sani

Τα ξενοδοχεία του Ομίλου Sani/Ikos είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που επιτυγχάνουν το σχήμα πιστοποίησης “Covid Shield” σε συνεργασία με την TÜV Austria

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΦΟΡΕΙΣ

Καθώς οδεύει στην επανέναρξη των ξενοδοχείων του την 1 Ιουλίου, ο Όμιλος Sani/Ikos και η TÜV Austria  ανακοινώνουν μία συνεργασία-σταθμό: την εφαρμογή του πρωτοκόλλου TÜV AUSTRIA CoVid Shield  το οποίο αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης, που διασφαλίζει τη λήψη μέτρων ενάντια στον κορονοϊό 3.

Συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία του Ομίλου έλαβαν μια εξειδικευμένη πιστοποίηση, βάσει της οποίας διασφαλίζεται ότι τηρούνται όλα τα μέτρα πρόληψης ενάντια στην COVID-19 πάντα υπό την επίβλεψή της παγκοσμίου κύρους TÜV Austria.

tuvΤο σχήμα αναπτύχθηκε εξολοκλήρου από την TÜV AUSTRIA, η οποία αξιοποιώντας τη μακρά ιστορία της  στον κλάδο των Πιστοποιήσεων και Επιθεωρήσεων, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η Πανδημία του COVID-19, είχε στόχο να σταθεί στο πλευρό της επιχειρηματικής κοινότητας σε παγκόσμια κλίμακα, κατά την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας αλλά και να συμβάλλει έμπρακτα στην ενίσχυση  της εμπιστοσύνης των πολιτών στις επιχειρήσεις την επόμενη μέρα.

sani_01Το TÜV AUSTRIA CoVid Shield αποτελεί το πρωτότοκο τέκνο της πλατφόρμας σχημάτων πιστοποίησης Cover Shield Culture, απευθύνεται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που λόγω των δραστηριοτήτων τους ευνοούν τη φιλοξενία, το συγχρωτισμό και τη συγκέντρωση στις εγκαταστάσεις τους, διασφαλίζοντας ότι η καθεμία προκειμένου να λάβει την πιστοποίηση θα έχει αναπτύξει κατάλληλους μηχανισμούς διαδικασιών, υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης προσωπικού για τον περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσης της νόσου. Διαθέτει τρεις διαβαθμίσεις πιστοποίησης (principal, high, excellent) ανάλογα με τη συχνότητα των επιθεωρήσεων που θα επιλέξει o κάθε οργανισμός, παράγοντας αξία και πολλαπλασιαστικά οφέλη  τόσο για την πιστοποιημένη επιχείρηση, όσο και για τους stakeholders και την κοινωνία συνολικά. Sani_Asterias_2016

Εκ μέρους του Ομίλου Sani/Ikos ο κ. Δημήτρης Κοντός, COO και μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου δήλωσε: «Τα νούμερα δείχνουν ότι το κοινό ανακτά σταδιακά την επιθυμία να ταξιδέψει όμως πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη ότι μπορεί να το κάνει με ασφάλεια. Ισχυρό σύμμαχο σε αυτό το ζητούμενο αποτελούν τα ενδελεχή μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού μας.  Τα πρωτόκολλα #OnlyatSani για το Sani Resort και Infinite Care Protocol™ για τα Ikos Resorts  εξειδικεύονται στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας. Ειδικότερα, η εφαρμογή του TÜV AUSTRIA CoVid Shield  αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης που εφαρμόζει πρώτος σε όλη την Ελλάδα ο Όμιλός μας. Επιπλέον, διασφαλίζει τη λήψη μέτρων ενάντια στον κορονοϊό και από την πλευρά μας είμαστε απολύτως ικανοποιημένοι και έτοιμοι να υποδεχτούμε τους φιλοξενούμενους με ασφάλεια.

sani-asteriasΠιο συγκεκριμένα, η δέσμευση φιλοξενίας #OnlyatSani για το Sani Resort και Infinite Care Protocol™ για τα Ikos Resorts έχουν την εγγύηση αναγνωρισμένων συνεργατών που εξειδικεύονται στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας. Έχουν προβλεφθεί μέτρα για κάθε χώρο των ξενοδοχειακών μονάδων με στόχο την υγιεινή, τη διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και την ανέπαφη εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Τα #OnlyatSani και Infinite Care Protocol έχουν σχεδιαστεί σε συμφωνία με τον Όμιλο Βιοιατρική και την Ecolab και έχουν πιστοποιηθεί από το Covid Shield Certificate της TUV Austria ώστε να πληρούν κάθε απαίτησης και να εισάγουν προαιρετικά μέτρα αυξημένης ασφάλειας παγκόσμιας κλάσης. Η υγεία των φιλοξενούμενων διασφαλίζεται μέσω σειράς μέτρων που περιλαμβάνει μοριακά τεστ (molecular COVID-19 testing) για όλους τους υπαλλήλους πριν από την έναρξη και περιοδικά κατά τη λειτουργία των ξενοδοχείων και άμεσα τεστ αντισωμάτων (rapid antibody COVID-19 testing) για όλους τους επισκέπτες.

O Όμιλος Sani/Ikos ακολουθεί τις αυστηρότερες προδιαγραφές για τη διασφάλιση της υγείας σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό δίνει έμφαση στο απέραντο φυσικό περιβάλλον και τους ανοιχτούς χώρους  του Sani Resort και των Ikos Resorts οι οποίοι προσφέρουν πληθώρα ασφαλών και συγχρόνως μαγευτικών επιλογών ψυχαγωγίας και διασκέδασης».

tuv
O CEO της TÜV AUSTRIA Hellas, Ιωάννης Καλλιάς

Εκ μέρους της TÜV Austria, ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, CEO TÜV AUSTRIA Hellas, μέλος ΔΣ TÜV AUSTRIA δήλωσε «Η επανεκκίνηση του Τουρισμού αποτελεί ένα εθνικό στοίχημα σε μια κρίσιμη περίοδο, εφόσον ακόμα βιώνουμε την απειλή του κορωνοϊού. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που εγνωσμένης αξίας και κορυφαίας ποιότητας υπηρεσιών επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας με ηγετική θέση στη βιομηχανία του τουρισμού της πατρίδας μας, όπως είναι τα εμβληματικά Sani/Ikos Resorts, επιλέγουν το TÜV AUSTRIA CoVid Shield, με σκοπό την απτή και αξιόπιστη απόδειξη ότι πληρούν όλες τις αυστηρές προϋποθέσεις ομαλής λειτουργίας και έχουν λάβει στο μέγιστο βαθμό όλα εκείνα τα μέτρα για τη μείωση του κινδύνου της εξάπλωσης της νόσου, χωρίς να χάνεται όμως και η μοναδική εμπειρία της φιλοξενίας που προσφέρουν. Από την πλευρά μας, είμαστε περήφανοι που συνεισφέρουμε με μετρήσιμο  και απτό τρόπο στην ώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντας αλλά και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και των φιλοξενούμενων, μέσα από ένα σχήμα για το σχεδιασμό του οποίου η έμπειρη ομάδα του R&D της εταιρείας μας εργάστηκε με επιμονή και συνέπεια, αξιοποιώντας την υψηλή τεχνογνωσία που προσφέρει η υπογραφή της TÜV AUSTRIA».

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε τα πρωτόκολλα #OnlyatSani εδώ και και Infinite Care Protocol™ εδώ.

Τα πρωτόκολλα έχει δημοσιεύσει το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

ksd
adv
Σχετικά με το SANI/IKOS GROUP

Το Sani/Ikos Group είναι ένας καινοτόμος, γρήγορα αναπτυσσόμενος ξενοδοχειακός Όμιλος. Μέσω των εμπορικών σημάτων του, Sani Resort και Ikos Resorts, o Όμιλος λειτουργεί 9 μοναδικά, ιδιόκτητα resorts στη Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κω, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων resort πολυτελείας στον κόσμο.

Ο Όμιλος αναπτύσσει τα παραπάνω εμπορικά σήματα στην Ελλάδα μέσω της LBRI, η οποία ιδρύθηκε το 2016, με έδρα το Λουξεμβούργο. Τη διοίκηση της LBRI ασκούν ως co-managing partners οι κκ. Σταύρος A. Ανδρεάδης, Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin με κύριους μετόχους τους Σταύρο και Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin, Oaktree Capital Management LP, Goldman Sachs Asset Management, Hermes GPE και επενδυτικά κεφάλαια.  Στόχος του ομίλου Sani/Ikos Group μέσω της LBRI είναι η επέκταση της Ikos Resorts σε υψηλού προφίλ τοποθεσίες στην Ελλάδα, στηρίζοντας παράλληλα την τοπική κοινωνία και τηρώντας τις δεσμεύσεις του ομίλου για ξενοδοχειακές μονάδες που χαρακτηρίζονται από σεβασμό στο περιβάλλον, κατανάλωση τοπικών προϊόντων και δημιουργία μεγάλου αριθμού θέσεων απασχόλησης, καθώς συνεχίζει να ηγείται της κατηγορίας του.

Παράλληλα, ο Όμιλος υλοποιεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης του εμπορικού σήματος IKOS στην Ιβηρική Χερσόνησο, με το νέο IKOS ANDALUSIA, το δέκατο ιδιόκτητο ξενοδοχειακό συγκρότημα και το πρώτο εκτός ελληνικών συνόρων για τον Όμιλο, το οποίο θα λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 στην Marbella/Estepona της Ισπανίας.

Ο Όμιλος αναπτύσσει στο εξωτερικό το εμπορικό σήμα IKOS RESORTS, μέσω franchise της LBRI με την εταιρεία Ιkos International SCA,  η οποία ιδρύθηκε το 2018. Τη διοίκηση της Ikos International SCA ασκούν ως co-managing partners οι κκ Ανδρέας Α. Ανδρεάδης και Mathieu Guillemin, με κύριους μετόχους τους κκ. Ανδρέα Ανδρεάδη, Mathieu Guillemin και Goldman Sachs Asset Management, Oaktree Capital Management LP και Hermes GPE.

Η TÜV AUSTRIA

 H TÜV AUSTRIA ιδρύθηκε το 1872, ως η κερδοσκοπικός Οργανισμός και δραστηριοποιείται στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών ελέγχου, εκπαίδευσης, επιθεώρησης και πιστοποίησης για την ασφάλεια, την ποιότητα, το περιβάλλον και τη διαχείριση πόρων. Το χαρτοφυλάκιο των υπηρεσιών της εστιάζει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών προς όφελος της ποιότητας αλλά και της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού τους στοχεύοντας στην βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής του κοινωνικού συνόλου. Το πελατολόγιο του Group περιλαμβάνει επιχειρήσεις από όλους τους τομείς της οικονομίας όπως ο αγρο-διατροφικός, ο τουριστικός, ο βιομηχανικός, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο κατασκευαστικός, ο χρηματο-οικονομικός, κ.α.  Παράλληλα, εστιάζει και στην συνεχιζόμενη εξειδίκευση του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της δια βίου κατάρτισης στις νέες τεχνολογίες, μέσω των εκπαιδευτικών κέντρων της TÜV AUSTRIA Academy σε παγκόσμια κλίμακα. Εκτός της Ελλάδας, διαθέτει σήμερα παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, Μέσης και Άπω Ανατολής.

ksd
adv
Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *