Τα κρασιά του Αιγαίου «μέθυσαν» την Αθήνα

ΦΟΡΕΙΣ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρωτοστατώντας για ακόμη μία φορά στην προώθηση  προϊόντων του πρωτογενή τομέα, πραγματοποίησε για δεύτερη συνεχόμενη χρόνια εκδήλωση όπου παρουσιαστήκαν «Τα κρασιά των νησιών του Αιγαίου» στο αθηναϊκό κοινό.

Οι παραγωγοί, βρέθηκαν στην Αθήνα, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016, στο ξενοδοχείο King George II επί της Πλατείας Συντάγματος, με σκοπό να εντυπωσιάσουν μέσω της γευσιγνωσίας οινόφιλους και επαγγελματίες.
Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Στην εκδήλωση, παρουσιάστηκαν κρασιά από Ρόδο, Κω, Ικαρία, Λέσβο, Σαντορίνη, Λήμνο, Πάρο, Σάμο, και Χίο, και συγκεριμένα από τα οινοποιεία: Αμπελώνες Αφιανέ, Αριούσιος Οινοποιητική, Αμπελώνες Tριανταφυλλόπουλου, Artemis Karamolegos Winery, Γαία Οινοποιητική, Cair Rhodes, Canava Roussos, ΕΟΣ Σάμου, Τσέλεπος-Kάναβα Χρυσού, Κελάρια Ικαρίας, Κτήμα Αργυρού, Κτήμα Καρίμαλη, Κτήμα Σιγάλα, Κτήμα Χατζηγεωργίου, Limnos Organic Wines, Μεθυμναίος Οίνος, Μπουτάρη Οινοποιητική, Νοπέρα Οινοποιητική Σάμου, Οινοποιείο Βακάκη, Οινοποιείο Μωραΐτη, Οινοποιία Γαβαλά, Οινοποιία Γκαράλη, Οινοφόρος Μεγαλοχωρίου, Santo Wines, Vassaltis Vineyards.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν κρασιά από σπάνιες, γηγενείς ποικιλίες αμπέλου, που είναι ένα από τα πλέον δυνατά χαρτιά των νησιωτικών ελληνικών αμπελώνων και οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουν σπάνιες οινικές δημιουργίες από μικρά και μεγάλα νησιά του Αιγαίου Πελάγους.
Η εξειδίκευση των οινοποιών των νησιών του Αιγαίου στην παραγωγή λευκών οίνων, που ταιριάζουν στην εντέλεια με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και ειδικά με τα ψάρια και τα θαλασσινά του Αιγαίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα νησιά του Αιγαίου είναι από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς για πολλούς Αθηναίους, οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας για την τέλεση της εκδήλωσης, που θα μπορούσε άλλωστε να έχει ως υπογραφή «Δοκιμάστε τα κρασιά που θα βρείτε στα νησιά».
Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Ένωσης Οινοποιών και Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου (ΕΝΟΑΝΑ).

ΠΗΓΗ: www.rodosfoodnews.gr

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *