mitsis

Τα Mitsis Hotels συνεργάζονται με τo WWF Ελλάς για τις πρωτοβουλίες “Hotel Kitchen” και “Adopt A Beach”

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Στο πλαίσιο της υπεύθυνης λειτουργίας του, ο Όμιλος MITSIS HOTELS συνεργάζεται με τo WWF Ελλάς για τις πρωτοβουλίες ‘Hotel Kitchen’ και ‘Adopt A Beach’. Τα δύο προγράμματα προστίθενται σε μία σειρά οικολογικών δράσεων του Ομίλου για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Το καινοτόμο πρόγραμμα ‘Hotel Kitchen’ στοχεύει στην ελάττωση της σπατάλης τροφίμων για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των 17 ξενοδοχειακών μονάδων του Ομίλου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας για την ανάπτυξη στρατηγικής, την εκπαίδευση των υπαλλήλων ώστε να συμβάλλουν ενεργά στην πρόληψη και μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, τη συνεργασία με τοπικούς φορείς, την ένταξη προγραμμάτων δωρεάς τροφίμων και την εφαρμογή συστημάτων διαλογής και μέτρησης για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των ενεργειών.

Παράλληλα, το εθελοντικό πρόγραμμα ‘Adopt A Beach’ στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για την κατάργηση του πλαστικού μίας χρήσης, την παρακολούθηση της παράκτιας ρύπανσης και τη δημιουργία μίας εύχρηστης ανοιχτής βάσης δεδομένων. Η απόκτηση γνώσεων σχετικά με τον όγκο, τη σύνθεση, την προέλευση και την εποχικότητα των θαλάσσιων απορριμμάτων συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Όμιλος Mitsis Hotels σχηματίζει ειδικές ομάδες υπεύθυνες για την εντατική παρακολούθηση, την καταγραφή και τον καθαρισμό των 9 βραβευμένων με Γαλάζια Σημαία παραλιών του Ομίλου στην Κρήτη, τα Καμένα Βούρλα, την Κω και τη Ρόδο.

«Με προορισμό μας τη Βιώσιμη Φιλοξενία, συνεργαζόμαστε με μη κερδοσκοπικούς φορείς που προωθούν καινοτόμες πρακτικές περιβαλλοντικής διαχείρισης και προάγουν την αειφορία στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο. Με την ένταξη μας στα προγράμματα ‘Hotel Kitchen’ και ‘Adopt a Beach’, φιλοδοξούμε να εμπλουτίσουμε το περιβαλλοντικό μας πρόγραμμα με τίτλο ‘LIFE’, που στοχεύει στη μείωση του οικολογικού μας αποτυπώματος, στην προστασία και ανάδειξη της βιοποικιλότητας στους 5 προορισμούς μας και στην προώθηση της οικολογικής συνείδησή μας στους 3.500 υπαλλήλους και 350.000 επισκέπτες μας ετησίως. Παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, παραμένοντας πιστοί στην κοινωνική μας ευθύνη και διασφαλίζοντας ήθος και διαφάνεια σε όλες μας τις λειτουργίες. Η βιωσιμότητα είναι μοχλός ανάπτυξης και βασικό κριτήριο για την ανταγωνιστικότητά μας», δηλώνει ο Σταύρος Μήτσης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Τέλος, ο Όμιλος αναμένεται να δημοσιεύσει τη δεύτερη έκδοση του Ετήσιου Κοινωνικού Απολογισμού για το 2020, που περιέχει το σύνολο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Περιβαλλοντικών πρακτικών του, σε μια χρονική περίοδο όπου η στροφή του τουρισμού από την ποσότητα στην ποιότητα και η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος αναδεικνύονται πιο επίκαιρες από ποτέ.

O Όμιλος Mitsis Hotels

Ως η μεγαλύτερη ιδιόκτητη ξενοδοχειακή αλυσίδα στην Ελλάδα, ο Όμιλος Mitsis Hotels πρωτοπορεί στον τουρισμό εδώ και 45 χρόνια, χαράζοντας τη δική του πορεία στην τουριστική βιομηχανία της χώρας. Με 17 ξενοδοχεία στο δυναμικό του στους ομορφότερους προορισμούς της χώρας, στην Αθήνα, τα Καμένα Βούρλα, την Κρήτη, την Κω και τη Ρόδο, ο Όμιλος φιλοδοξεί να αποτελεί τον πρώτο ξενοδοχειακό όμιλο στην Ελλάδα στις προτιμήσεις των επισκεπτών του, προσφέροντας εξαιρετικές υπηρεσίες, μοναδικές τοποθεσίες, άψογες εγκαταστάσεις, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, ένα ευρύ φάσμα επιλογών και πλούσιες εμπειρίες στους πελάτες του. Ανταποκρινόμενος με ευελιξία στις ανάγκες των πελατών και στη νοοτροπία των νέων γενεών, ο Όμιλος αξιοποιεί στο έπακρο την οικογενειακή φροντίδα και την αυθεντική ελληνική του ταυτότητα για να πραγματοποιεί το όραμά του: Να μεταμορφώνει κάθε επισκέπτη σε επίτιμο φιλοξενούμενο.

To WWF Ελλάς

Το WWF Ελλάς είναι ανεξάρτητη εθνική μη κυβερνητική οργάνωση, ενεργό μέλος του παγκόσμιου δικτύου του WWF για την προστασία του περιβάλλοντος. Η αποστολή του WWF είναι να σταματήσει την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος και να οικοδομήσει ένα μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι θα ζουν σε αρμονία με τη φύση, μέσα από τη διατήρηση της βιοποικιλότητας του πλανήτη, τη βιώσιμη χρήση ανανεώσιμων φυσικών πόρων και τη μείωση της ρύπανσης και της σπατάλης στην κατανάλωση.

ksd PRIMAGEL Mitsis
adv

 

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *