Τα ξενοδοχεία στην Τουρκία θα καλύπτουν τα έξοδα των Βρετανών τουριστών που...

Τα ξενοδοχεία στην Τουρκία θα καλύπτουν τα έξοδα των Βρετανών τουριστών που θα νοσήσουν…

Photo by engin akyurt on Unsplash
Photo by engin akyurt on Unsplash

Τα ξενοδοχεία στην Τουρκία θα καλύπτουν τα έξοδα των Βρετανών τουριστών, σε περίπτωση που νοσήσουν με τον Κορωνοϊό κατά τη διάρκεια των διακοπών τους και χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Ωστόσο, οι τουρίστες που θα εξετάζονται και θα είναι θετικοί στον Κορωνοϊό κατά την άφιξη στην Τουρκία, θα μεταφέρονται άμεσα σε νοσοκομείο.

Τα μέτρα αυτά παρουσιάστηκαν καθώς το Υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας δημοσίευσε ένα βίντεο που παρουσιάζει τα αυστηρά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας, καθώς και τις διαδικασίες που θα τηρηθούν στην περίπτωση που κάποιος καταφτάσει με τον ιό ή νοσήσει κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Σε όλες τις αφίξεις θα γίνεται έλεγχος της θερμοκρασίας και σε περίπτωση που ξεπερνά τους 37.8 βαθμούς θα πραγματοποιείται δωρεάν τεστ για τον Κορωνοϊό. Εάν το αποτέλεσμα του τεστ είναι θετικό, τότε ο ταξιδιώτης θα μεταφέρεται άμεσα σε κοντινό νοσοκομείο.

Στο ενδεχόμενο μετάδοσης κατά τη διάρκεια της διαμονής στην Τουρκία οι νοσούντες θα μεταφέρονται σε κοντινό νοσοκομείο, θα απομονώνονται και θα τους παρέχεται περίθαλψη.

Ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, Mehmet Nuri Ersoy, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στην ανθεκτικότητα του εθνικού συστήματος υγείας και των σχετικών υποδομών και στο ότι οι διεθνείς τουρίστες θα πρέπει να νιώθουν ασφαλείς κατά την πραγματοποίηση των διακοπών τους.

Επίσης, δήλωσε την ικανοποίησή του για τις «εναέριες γέφυρες» με τη Βρετανία και πως έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη η υγεία και η ασφάλεια των Βρετανών τουριστών.

ΠΗΓΗ

ΜΕΣΩwww.money-tourism.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ