money tourism copyright photo
Ο κ. Τάσος Ρίζος | ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΤΑΣΟΣ ΡΙΖΟΣ: Τι θα γίνει με τον Τουρισμό; Βάλτε κάποιον που να ξέρει!!!

ΓΝΩΜΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

του Τάσου Ρίζου (*)

Τι θα γίνει με τον Τουρισμό;
Έχουμε δυστυχώς χάσει την λογική και όλοι βγαίνουν με προτάσεις για να λύσουν έναν γόρδιο δεσμό.
Τι κάναμε για την πανδημία;
Πολύ σοφά, φωνάξαμε τον ειδικό για να μας πει τι θα κάνουμε. Έναν επιδημιολόγο!
Και πήγαμε πολύ καλά.

Τι κάνουμε για τον Τουρισμό;
Είναι ο Θεοχάρης, η Άντζελα, ο Λούλης, ειδικοί;
Για όνομα του Θεού …..
Όχι βέβαια.

Φωνάξτε τον Ανδρεάδη, τον Τάσιο, τον Δεριζιώτη, κάποιον τέλος πάντων που να γνωρίζει από την μακρόχρονη επαγγελματική του εμπειρία να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Μόνο τότε έχουμε κάποια ελπίδα για τον Τουρισμό, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Με την ταπεινή μου εμπειρία του μισού αιώνα στον Τουρισμό, δεν μπορώ να ακούω την κάθε παλαβομάρα, πρωτόκολλο, ότι δηλαδή θα διπλασιάσουμε τους υπαλλήλους, θα σερβίρουμε το φαγητό στα δωμάτια, πλεξιγκλάς στις ξαπλώστρες, νοσοκόμους, σερβιτόρους, 30%πληροτητες, συνεχή τεστ παντού και ότι του κατέβει του καθενός, επιτρέψτε μου την έκφραση.

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Αν δεν ανοίξουν σύντομα τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και τα καταλύματα, με κάποιες λογικές προφυλάξεις, τύπου ΧΑΜ, οδεύουμε ταχύτατα σε ΝΕΟ μνημόνιο, με ότι αυτό συνεπάγεται και ας λένε ότι θέλουν.

Άρα πρέπει να ξεκινήσει ο Τουρισμός, οπωσδήποτε εντός Ιουνίου .

Αλλιώς χαθήκαμε. ΟΛΟΙ!!!

Η Λογική λέει ότι στην Ελλάδα νοσούμε λιγότερο από την Γερμανία, Αγγλία, κλ.π..
Άρα η πιθανότητα να νοσήσουν εδώ είναι πολύ μικρότερη. Τους συμφέρει να έλθουν.

Αλλά τι θα γίνει αν νοσήσουν;
Απλά τους στέλνουμε σπίτι τους, στην χώρα τους αμέσως για θεραπεία.
Ένα EXIT PLAN χρειαζόμαστε.

Επειδή όμως δεν έχουμε 10 ελικόπτερα για τα νησιά, κ.λπ., συνάπτουμε μια εθνική σύμβαση με μια ευρωπαϊκή ασφαλιστικη εταιρεία (π.χ. Europe Assistance), που διαθέτει στόλο από ειδικά διασκευασμένα τζετς, που μπορούν να μεταφέρουν εντός ολίγων ωρών κάθε ασθενή στη πατρίδα του αμέσως για θεραπεία.
Νοσοκομειακή αερογέφυρα λέγεται.
Θα στοιχίσει περίπου 100 εκατομμύρια ή και περισσότερα, αλλά δεν θα χαθούν 10-15 δις ευρώ και πολλαπλάσια οφέλη και κυρίως εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Απλή λογική είναι και έτσι οι πελάτες θα νιώσουν ασφάλεια και θα έλθουν και δεν θα επιβαρυνθεί το σύστημα υγείας και ούτε καραντίνες θα έχουμε, με τα προβλήματα που συνεπάγονται.

Με την διαδικασία αυτή, ο τουρίστας που θα αρρωστήσει, θα μεταφερθεί στην πατρίδα του, αμεσότατα και με ασφάλεια από επαγγελματιες. Η καλύτερη διαφήμιση είναι αυτή, και ετσι θα πιέσουμε και τους tour operators να πετάξουν άμεσα!

money tourism copyright photo
money tourism copyright photo

Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει σύντομα προσωπικά λύσεις αλλοιώς θα μπει και αυτός στη λίστα Παπανδρέου, Σαμάρα, Τσίπρα, Βαρουφάκη των μνημονιών που μας διέλυσαν σαν κοινωνία.

(*) Ο κ. Τάσος Ρίζος είναι ξενοδόχος και τέως αντιπρόεδρος ΠΟΞ, η δε οικογένειά του είναι από τις πιο σημαντικές τουριστικές οικογένειες στην Κέρκυρα.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Κων. Δεριζιώτη: Αγαπητέ κ. Ρίζο, φίλτατε Τάσο. Σε ότι με αφορά, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Θα ήθελα ωστόσο να ξεκαθαρίσω ότι η δική μου συμβολή κινείται στο γνωστό πλαίσιο και δεν έχω άλλες φιλοδοξίες. Υπάρχουν πιο ειδικοί και αξιόλογοι από εμένα στο γνωστικό αυτό πεδίο.
Προφανώς συμφωνώ στην ανάγκη ενός “Τσιόδρα στον Τουρισμό”, όπως άλλωστε έχω γράψει.

primagel
adv
Tagged

46 σχόλια στο “ΤΑΣΟΣ ΡΙΖΟΣ: Τι θα γίνει με τον Τουρισμό; Βάλτε κάποιον που να ξέρει!!!

 1. Δηλαδή, έτσι θα γεμίσει π.χ. η Κέρκυρα με τουρίστες. Όλα καλά αφού αν ξαφνικά διαπιστωθεί ένα κρούσμα, αναλαμβάνει κάποια “Europe Assistance” και τον/την μεταφέρει στη χώρα του/της. Οκ. Όμως… αν συμβεί αυτό, αντιλαμβάνεστε τι θα γίνει την επόμενη στιγμή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, την παραλία, τον οικισμό (Κάβος, Σιδάρι, Ρόδα, Νησάκι, Μπούκαρη, Αγ. Γιώργηδες κλπ.) αλλά και σε όλη την Κέρκυρα; Δεν θα μείνει …ψυχή …αλλοδαπού και εγχώριου! Και τότε; Μήπως τότε θα είναι χειρότερα τα πράγματα και η ζημιά πολύ μεγαλύτερη; Αφήστε που τίποτα δεν αποκλείεται οι τουρίστες και οι tour operator να αρχίσουν τις μηνύσεις και τις αγωγές! Μήπως να είστε λίγο πιο προσεκτικοί σε αυτά που προτείνετε;

  1. Συγνώμη ανώνυμε ευρωπαϊε πολίτη αλλά είστε άσχετος με τον τουρισμό …την αποκλειστική ευθύνη για την υγεία του τουρίστα φέρνει σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομολογία ο Τουρ οπεραιτορ.Αυτος αν δεχθεί να τον φέρει όλα οκ.Και είναι όλοι θετικοί προς την λύση αυτή .Ηδη η Κροατία το προτείνει .Αλλα Με εσάς καλύτερα να μείνουμε άδειοι μερικά χρόνια μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο αλλά τότε καλύτερα να βρεθεί το εμβόλιο της πεινας.Το παληκαρι 35 ετών που απέθανε 2 τεστ τον ευρηκαν αρνητικό .Μη μου λέτε για τεστ.Ας πληροφορηθητε έστω και ανώνυμα χωρίς πανικό δεν χρειάζεται .

   1. Αυτός ο τουρ οπερέητορ, οι άλλοι για τα διαφυγόντα κέρδη από τις ακυρώσεις που θα υπάρξουν; Σε ζητήματα προστασίας της ανθρώπινης ζωής και υγείας, θεωρείτε ότι πρέπει να προτάξουμε τα κέρδη του άλφα ή βήτα τομέα; Γιατί πιστεύετε ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από έναν τομέα; Ίσως οι νέες καταστάσεις, και ειδικά τώρα που έπεσε ο “φερετζές” του τι ρόλο παίζει πραγματικά ο τουριστικός τομέας για την χώρα, είναι ευκαιρία να επανασχεδιάσουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει μία “σύμμετρη” συμμετοχή του τομέα του τουρισμού στο ΑΕΠ και όχι αυτό το κατάντημα που έχουμε σήμερα. Εγώ λοιπόν δεν προτείνω να μείνει κλειστός κανένας. Αντίθετα, να ανοίξουν όλοι με τους όρους που θα τεθούν από τους αρμόδιους φορείς και όχι με τους όρους που προτάσσει το κέρδος κάποιων επιχειρήσεων/ επιχειρηματιών. Και επίσης, προτείνω να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή, και φυσικά και το παράλογο της λεγόμενης “τουριστικής ανάπτυξης”. Τέλος, στη δική μου παρέμβαση δνε υπάρχει αναφορά για τεστ. Μάλλον κάτι συγχέετε ή σας έχει διαφύγει.

   2. Η αλήθεια είναι ότι είμαι άσχετος με τον τουρσμό. Αλλά μου δημιουργήθηκε απορία από τις προτάσεις σας. Εσείς για την υγεία των ξενοδοχουπαλλήλων δεν ανησυχείτε; Οι Ελλάδα οπως πολύ σωστά το λέτε μπορεί να ξεσκίσει φέτος στον τουρισμό για τον λόγο ότι τα πήγε πολύ καλα στην πανδημία επειδή κλείστικε σπίτι όταν έπρεπε. Να ρισκάρουμε δηλαδή να φέρουμε στο σπίτι μας άτομα από τα πιο χτυπημένα μέρη του πλανήτη με το ρίσκο να ξυπνήσουμε τον γίγαντα. Εδώ βλέπουμε στην Ελλάδα ότι στην Σαμοθράκη έμειναν άνθρωποι 10 μέρες στο λιμάνι επειδή δεν υπήρχαν πλοία. Πιστεύεται ότι οι γερμανοι ή οι άγγλοι θα δεχτούν στην χώρα τους επιβεβαιομένα κρούσματα να τους επιστρέψετε με ελικόπτερα ή αερόστατα; Ή θα σου πουν κρατήστε τους στην χώρα σας καραντίνα μέχρι να αναρώσουν. Πιστεύω ότι επειδή πρέπει πραγματικα να λειτουργήσει ο τουρισμός γιατί είναι μεγάλη πηγή εσόδων. Όπως επίσης πιστεύω ότι θα ήταν πιο τίμιο να βγείτε και να πείτε πως δεν πιστεύετε ότι υπήρξε πανδημία. Γιατί κάποιος που πιστεύει στην πανδημία δεν θα σκευτόταν ποτέ σαν εσάς. Ευχαριστω για τον χρόνο σας.

 2. Κύριε Ρίζο συγχαρητήρια από μια Ροδίτισσα εργαζόμενη στον τουρισμό, τοποθετηθήκατε σωστότατα, χρειαζεται άμεσα χωρίς χρονοτριβές τα σωστά άτομα που γνωρίζουν τι εστι τουρισμός-φιλοξενία μηπως κ σωθεί η παρτίδα . Καλή δύναμη από την Ρόδο στο ωραίο νησί της Κέρκυρας

 3. 40 χρόνια στο τουρισμό σαν Tour Operator στην Αυστρία με το
  QUO VADIS 1980-2000
  27.000 ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥΣ στην Ελλάδα.
  Οι προτάσεις του κ.Ριζου είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει μέχρι σήμερα.
  Ελπίζω να τον ακουσουν και καταλαβουν και οι Αρμόδιοι ωστε να μη χαθει Ο πλούτος της Ελλάδος που λέγεται ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

  1. Μονον ο Μωυσης, μαζι με τον περιουσιο λαο του Ισραηλ, διεσχισαν την Ερυθρα Θαλασσα, χωρις να βρεξουνε τα ποδια τους, ”αβροχοις ποσι”, οπως λεει και η Παλαια Διαθηκη και παρα το θαυμα αυτο, περιπλανηθηκαν αλλα 40 χρονια μεσα στην Ερημο, μεχρι να φτασουν στη Γη της Επαγγελιας, αλλα εκεινο το θαυμα εγινε τοτε και για καποιους Θειους Λογους! Ειναι Ηλιου φαηνωτερον, οτι ολος ο Κοσμος βρισκεται σε πανικο, και πολυ περισσοτερο ο κλαδος του Τουρισμου, που ειναι, οχι μονον η βαρια Βιομηχανια της Ελλαδας, αλλα και σχεδον, ολου του Κοσμου! Αν, λοιπον, αυτοι που καλουνται, να παρουν τις αποφασεις, για να δωσουν λυσεις στα θεματα ασφαλειας, που απασχολουν τον κλαδο, ειναι υπο το κρατος, αυτου του πανικου, ειναι βεβαιον, οτι τα αποτελεσματα θα ειναι πολυ χειροτερα, οπως θα ηταν, αν τα νερα της Ερυθρας Θαλασσας εκλειναν, κατα τη διαρκεια της διελευσης των Ισραηλιτων, δια μεσου αυτων και ”ο νοων νοητω!” Το προβλημα δεν ειναι, στο πως θα επιστρεψει στην πατριδα του ενα πιθανο κρουσμα, για να νοσηλευτει, αλλα το τι θα αφησει πισω του! Στα μεσα μαζικης μεταφορας, στο ξενοδοχειο που θα διαμενει, στην πολη κ.λ.π. και μαλιστα, θελω να πω, πως η προταση αυτη ειναι πολυ αφελης!

   1. Χωρίς να σας προσβάλλω αφού γνωρίζετε την Παλαιά διαθήκη τότε όταν πείνασαν έβρεξε μάνα εξ ουρανών άλλο θείο θαύμα …..δυστυχώς σήμερα δεν γίνονται τέτοια θαυματα και ο κόσμος πρέπει να μάθει να ζει με τους ιούς αλλά και να δουλευει για τον επιούσιον….Αν τους φοβηθούμε τότε θα έλθει ο πανικός .Τα παιδιά μας οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία δεν τους φοβήθηκαν δεν υπήρξε κανένας πανικός .και 2500 κρούσματα στη Ελλάδα σε 11.000.000 είναι μηδενικό σχεδόν ποσοστό .Η μαθηματική ελπίδα με τη στατιστική να αρρωστήσει κανείς εδώ είναι ίση με τροχαίο .Χαρη τους κάνουμε να έλθουν εδώ ,.ειναι περισσότερο ασφάλεια από οπουδήποτε !Μην τρελαθούμε τώρα με αυτά που λέτε

   2. Οι ιδέες,σκέψεις,προτάσεις αυτού του κυρίου Ρίζου ακούγονται Επαγγελματικά και Επενδυτικά σωστότατες. Βέβαια στη ζωή πρέπει να τολμάς,να προσπαθείς και να έχεις και μια βάση λογικής,με σύνεση,σεβασμό και πρόγραμμα,ώστε εαν συμβεί κάτι πώς θα το αντιμετωπίσεις.όχι να γυρίσει ανάποδα το όλο εγχείρημα,ενάντια στο συγκεκριμένο τόπο,πού εαν τυχόν εμφανισθεί το 1 κρούσμα…ήτα 5 κρούσματα.Δεν γίνεται όμως και να σταματήσει η ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ…Ο τολμών Νικά!!!! Θα πρέπει να έχετε έτοιμο,προσχεδιασμένο πρόγραμμα με τους tour operators,όλα απο πριν ώστε να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του Τουρίστα και ο Τουρίστας να ε΄χει στο πίσω του μυαλού του ότι…εαν συμβεί κάτι αναλαμβάνω κι εγώ την ευθύνη μου ως υπεύθυνο άτομο.Τόσα ασφαλιστικά θα τους προσφέρετε…είναι κρίμα έστω και 3 μήνες να χαθεί ο Τουρισμός στην ΕΛΛΑΔΑ…(Ιούλιο-Σεπτέμβριο).Εγώ προσωπικά πονώ για όλους σας,δεν έχω κάποια επιχείρηση,όμως είμαι ένας λαϊκός μουσικός τροβαδούρος,απλός μεροκαματιάρης μουσικός που ζω κάθε χρόνο απο όλους εσάς,σπουδάζω το παιδί μου στο Ναυτικό, και πονώ κι εγώ μαζί σας.Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΆ!!! Θα πρέπει να δείτε μεθοδικά υπεύθυνα τι θα κάνετε.Ο κ.Τάσος Ρίζος έχει αξιόλογες προτάσεις.ΟΛΟΨΥΧΑ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ -ΑΓΓΕΛΟΣ

 4. “Με 100.000.000€ η και παραπανω”,1ον αγοραζουμε τα τζετ που θα κανουν τις διακομιδες, 2ον Καθε που αρρωσταίνει καποιος σε νησί που δεν εχει αεροδρόμιο, δεν θα χρειαστεί να μεταφερθεί σε μερος που να εχει ? Αρα με ΕΚΑΒ η αλλο Εθνικο μεσο! 3ον, Το κοστος θα ειναι τεράστιο για να το επιβαρυνθεί το ηδη επιβεβαρυμενο δημοσιο, και στην τελικη να το πληρωνει η αρχη της χωρας που προέρχεται το κρουσμα ,γιατι εμεις?

  1. Καλησπερα αν δεν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τα καταλύματα και τα εστιατόρια το δημόσιο θα χάσει
   Περίπου 3 δις από ΦΠΑ συν 2 δις από φόρους εισοδήματος συν 2 δις από προμήθειες σύνολο 7 δις συν ότι δώσει για ενίσχυση στους ανέργους και επιχειρήσεις 13 που λένε σύνολο 20 δις το 10% του ΑΕΠ.
   Τα 100 είναι μόνο 5 τις χιλίοις στη χασούρα με τα μαθηματικά .

  2. Μην τα θέλουμε και όλα δικά μας! Το εξηγεί ο άνθρωπος, 100 εκατομμύρια πάνω κάτω μπροστά στα 10-15 δις καλό ακούγεται.

 5. Πολλά τα σωστά σχόλια, χρειάζεται σχέδιο και άμεσα κιόλας, διότι ο καιρός ζυγωνει και όλοι εμείς του τουριστικού τομέα είμαστε ξεκρέμαστοι.

 6. Κε Ριζο συγχαρητηρια. Μηπως θα επρεπε καποιοι σοβαροι επαγγελματιες του χωρου που ειναι στην πρωτη γραμμη, f&b, chefs, front office managers, housekeepers, ανα περιφερεια να γραψουν τις προτασεις τους μεχρι μια συγκεκριμενη ημερομηνια να κατατεθουν, να ελεγθουν ωστε να δουμε τι μπορει να ισχυσει και μετα να παμε σε μια Εθνικη Αποφαση; Λεω εγω τωρα…..γιατι πραγματικα οι ασχετοι θα μας καταστρεψουν.

  1. Αυτοί Που λέτε είναι η ψυχή του τουρισμού τα παιδιά της πρώτης γραμμής και έχουν το ίδιο ανάστημα με του γιατρούς και όλους του ήρωες που λέμε σήμερα ..Πρέπει να τους ακούσουμε ..έχετε δίκιο αλλά ποιος μας ακούει ….τον τουρισμό διευθύνουν μια ηθοποιός και ένας αλευροβιομηχάνος καλά κρασιά καλησπερα

   1. Το γνωριζω κε Ριζο γιατι και εγω υπαλληλος ειμαι. Χωρις να γνωριζω, δεν εχω δει τιποτα, εχει βγει καποιος προεδρος ξενοδοχων ή τουλαχιστον οι προεδροι των ξενοδοχων να συνεννοηθουν μεταξυ τους να καταθεσουν ενα πρωτοκολο;

 7. Γεια σας κύριε Ριζο από Κρήτη Μανόλης Κωνσταντινιδης δημόσιος υπάλληλος έχω ασχοληθεί με τουριστικές επιχειρήσεις θα μου πείτε γιατί απαντάω εδώ να ξέρετε όλοι μας είμαστε μια αλυσίδα και υπάρχει εξάρτηση και γενικά σε όλη την.Ελλαδα. Σέβομαι τις ιδέες σας καταλαβαίνω με όλη την κατάσταση όπως όλος ο κόσμος που άμεσα η εμεσα ασχολειται με το τουρισμό που όλη αυτή η κατάσταση είναι θλιβερή. Αυτη η ιδέα που είπατε για πως θα αντιμετώπιστει ένα κρούσμα, όμως αν γίνει αυτό όπως μας λένε οι ειδικοί που αυτοί έτσι και αλλιώς ξέρουν περισσότερα, τι θα γίνει με αυτούς που θα έρθουν σε επαφή πως θα αντιμετώπιστει και τι θα ακολουθήσει στο κάθε ξενοδοχείο ή και γενικά στη περιοχή όταν θα μαθευτεί. Εμείς κύριε Ριζο δεν ξέρουμε όλο αυτό με τον ιό και πόσο φυσικά αυτούς που ασχολούνται και κάνουν και λάθη γιατί ειναι κάτι καινούργιο και πρωτόγνωρο σε όλο το κόσμο. Σέβομαι τη αγανάκτηση σας και τόσου κόσμου αλλά όταν δεν υπάρχει ίαση για τον ιό θα υπάρχει πάντα φόβος σε όλο το κόσμο. Προσωπικά δεν είμαι γιατρός ούτε κανένα κόμμα υποστηριζω την Ελλάδα μας αγαπω και εύχομαι ο κόσμος της να είναι δυνατός να το περάσει αυτό, ο άνθρωπος έχει απίστευτη δύναμη μέσα του να το ξέρετε προσωπικά το γνωρίζω μπορουμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα με υγεία φυσικά. καλή δύναμη ευχομαι σε όλο το κόσμο.

  1. Να είστε καλά και συμφωνούμε ότι η ανεργία είναι η χειρότερη μορφή κοινωνικής αδικίας και κάπως πρέπει να ανοίξει ο τουρισμός διότι αν η κάθε κυβέρνηση μοιράζει συνέχεια 800σαρια για να καθόμαστε θα έλθει αύριο νέο μνημόνιο Και εσείς σαν δημόσιος υπάλληλος θα πάρετε μισό μισθό ….Λύση ζητάμε για να μην δυστυχήσουμε ….όλοι

 8. Συγχαρητήρια κύριε Ριζο! Ότι πιο αξιόλογο έχω διαβάσει! Επιτέλους μιλάει ένας άνθρωπος που γνωρίζει! Ας βάλουν ειδικούς στον τουρισμό να δώσουν προτάσεις ώστε να βρούμε τη λύση σαν χώρα! Ρεαλιστικές προτάσεις! Δεν μπορουν τα εποχιακά ξενοδοχεία να ακολουθήσουν την τακτική των μεγάλων αλυσίδων ξενοδοχείων! Να πάρουμε κάποια μέτρα ναι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τα ξενοδοχεια νοσοκομεία! Εδώ δουλεύουμε 6-7 μήνες και ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψουμε για να επιβιώσουμε!

 9. Προφανώς πολλοί θεωρούν δεδομένο καταρχήν ότι οι Ευρωπαίοι πού έχουν δίπλα τους κ γύρω τους τόσα κρούσματα κ θανάτους..θα στριμωχτουν σε ένα αεροπλάνο για να έρθουν σε μια άλλη χώρα..που ναι μεν έχει λίγα κρούσματα αλλά ανύπαρκτο σύστημα υγείας…. μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε… δεν έχει να κάνει με πρόσωπα… αλλά με καταστάσεις…..μάλλον πρέπει να . ξεχάσετε φέτος τον τουρισμό….

  1. Ντροπή να λέτε ότι έχει η Ελλάδα ανύπαρκτο δύστημα υγείας. Λυπάμαι να ακούω τόση μιζέρισ. Το μόνο που μπορώ να δεχθώ είναι ότι η γεωγραφική διασπορά καθιστά τα μικρά νησιά μας ανύμπορα!
   Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα σε αυτή την πανδημία να βρίσκομαι πουθενά αλλού. Το ΕΣΥ απέδειξε παρά τις ελλείψεις προσωπικού ότι έχει άξιους ανθρώπους με καρδιά λιονταριου! Ευχαριστώ και συγνώμη αν έγινα καυστική

   1. Σωστά το λέτε η Ελλάδα απέδειξε ότι έχει το καλύτερο σύστημα υγείας .Ομως γιατί να πληρώνετε εσείς και εγώ για τους ξένους ..και γιαυτους είναι πολύ καλύτερα και το θέλουν οι ίδιοι να περιθάλπονται στη χώρα τους .Τουλαχιστον ετσι γνωρίζω αλλά αν θέλουν μπορούμε από τα νησιά να τους περνούμε στο Σωτηρία η σε κέντρο αναφοράς δεν αντιλέγω ..καλημέρα

  2. Δυστυχώς καλώς η κακώς αν μια χώρα περιμένει 25%του ΑΕΠ από τον τουρισμό Ανδρέας δεν ανοίξουμε φέτος θα καταστραφούμε με νέα μνημόνια ….ΗΑληθεια πονάει ,,,καλημέρα

 10. Εκτός τόπου και χρόνου. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία πολίτες της ΕΕ έχουν δικαίωμα στη περίθαλψη στα αλλά κράτη μέλη της ΕΕ. Δεν μπορείς να βάλεις ανθρώπους που δεν μπορούν να πάρουν ανάσα στο αεροπλάνο για πτησεις. Και τι θα γίνει αν σε ένα ξενοδοχείο βρεθούν σε μια μέρα 150 κρούσματα; Θα βάλουμε 150 αεροπλάνα;
  Εγώ αν παω κάπου θέλω να ξέρω ότι υπάρχει η υποδομή εκεί που παω όχι να ψάχνουν να με φέρουν πίσω. Ήμαρτον δηλαδή.

  1. Δεν έχω αντίρρηση να τους πάνε στα ελληνικά νοσοκομεία είναι τα καλύτερα !ομως στα νησιά και σε πολλά μέρη της Ελλάδας δεν υπάρχουν τα κατάλληλα .Και πάλι πρέπει να μεταφερθούν με ασφάλεια .οσο δεν υπάρχει εμβόλιο ο κίνδυνος είναι παντού και στα αεροπλάνα και στα σπίτια φίλων ,και στα μαγαζιά παντού .Ομως 2.500 κρούσματα σε 11.000.000 είναι 0,02τοις χιλίοις να κολησεις .εχεις 100 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθεις έμφραγμα και 1000 φορές περισσότερες να πάθεις τροχαίο .Ζουμε δυστυχώς σήμερα με τον κίνδυνο .καλημερα

 11. K. Ρίζο δεν έχω -ειλικρινά- ξαναδιαβάσει σε 300 λέξεις τόσα πολλά. Πολύ σωστά τα λέτε.

  Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει ότι είναι ασφαλής χώρα και αν μολυνθεί κάποιος για να συγκεντρώσει το τουριστικό κεφάλαιο. Πρέπει και να το κάνει και να το διαφημίσει αποτελεσματικά παντού!

  Όχι μόνο στην Ευρώπη. Εγώ διαπιστώνω ήδη κρατήσεις από Ρωσόφωνους ήδη για τον Αύγουστο, Αμερικάνους κοκ.

  Φοβάμαι ότι δεν θα γινει τίποτα, αλλά μακάρι να διαβαστείτε και να εισακουστείτε.

 12. ΜΠΡΑΒΟ…Κ.ΡΙΖΟ…ΜΑΣ..ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ..ΜΟΥ..ΣΩΣΤΑ…ΤΑ..ΛΕΣ…..ΠΕΣΤΑ..ΩΜΑ..!!!!..ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ..ΜΗΠΩΣ…ΕΦΘΑΣΕ..Η…ΩΡΑ..ΝΑ..ΒΛΕΠΟΥΜΕ..ΤΑ..ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΣΤΗΝ…..ΖΩΗ….ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ..ΚΑΙ..ΤΗΝ..ΨΥΧΡΗ..ΛΟΓΙΚΗ..ΟΤΙ…ΟΙ..ΠΑΝΤΕΣ..ΤΑ..ΠΑΝΤΑ….ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ…..ΚΟΣΤΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ….????…ΜΑΣ…ΑΡΕΣΕΙ…ΔΕΝ…ΜΑΣ…ΑΡΕΣΕΙ…ΕΤΣΙ….ΕΙΝΑΙ…ΚΑΙ…ΕΤΣΙ…ΘΑ…ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ..ΑΠΟ…ΕΔΩ…ΚΑΙ…ΠΕΡΑ….(ΟΣΟ…ΤΗΝ…ΚΑΚΟΒΟΥΛΗ.??..ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΗ.??…ΠΡΟΣΦΟΡΑ..??.ΤΟΥ…ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ….ΠΟΥ…ΖΩΝΤΑΝΕΨΕ(ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΜΕΝΟΥΣ…ΤΟΠΟΥΣ)….ΚΑΙ…ΓΙΝΑΜΕ….ΒΙΩΣΙΜΟΙ….ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ…ΤΟΠΟΙ..ΓΙΑ…ΝΑ…..ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ…ΩΣ..ΚΟΛΟΝΑΚΙΩΤΕΣ…ΕΜΕΙΣ..ΟΙ..ΜΙΚΡΟΝΗΣΙΩΤΕΣ…(ΜΕ…ΑΚΡΙΒΟ…ΚΟΣΤΟΣ…ΖΩΗΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ…..ΚΑΙ…ΠΑΡΟΧΕΣ….ΥΓΕΙΑΣ….ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ)..ΟΛΑ…ΑΥΤΑ…ΘΑ..ΤΗΝ…ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ….ΟΛΟΙ..ΒΙΟΜΑΤΙΚΑ…ΟΣΟ….ΓΙΑ…ΤΗΝ..ΙΣΣΟΡΟΠΗ,,,ΑΝΑΠΤΥΞΗ…ΤΗΣ…ΧΩΡΑΣ…Κ.Λ.Π…ΣΤΑ…ΛΟΓΙΑ……ΠΕΔΙΟΝ…ΔΟΞΗΣ…ΛΑΜΠΡΟΝ…????..βλεπε…αναπτυξιακα..κινητρα???..ΚΑΝΤΕ..ΤΟ…ΟΙ…ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ…ΟΠΩΣ…ΤΟ..ΕΚΑΝΑΝ…ΟΙ…ΑΝΘΡΩΠΟΙ…ΤΟΥ…ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ…ΤΟΜΕΑ…????….ΠΟΥ..ΑΓΑΠΟΥΣΑΝ…ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΝ…ΚΑΙ…ΠΙΣΤΕΨΑΝ…ΣΤΗΝ..ΟΜΟΡΦΙΑ…ΤΟΥ..ΤΟΠΟΥΣ..ΜΑΣ….ΔΙΝΟΝΤΑΣ..ΠΡΟΣΤΕΙΘΕΜΕΝΗ…ΥΠΕΡΑΞΙΑ..ΜΕ…ΤΙΣ…ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ…ΤΟΥΣ…ΠΟΥ….ΕΚΑΝΑΝ..ΤΑ….ΕΡΗΜΩΜΕΝΑ.#.ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ…ΧΩΡΙΑ…ΚΑΙ…ΝΗΣΙΑ.#…ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ..ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ….ΤΟΠΟΥΣ….ΑΠΟΚΤΩΝΤΑΣ…ΒΑΡΙΑ…ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ…ΤΟΝ…ΤΟΥΡΙΣΜΟ…ΚΑΛΟ…ΓΙΑ…ΟΛΟΥΣ.(με εχτρα.εισ.εργασια…3-4.ωρων..σε..πολλους).???….ΤΗΝ..ΕΘΝΙΚΗ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ….ΤΟ…ΕΘΝΙΚΟ…ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟ…..ΠΑΙΧΝΙΔΙ….ΤΗΣ..ΠΑΤΡΙΔΑ..ΜΑΣ…..ΚΑΙ…ΠΟΛΛΑ….ΑΛΛΛΑ…..(ΕΝΑΣ…ΑΠΟ…ΑΥΤΟΥΣ..)……ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ΗΛΙΑΣ ΤΗΛΟΣ-ΔΩΔ/ΣΑ…

 13. Κύριε Ριζο καλά τα λέτε, αλλά ξεχνάτε κάτι. Να πείτε στους συναδέλφους σας τους ξενοδόχους να αφήσουν την κλάψα και να βάλουν κανένα φράγκο. (ΚΟΣΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ). Δεν γίνεται να περιμένουμε όλοι και πρώτα εσείς οι ξενοδόχοι με τα υπερκερδη της τελευταίας 20ετιας τουλάχιστον πάλι από το κράτος…
  Εδώ στην Κρήτη, εύχομαι να κάνω λάθος αλλά έχω μια εντύπωση ότι πολλοί μεγαλοξενοδοχοι ούτε καν τους ενδιαφέρει να ανοίξουν, για να μην πω ότι τους βολεύει κιόλας αυτή η κατάσταση…. Ντροπή και αίσχος…

  1. Μπορεί να έχετε δίκιο αλλά από τα κέρδη των επιχειρήσεων πληρώνονται οι φόροι που συντηρούν το δημόσιο και οι μισθοί των 150.000 υπαλλήλων .Η ζημιά θα είναι για όλους τεράστια και νέα μνημόνια έρχονται.Αν βολεύονται κάποιοι με την καταστροφή έχουν τον σύμπλεγμα του Νερώνα που έκαιγε τη Ρώμη και αυτοϊκανοποιούνταν…καλημέρα

   1. Οι μισθοί δεν πληρώνονται από τα κέρδη. Είναι έξοδα. Τα κέρδη προκύπτουν από τα έσοδα μείον τα έξοδα. Ρωτήστε και τον λογιστή σας. Οι φόροι είναι υποχρέωση οποιουδήποτε πολίτη (και γω φόρους πληρώνω), και οποιασδήποτε επιχείρησης ανάλογα με τα εισοδήματά της. Οι τουριστικές επιχειρήσεις έχουν χρηματοδοτηθεί με κάθε τρόπο και με τεράστια ποσά διαχρονικά, από “κοινωνικό χρήμα”, και είναι ζήτημα εάν έχουν “επιστρέψει” άμεσα ή έμμεσα τα μισά από αυτά. Αντίθετα, έχουν θησαυρίσει αποκτώντας όχι απλά κέρδη αλλά υπερκέρδη! Και δεν είμαι βέβαιο αν τα υπερκέρδη τους αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα ή σε καμία οφ σορ κάπου “μακριά”. Και μιας και έγινε αναφορά και στον Νέρωνα, να υπεθυμίσουμε ότι στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς τους μόνους “Νέρωνες” που είδαμε ως τώρα είναι οι τουριστικές επιχειρήσεις που υπερεκμεταλλεύονται τους τουριστικούς πόρους, καταστράφουν το περιβάλλον, διαλύουν κάθε προοπτική για σοβαρή ανάπτυξη. Επίσης, αν θέλετε να μιλήσετε για τους εργαζόμενους, να αρχίσετε από αυτούς που απασχολούντια “μαύρα”, αδήλωτοι, για αυτούς που δηλώνονται 4ωρο και δουλεύουν 8ωρο (ποιος ξέρει με τι αμοιβή), για την εισφοροδιαφυγή, για τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας, για την απασχόληση “σπουδαστών” από το εξωτερικό στο πλαίσιο “πρακτικής” (που μερικοί χαρακτηρίζουν την όλη κατάσταση ως “σκλαβιά” και “σκλαβοπάζαρο”) κλπ. θεματάκια που για μερικούς είναι εντελώς “ανύπαρκτα”. Γιατί, εκτός από τα “λεφτά σας” και τις “ζημιές σας”, υπάρχει και αυτός ο κόσμος.

    1. Η οικονομική ανάλυσή σας περί φόρων, κοινωνικής χρηματοδότησης, κ.λπ., δεν αντέχει σε καμία απολύτως οικονομική λογική και κριτική.

    2. Καταρχάς ευχαριστώ που ασχολείστε μαζί μου και μεγάλο ευχαριστώ στο μεγαλύτερο και δημοκρατικότερο περιοδικό Τουρισμός και Οικονομία που μας δίνει αυτό το θαυμάσιο Βήμα να προβληματιστούμε .
     Ο κόσμος εξελίσσεται όπως και οι θεωρίες της οικονομίας για κέρδη .
     Προτείνω να διαβάστε το άρθρο της New York Times από το Μαρξ στο Φρίντμαν .
     Η άναρχη δόμηση ,η καταστροφική διαχείρηση των σκουπιδιών από το κρατος,η καύση υδρογονανθράκων ,τα πλαστικά μιας χρήςης και ότι άλλο προκαλεί τον θάνατο του πλανήτη δεν σας ανησυχεί ?
     Η ανεργία που είναι η μεγαλύτερη μορφή κοινωνική αδικίας ..ούτε αυτό σας ανησυχεί όπως καταλαβαίνω την στιγμή που απειλούνται 150.000 στο τουρισμό .
     Κανένα ελληνικό ξενοδοχείο όπως αναγράφεται στο ΓΕΜΗ δεν ανοίκει σε υπερπόντια ΑΕ διότι η φορολογία βάσει νόμου είναι 15% της αντικειμενικής αξίας ανοικτό η κλειστό .αρα δεν συμφέρει .
     Μαύρη εργασία είμαστε όλοι κάθετα εναντίων και κάθε περίπτωση έχει πρόστιμο 12.000 κάτι που κανένα ξενοδοχείο δεν συμφέρει .
     Τα δάνεια παρθήκαν από ιδιωτικά ιδρύματα τις τραπεζες ,από ιδιωτικό κεφάλαιο χωριις εγγυησεις δημοσίου ,τι μου λέτε για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ?
     Τέλος πάντων σας ευχαριστώ διότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και δεν είμαστε εδώ να σας αλλάξω τα πολιτικά σας πιστεύω που είναι τιμή σας σε κάθε ευκαιρία να τα προστατεύεται κατά την ρήση του Βολταίρου
     Μπορεί να διαφωνούμε μέχρι θανάτου για τα πιστεύω μας ,αλλά θα δώσω και την ζωή μου για να μπορείτε να τα λέτε ελεύθερα .
     Ευχαριστώ εσάς και το Περιοδικό τουρισμός και οικονομία
     Να είστε όλοι καλά

 14. Σε μερικα θεματα…δεν υπαρχει λυση αλλα ενας τεραστιος συμβιβασμος ο οποιος τελικα δεν ωφελει..
  Μηπως αυτη ειναι η περιπτωση του τουρισμου εν μεσω πανδημιας;;; Μηπως πρεπει να το αντιληφθειτε …

  1. Ευχαριστώ ετσι είναι ,,,,αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει υπό εμβόλιο της πείνας καλημέρα

 15. Από όλα τα σχόλια βγαίνουν τα εξής συμπεράσματα:
  1. Πρέπει να δούμε σοβαρά το θέμα της επαναλειτουργίας του κλάδου.
  2. Άλλο τόσο σοβαρά πρέπει να δούμε την προστασία από τον ιό.
  3. Αν θα έλθουν η δεν θα έλθουν από άλλες χώρες επισκέπτες μην ανησυχείτε. Και μικρό ποσοστό να έλθει πάλι αρκετοί θα είναι. Το θέμα είναι το συντομότερο να δημιουργηθεί από τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ το πρωτόκολλο υγιεινής που θα εφαρμοσθεί κατά γράμμα ώστε και ασφαλείς να είμαστε και ασφάλεια να εκπέμπουμε στους επισκέπτες μας.
  4. Τα “βοηθήματα” από τα τα Υπουργεία Οικονομικών κάθε χώρας (και σε μας από το δικό μας), δεν θα είναι για πάντα, ούτε μπορούν να κλείσουν τρύπες κάθε διαμετρήματος. Η μηχανή παραγωγής (χρήματος-κερδών-φόρων-αποθέματος), πρέπει να ξεκινήσει άμεσα γιατί ο πάτος δεν είναι μακριά.
  Άρα τα βήματα αν όχι άλματα που πρέπει να γίνουν είναι:
  α. Μία “επιτροπή ΕΙΔΙΚΩΝ” (Ιατρών-Οικονομολόγων-Γκουρού των κλάδων του Τουρισμού και δεν ξέρω ποιών άλλων σχετικών) πρέπει να κλειστεί σε μία αίθουσα και να συνεδριάσει μέχρι να βγει λευκός καπνός.
  β. Το πρωτόκολλο που θα εκδοθεί να εφαρμοστεί άμεσα, από όλους, και χωρίς αστερίσκους και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. Διότι θα λαμβάνει υπ’ όψιν το συμφέρον όλων, την υγεία όλων, την οικονομία της χώρας και τα επιμέρους συμφέροντα επιχειρήσεων-εργαζομένων και τοπικών κοινωνιών. Επίσης αν από το εξωτερικό διαπιστώσουν ότι οι κινήσεις μας είναι οι σωστές στα πλαίσια ασφάλειας δομών, υγείας, αλλά και αντιμετώπισης κρίσεων, τότε θα σταματήσουν τις επικρίσεις, τις αμφίβολες προτάσεις για επίσκεψη στην Ελλάδα η τις κακόβουλες αναρτήσεις από μεριάς συστηματικών κακοήθων ΜΜΕ ορισμένων χωρών.
  γ. Άμεσα πρέπει να βρεθούν όλοι οι επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις τους και να ξεκινήσουν τις επιδιορθώσεις, συντηρήσεις και προετοιμασίες για την ταχύτερη και πληρέστερη ετοιμότητα για λειτουργία. Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών απαγορεύεται να ταξιδέψουν στις επιχειρήσεις τους που είναι κλειστές από τον Οκτώβριο 2019 γιατί δεν έχουν Ε1 με εντοπιότητα στο μέρος που είναι η επιχείρηση. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στα νησιά.
  δ. Τα καταστήματα ειδών κιγκαλερίας – υλικών οικοδομής και κατασκευών – σιδηρικά και παρεμφερή δεν έχουν ανοίξει και δεν αναφέρεται πουθενά πότε θα γίνει αυτό. Είναι καταστήματα και κλάδοι άμεσα συνδεόμενοι με τον κλάδο του Τουρισμού.

 16. Κε Ρίζο,
  Χαίρομαι που ακούω μια πρόταση ρεαλιστική της αποκομιδής ατυχήματος.
  Ήδη κατακτήσαμε τα εύσημα της μηδαμινής νοσηρότητσς.
  Ένας υγειονομικός με ένα Γκουρού του Τουρισμού θα μπορούσαν να εκμαιεύσουν ένα σχέδιο διάσωσης ακούγοντας και σχεδιάζοντας σωστή λύση φιλοξενίας. Από την πείρα μου σας λέω ( μέλος οργ επιτρ. Ολυμπιακώμ Αγώνων 2004) ότι: Μπορούμε να σώσουμε με ασφάλεια την κατάσταση! Αρκεί να κινηθούμε γρήγορα.
  Ο φόβος θα νικηθεί μόνο άν κινηθούμε σωστά προτάσοντας λογικές ασφαλιστικές δικλείδες υπέρ του φιλοξενούμενου και του οικοδεσπότη.
  Ευχαριστώ,
  Άννα Πρινιανάκη
  Ιδ. Artistic Villa

 17. Καλησπερα,

  Σορυ πως σας το χαλαω αλλα υγειονομικα κανετε πολλα λογικα αλματα. Επιχειρηματικα τα λετε πολυ ωραια και θα το αγοραζα το σεναριο σας αμεσως.
  ΑΛΛΑ ο ιος αυτος οπου εχει αφεθει ελευθερος χωρις μετρα εχει γονατισει ολοκληρες χωρες με 1000αδες ΜΕΘ . Και ας παμε να δουμε στα ποσοστα που προκυπτουν, ειχαμε 30 εκατομυρια αφιξεις περυσι , ας που με οτι φετος θα εχουμε μονο το 1/10! 3 εκατομυρια απο αυτους το 1% πεθαινει και το 5% θελει μεθ. Ας πουμε τωρα οτι για διαφορους λογους θα τα διαιρεσουμε και αυτα δια 10. Με αυτα τα στοιχεια θελεις να κανεις 15000 διακομιδες και θα εχεις και 3000 θανατους. Και εχω υποδεκαπλασιασει ολους τους αριθμους που εχουμε εως τωρα ως δεδομενα . Δηλαδη ειναι το καλυτερο σεναριο που θα μπορουσες να φανταστεις με την προταση σας.

 18. Η εσείς δεν μας τα λέτε καλά η ο κύριος Τσιόδρας .για την Ελλάδα μιλάμε ..εδώ λόγω Θεού και κλιματος αρρωσταίνουν και πεθαίνουν λιγότεροι ευτυχώς !γιαυτο να έλθουν οι τουρίστεςτω όπως λέει και ο Πρωθυπουργός με αυτό το πλεονέκτημα .
  150 θάνατοι σε 11.000.000 είναι λιγότεροι από κάθε άλλη αιτία .0,02 τοις χιλίοις άρα αν έλθουν 30.000.000 τουρίστες θα πεθάνουν που δεν το ευχόμαστε 450.
  Ξέρετε πόσοι τουρίστες πεθαίνουν κάθε χρόνο από τροχαία πνιγμούς και συναφή ? Πάνω από 500 .
  Όσο για τις αεροκομιδες τις υπολογίζω με τα ελληνικά δεδομένα σε 1500 περίπου
  Τέλος πάντων ας γίνει κάτι να ξεκινήσει ο Τουρισμός διότι το εμβόλιο της πείνας αργεί .
  Ευχαριστώ πάντως όλους που προβληματίζονται ενώ οι άρχοντες μόνο συνέντευξεις κάνουνε

 19. Δηλαδή ο τουρισμός είναι μόνον τα μεγάλα ξενοδοχεία; Για αυτο λοιπόν:
  – Eπειδη οι αντιστοιχες Ομοσπονδιες δεν εχουν παρει ακομα θεση και σε σχεση με τις προχθεσινες μη οριστικες εξαγγελιες για τον τουρισμο, ερωτω: Γιατι δεν ανοιγουν κατα προτεραιοτητα τα συνορα των Βαλκανικων χωρων ( με τα επισης ελαχιστα κρουσματα ) και κατα συνεπεια ο οδικος τουρισμος προς την Β.Ελλαδα – κυριως Χαλκιδικη, την 01/06 εως το αργοτερο 15/06/2020 ?
  Υπενθυμιζω οτι οι τα εκατομμύρια επισκεπτες απο αυτες τις χωρες, σε ποσοστο 95% είναι πελατες μικρων μοναδων ενοικιαζομενων διαμερισματων-accomodation only, που βρισκονται συνηθως σε μη πολυσυχναστους προορισμους, οπως Σιθωνια και οχι μονον!
  Εκ των πραγματων, ειναι προφανες οτι σε αυτα τα καταλλυματα δεν υφισταται συγχρωτισμος και γενικα ο κινδυνος διασπορας σχεδον μηδενικος !
  Περαν τουτου και ισως το κυριωτερον ειναι, οτι αυτο το πρωτο κυμα τουριστων, θα λειτουργησει ως προπομπος, που πιθανον θα ενισχυσει την εμπιστοσυνη και προς τα μεγαλα ξενοδοχεια, oπου δυστυχως η υγειονομικη διαχειριση ειναι πολυπλοκη και βρισκεται στο αλλο ακρο σε σχεση με τις μικρες μοναδες.
  Παρακαλουμε θερμα για τους παραπανω λογους, να συμβάλλετε ώστε ο τελικος προγραμματισμος ανπιγματος της σαιζόν να ειναι αντικειμενικος και σταδιακος!

 20. Έχω διαβάσει όλα τα σχόλια προσεκτικά. ..είμαι ένας ιδιωτικός υπάλληλος από Ρόδο σε μια εταιρία που ασχολειτε με εναλλακτικές εκδρομές,με κάποια αξιόλογη εμπειρία. ..
  Σωστά αυτά που γράφονται εν μέρει….
  Η δική μου γνώμη κ ερώτηση συγχρόνως είναι…άντε κ φέραμε τους τουρίστες στο ξενοδοχείο κ ακολουθηθεί ότι πρωτόκολλο αποφασισθεί κ ολα βαίνουν καλώς σύμφωνα με το σχέδιο…Δεν είναι όμως μόνο τα ξενοδοχεία…
  Δεν ξέρω αν έχει προβλέψει κάποιος αρμόδιος για όλα τα υπόλοιπα,όπως π.Χ.
  Τα ταξί…οι ταξιτζήδες στα νησιά δουλεύουν μόνο το καλοκαίρι,αν θα πρέπει να κάνουν μια κούρσα με δύο ατομα;
  Τα πουλμαν;ποσά άτομα πρέπει να έχουν μεσα;θα χρειάζονται ειδικούς καθαρισμούς μετά από ένα δρομολογιο;
  Οι σχολές καταδυσεων;τι θα γίνει με τις στολες;
  Τα εστιατόρια,τα σνακ μπαρ;με τον αριθμό πελατών που ισχύει τώρα κ δουλεύοντας μόνο για 2 αντε στην καλύτερη 3 μήνες ,θα ανταπεξέλθουν στα έξοδα της χρονιας;
  Στην επιχείρηση που δουλευω;κάνουμε εκδρομες “σαφσρι”,κ οι πελάτες έρχονται στην βάση μας συνήθως ζευγάρια Ή οικογένειες ….ποιος θα μπορεί να βεβαιώσει ότι ο κάθε πελάτης θα δεχθεί να είναι σε ένα αυτοκίνητο με κάποιον αλλο;
  Μην παρεξηγηθώ…Θέλω προσωπικά να αρχίσει η σαιζόν ΕΧΘΕΣ…από τον τουρίστα ζούμε εδώ κ πολλά χρόνια όλοι στα νησιά…είναι μια αλυσίδα στα νησια που αν δεν δουλέψουμε οι εποχιακοί ,πεινάνε όλοι μαζί μας το χειμώνα…
  Είναι πολλά που πρέπει να μπουν κάτω κ με τέλειο προγραμματισμό….όχι σχέδια πρόχειρα….
  Εύχομαι πραγματικά να γίνει το καλύτερο στην χώρα μας,γιατί η κρίση δεν ήταν του κορονοιου τίποτα μπροστά σε αυτήν που θα έρθει στην οικονομία..
  Το μεγαλύτερο στοίχημα στην ιστορία του τουρισμού είναι τώρα…
  Καλή τύχη σε όλους μας….

 21. Εγώ θα έλεγα εκτός από το να διπλασιάσουμε το προσωπικό με το 70% λιγότερη δουλειά, γιατί να μην έχουμε αντί για καθαρίστριες και καμαριέρες και μερικές νοσοκόμες ανά 10 …άτομα πχ και επειδή αυτό σίγουρα δεν θα είναι αρκετό να πάρουμε και μερικούς γιατρούς δεν χάθηκε ο κόσμος λεφτά ….έχουμε, και επειδή πάλι αυτά τα μέτρα δεν θα φτάνουν, είναι δύσκολο να μετατρέψουμε ένα δωμάτιο σε εντατική; Και επειδή αυτό μάλλον δεν θα είναι αρκετό άμα έχεις πολλά δωμάτια ούτως ή άλλως με την κίνηση που θα έχουμε άδεια θα είναι τα περισσότερα άρα γιατί ρε φίλε δεν φτιάχνεις κάθε 20 δωμάτια και μια εντατική; Λεφτά έχετε από πέρσι…. Επειδή όλα αυτά μάλλον δεν θα φτάσουν ….άντε να μην πω τίποτα.

 22. ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ. Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ .ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ, ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ, ΣΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ. ΕΝΑΣ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡΑΣ ,ΕΝΑΣ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ
  ΤΡΙΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ -ΔΙΟΤΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ- Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
  ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΒΟΥΛΟΣ Η ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΧΩΡΟ, ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.
  ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΑΔΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΑΔΙΚΙΕΣ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ,ΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΑΝΩΝΥΜΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ,ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.
  ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ,ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ,ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1978 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΨΗΦΙΣΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΞΙΑ

Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *