ksd photo

Τα … παραλειπόμενα από την 6η Γ.Σ. του Ξ.Ε.Ε.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Συγκίνηση, υψηλοί τόνοι, πολύς κόσμος, σχόλια και ευχαριστίες, είναι μερικές μόνο λέξεις, που μπορούν να περιγράψουν όσα διαδραματίστηκαν χθες στην 6η ετήσια Γενική Συνέλευση, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Θεσμός που ξεκίνησε επί των ημερών του Γιώργου Τσακίρη στην πρώτη του θητεία ως προέδρου του ΞΕΕ και γιγαντώθηκε, αποτελώντας σημείο αναφοράς για το τουριστικό γίγνεσθαι.

Ήταν φυσιολογικό λοιπόν η ομιλία του προέδρου του ΞΕΕ να είναι συγκινησιακά φορτισμένη, αφού ολοκληρώνοντας και την δεύτερη θητεία του, αποχωρεί από το προεδρικό αξίωμα. Μάλιστα σε αρκετά σημεία της ομιλίας του ήταν συγκινημένος, χωρίς ωστόσο να παραλείψει να τονίσει στους παριστάμενους κυβερνητικούς αξιωματούχους, την δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Μάλιστα την στιγμή που ολοκλήρωσε την ομιλία της η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ανέβηκε στο βήμα ο Ανδρέας Ανδρεάδης, την προέτρεψε να πιέσει να μην εφαρμοστεί το τέλος διανυκτέρευσης, που θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στα ελληνικά ξενοδοχεία. Τότε υπήρξαν έντονες επιδοκιμασίες και χειροκροτήματα στην παραίνεση του προέδρου του ΞΕΕ, αλλά και φωνές προς την υπουργό από τους παριστάμενους ξενοδόχους. Η ίδια εκτός μικροφώνου τόνισε ότι το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι θετικό στην κατάργηση του μέτρου, είπε όμως ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της Οικονομίας.

Ευχαριστίες άκουσε πολλές ο Γιώργος Τσακίρης, λέγοντας μάλιστα κάποια στιγμή “ας μην το κάνουμε συνήθεια”, από τους Ανδρέα Ανδρέαδη, Γιάννη Ρέτσο, Γρηγόρη Τάσιο, Αλέξανδρο Βασιλικό, κ.ά., ενώ ο Αντώνης Καμπουράκης του “έδωσε ραντεβού” σε άλλη θέση!!!

Πολλά χειροκροτήματα απέσπασε και ο Ανδρέας Ανδρεάδης, όταν είπε ότι τα επιτεύγματα του ελληνικού Τουρισμού οφείλονται σε ποσοστό 95% στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος μάλιστα “κατέβασε τους τόνους” στον διάλογο που υπήρξε για το τέλος διανυκτέρευσης, μεταξύ του κοινού, του Γιώργου Τσακίρη και της Έλενας Κουντουρά.

Αίσθηση υπήρξε από την αποκάλυψη της Ντίνας Σβύνου για την δημιουργία και νέου hot spot στο νησί για παραβατικούς μετανάστες, με απόφαση της κυβέρνησης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: “Μα πόσος παραλογισμός υπάρχει σε αυτή την απόφαση;”

Αίσθηση προκάλεσε και η ακροτελεύτια φράση του Αντώνη Καμπουράκη, σε μία από τις πολύ καλές, όπως πάντα ομιλίες του, που είπε καταχειροκροτούμενος :  “Αν δεν μείνουμε όρθιοι, αν δεν μείνουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία μας, τότε όλοι θα χάσουν. Γι αυτό κι εμείς δεν βάζουμε την υπογραφή μας στην αυτοκτονία μας. Κι όποιοι καταλάβουν, κατάλαβαν. Όσοι δεν καταλάβουν, κακό του κεφαλιού τους! Τα ψέματα τελείωσαν!”.

Τέλος, αξιοσημείωτη ήταν και η μη ομιλία του Γιάννη Ρέτσου, την οποία ανακοίνωσε μάλιστα ο ίδιος μόλις ανέβηκε στο βήμα λέγοντας “σήμερα μπορεί να απογοητεύσω κάποιους από εσάς που θα περίμεναν μια τοποθέτηση σαν την περυσινή μου, όχι επειδή δεν έχω να πω πράγματα…”. Προφανώς ενόψη της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΣΕΤΕ, η οποία είναι προ των πυλών, δεν θέλησε να κάνει ομιλία εφ’ όλης της ύλης.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *