφέλη ενσωμάτωσης νέων τεχνολογιών σε κάθε πλευρά της διαχείρισης μιας ξενοδοχειακής μονάδας.

Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις των ειδικών, με πρώτο τον κ. Στάθη Πασχαλίδη της Epsilon Net Hospitality που ανέδειξε γιατί το PMS είναι όντως το κέντρο ελέγχου του κάθε καταλύματος.

Δείτε την παρουσίαση εδώ.

Ο κ. Αλέξης Χριστοδουλάκης, της IT Concept, αναφέρθηκε στις απίστευτες δυνατότητες που δίνει σήμερα η τεχνολογία, καθώς επιτρέπει, μεταξύ πολλών άλλων, μια σειρά από εφαρμογές προσωποποιημένης εξυπηρέτησης, όπως τα ανέπαφο check in, την άμεση αμφίδρομη επικοινωνία με την reception/concierge κ.α..

Δείτε την παρουσίαση εδώ.

Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Νίκου Σπανίδη, της ΑΒΒ (Asea Brown Boveri) μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες του χώρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που εστίασε στο γεγονός πως τα ανοιχτά πρωτόκολλα επιτρέπουν την συνεργασία και επομένως την κεντρική διαχείριση όλων των υποσυστημάτων ενός καταλύματος.

Δείτε την παρουσίαση εδώ.

Τέλος, ο κ. Γεώργιος Γεωργούλας, της γνωστής σε όλους LG Electronics εστίασε στην πολλαπλή χρησιμότητα του display, τόσο στα δωμάτια, όσο και τους κοινόχρηστους χώρους και επεξήγησε πώς τα προϊόντα της LG πετυχαίνουν αυτόν τον σκοπό!

Δείτε περισσότερα, εδώ.

Στην ανασκόπηση που έγινε, όλοι οι ομιλητές, απαντώντας στο ερώτημα «τι θα συμβούλευαν έναν ξενοδόχο που θέλει να μετατρέψει την μονάδα του σε έξυπνο κατάλυμα» εστίασαν στην ανάγκη ενός ξεκάθαρου σχεδίου, σε συνεργασία με ειδικούς, καθώς και την συνεργασία και συμμετοχή όλου του προσωπικού.

Ολόκληρη η ημερίδα, στο κανάλι του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στο YouTube.

Η σειρά ημερίδων θα συνεχιστεί με πολλά και ενδιαφέροντα θέματα.

Μείνετε συντονισμένοι στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *