money tourism photo
© money tourism copyright photo

WTTC: Να εφαρμοστούν πιλοτικά τεστ κορονοϊού στα αεροδρόμια στις πτήσεις μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, για την επανέναρξη των επαγγελματικών ταξιδιών 

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΦΟΡΕΙΣ

Τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια σύμφωνα με το WTTC συνεισφέρουν στην παγκόσμια Οικονομία, περισσότερα από 272 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ετησίως

Η αποκατάσταση των «αεροπορικών διαδρόμων» μεταξύ των κορυφαίων χρηματοοικονομικών κέντρων του κόσμου είναι ζωτικής σημασίας για την αναζωογόνηση των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών και την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC). 

Το WTTC, που εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τομέα Ταξιών και Τουρισμού, τονίζει ότι είναι ζωτικής σημασίας να ξαναρχίσουν τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια, μετά την σχεδόν κατάρρευσή τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το WTTC ζητά την καθιέρωση ενός πιλοτικού προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει τεστ στο αεροδρόμιο, ακολουθούμενο από μια δεύτερη δοκιμή λίγες μέρες αργότερα, για ταξίδια μεταξύ των οικονομικών κόμβων του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, με σκοπό την επανέναρξη των επαγγελματικών ταξιδιών.

Μια ανάλυση των δεδομένων της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας από το WTTC υποδηλώνει ότι δύο δοκιμές σε γρήγορη διαδοχή θα μπορούσαν να είναι 80% αποτελεσματικές στον εντοπισμό των επιβατών με COVID-19, και συνεπώς να μειώσουν την περίοδο καραντίνας από 14 σε τέσσερις ή έξι ημέρες ή και καθόλου.

Κάθε χρόνο, τα διεθνή επαγγελματικά ταξίδια αντιστοιχούν σε περισσότερα από 272 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η αποκατάσταση των διεθνών επαγγελματικών ταξιδιών σε ολόκληρο τον Ατλαντικό, θα μπορούσε να ωφελήσει το σύνολο της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, από αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία, έως εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών και πάροχους χερσαίων μεταφορών, επαναφέροντας δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, το WTTC προειδοποιεί ότι αυτό θα συμβεί μόνο εάν η βρετανική κυβέρνηση ακολουθήσει μια στοχευμένη προσέγγιση, απομακρύνοντας τις γενικευμένες καραντίνες σε όλη τη χώρα, που έχουν καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις.

wttcΗ Gloria Guevara, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του WTTC, δήλωσε: «Ενώ η πρόσφατη «νησιωτική πολιτική»που εισήγαγε η βρετανική κυβέρνηση σηματοδοτεί ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, με μια πιο στοχοθετημένη προσέγγιση, το WTTC πιστεύει ότι οι πτήσεις που συνδέουν πόλεις με παρόμοιους χαμηλούς αριθμούς περιπτώσεων COVID-19, όπως μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης, Ουάσιγκτον, Παρίσι, Φρανκφούρτης, Ντουμπάι, Άμστερνταμ, Χονγκ Κονγκ και Σανγκάης, πρέπει να αποκατασταθούν. Κάθε φορά που η βρετανική κυβέρνηση τοποθετεί έναν ακόμη προορισμό στη λίστα καραντίνας, η οικονομία υποφέρει. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει τις καραντίνες που δεν λειτουργούν και να επικεντρωθεί σε πιο στοχευμένα μέτρα όπως «διάδρομοι πόλεων. Το πιλοτικό πρόγραμμα που προτείνει το WTTC, με το δίδυμο καθεστώς δοκιμών, θα διασφαλίσει  τις εταιρείες ότι είναι ασφαλές για τους υπαλλήλους τους να ταξιδεύουν. Χρειαζόμαστε ένα συντονισμένο διεθνές πλαίσιο στο υψηλότερο επίπεδο για να εισαγάγουμε ολοκληρωμένες, γρήγορες και οικονομικές δοκιμές στα αεροδρόμια, με ένα παγκοσμίως αποδεκτό πρότυπο ανίχνευσης επαφών και ευρεία χρήση μάσκας προσώπου.  Το να συνεχίσουμε με το τρέχον χάος θα ήταν τεράστιο λάθος και θα προκαλούσε περαιτέρω σοβαρή οικονομική ζημιά».

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της G20 όσον αφορά στις διεθνείς δαπάνες ταξιδιού και τουρισμού από επαγγελματικά ταξίδια, τα οποία ανήλθαν σε 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2019, 26,5% όλων των διεθνών δαπανών ταξιδιού και τουρισμού.

Από τις άλλες χώρες της G20, οι ΗΠΑ είχαν τις υψηλότερες διεθνείς δαπάνες για επαγγελματικά ταξίδια το 2019, σε 47,75 $ (37,72 £) δισεκατομμύρια δολάρια. Η Γερμανία ήταν δεύτερη με 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, η Κίνα ήταν τρίτη με 10,7 δολάρια ΗΠΑ (8,45 δισεκατομμύρια λίρες) και η Ρωσία πέμπτη με 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *