Unsplash
Photo by Erik Odiin on Unsplash

Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων αισθάνονται ανασφαλείς να ταξιδέψουν εν μέσω Covid-19 | ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ενώ η παγκόσμια ταξιδιωτική δραστηριότητα αυξάνεται σταδιακά μετά την πανδημία του Covid-19, το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τα ταξίδια είναι κάπως διχασμένο, με τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών να αισθάνονται ανασφάλεια απέναντι στα ταξίδια, σε αντίθεση με το ένα τρίτο που νιώθει άνετα να ταξιδέψει ξανά, ενάμιση χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Αυτό προκύπτει σε πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία συμβούλων στρατηγικής και διαχείρισης, Oliver Wyman.

Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, τα διεθνή και εσωτερικά ταξίδια ανακάμπτουν, όμως οι ανησυχίες για την υγεία και την ασφάλεια καθώς και οι επιπλοκές από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, που επιβάλλουν μια σειρά από χώρες για την “αναχαίτιση” της πανδημίας, δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας στους ταξιδιώτες από ορισμένες χώρες.

Η μελέτη διεξήχθη σε δείγμα 5.300 ανθρώπων, σε εννέα χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους συμμετέχοντες από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία να δείχνουν τη μεγαλύτερη προθυμία να ταξιδέψουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το ένα τέταρτο έως το ένα τρίτο εξακολουθούν να αισθάνονται ανασφάλεια όπου περιλαμβάνεται εκτενής αλληλεπίδραση με ανθρώπους. Ωστόσο το ποσοστό τους παρουσιάζει βελτίωση κατά 20%, έναντι του Οκτωβρίου του 2020, όταν σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες ένιωθαν το ίδιο, όπως είπαν οι συνεργάτες της Oliver Wyman, Bruce Spear, Jessica Stansbury και Bruno Despujol.

Ενώ οι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες στη Γαλλία εξέφρασαν την επιθυμία να ταξιδέψουν ξανά, συμμετέχοντες στην έρευνα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, επέδειξαν σημαντικά μικρότερο ενδιαφέρον.

Από τις ευρωπαϊκές χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν το χαμηλότερο στη λίστα, με μόλις λίγο περισσότερο από το 10% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι αισθάνονται άνετα να πραγματοποιήσουν ένα αεροπορικό ταξίδια και να μετακινηθούν με μέσα μαζικής μεταφοράς. Μόνο οι ερωτηθέντες από την Κίνα (8%) και τον Καναδά (9%) έδειξαν ακόμη λιγότερο ενδιαφέρον να για τα ταξίδια.

“Οι προοπτικές των ταξιδιών είναι πολύ καλύτερες, όμως εξακολουθούν να επηρεάζονται από τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών κατά του Covid-19 σε ορισμένες περιοχές, την ανασφάλεια σχετικά με τις νέες παραλλαγές του ιού και τις διαφορετικές κυβερνητικές πολιτικές όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς”, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.

Covid-19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στον “πάγο” παραμένουν τα επαγγελματικά ταξίδια

Ενώ τα ταξίδια αναμένεται γενικά να “ανθίσουν” μόλις αρθούν πλήρως οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, η εικόνα φαίνεται κάπως διαφορετική για τα επαγγελματικά ταξίδια από ό,τι για τα ταξίδια αναψυχής, ειδικά στην Ευρώπη. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ευρωπαίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν λιγότερο για επαγγελματικούς σκοπούς από ό,τι την εποχή πριν από την πανδημία, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες που ερευνήθηκαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους οι συγγραφείς της έρευνας, αυτή η τάση μπορεί να επεκταθεί, καθώς νέοι τρόποι εργασίας έχουν καθιερωθεί, με τις εταιρείες να εφαρμόζουν νέες πολιτικές για τον περιορισμό των επαγγελματικών ταξιδιών. Ταυτόχρονα, πολλοί ερωτηθέντες ανέφεραν ότι η τηλεδιάσκεψη δεν είναι πάντα η κατάλληλη επιλογή, με μόνο το 60% να δηλώνει ότι η εργασία τους μπορεί να γίνει αποτελεσματική μέσω διαδικτυακών συναντήσεων. Ως αποτέλεσμα, τα επαγγελματικά ταξίδια είναι ακόμα πιο δύσκολο να προβλεφθούν, καθώς οι εταιρείες συνεχίζουν να προσαρμόζονται στη μετα-πανδημική εποχή Covid-19.

Όσον αφορά τα ταξίδια αναψυχής, αναμένεται αύξηση των μικρότερης διάρκειας ταξιδιών, σε κοντινό προορισμό, καθώς οι ερωτηθέντες εξακολουθούν να νιώθουν πιο άβολα όταν πραγματοποιούν διεθνείς πτήσεις (25%), σε σύγκριση με τις εσωτερικές πτήσεις (15%). Οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, σύμφωνα με την έρευνα, είναι πιθανό να αποτελέσουν άλλη μια τάση, αφήνοντας χρόνο για προσαρμογή στα νέα, πιθανά μέτρα και περιορισμούς υγείας.

Τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, καθώς και η διαφανής επικοινωνία σχετικά με αυτά τα μέτρα έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να αποτελούν σημαντικό μέρος των των συστατικών ενός ταξιδιού. Τα μέτρα κοινωνικής απόστασης φαίνεται να παραμένουν τα πιο σημαντικά σε αυτό το πλαίσιο, με περίπου το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι επιθυμούν να έχουν μια άδεια θέση δίπλα τους, στο αεροσκάφος και την υποχρεωτική χρήση μάσκας. Αντίθετα, μόνο το ένα τέταρτο των ταξιδιωτών θεωρούν σημαντικό ένα αρνητικό τεστ Covid-19 ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

ksd PRIMAGEL Covid-19
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *