Photo by Ron Lach on Pexels

Ασφάλιση για διακοπές που πλήττονται από ακραία ζέστη στα… σκαριά

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ασφαλιστικό συμβόλαιο που θα προστατεύει τους παραθεριστές από τις υψηλές θερμοκρασίες, ανακοίνωσε η Sensible Weather, που προσφέρει σήμερα ασφαλιστική κάλυψη για φαινόμενα ακραίων βροχοπτώσεων, μετά το ρεκόρ θερμοκρασιών που σημειώθηκε σε μεγάλο μέρος του κόσμου, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Ο Ιούλιος αποδείχθηκε ο θερμότερος μήνας σε παγκόσμιο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη σε συνδυασμό με το φαινόμενο Ελ Νίνιο, οδήγησε τις θερμοκρασίες σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ.

Μεγάλα τμήματα της νότιας Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, “έλιωσαν”, καθώς οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες έκαναν ανυπόφορη κι επικίνδυνη την έκθεση για μεγάλο μέρος της ημέρας και οδήγησαν σε πυρκαγιές. Τώρα η αμερικανική Sensible Weather, μια νεοφυής ασφαλιστική εταιρία που ιδρύθηκε το 2019, δήλωσε ότι θα προσφέρει ταξιδιωτική προστασία από ακραίες θερμοκρασίες και καύσωνες στους παραθεριστές.

“Σύντομα θα προσφέρουμε προστασία από ακραία υψηλές θερμοκρασίες. Διαπιστώσαμε ότι οι ταξιδιώτες έχουν διαφορετικές προσδοκίες για το τι είναι “πολύ ζέστη”, ανάλογα με το πού και πότε πηγαίνουν κάπου”, δήλωσε στην εφημερίδα i ο Nick Cavanaugh, διευθύνων σύμβουλος της Sensible Weather και πρώην περιβαλλοντολόγος.

Σύμφωνα με την εταιρία, η κάλυψη για υψηλές θερμοκρασίες θα είναι παρόμοια με την κάλυψη για βροχοπτώσεις της Sensible Weather, στην οποία τα μετεωρολογικά δεδομένα χρησιμοποιούνται για τον υπολογισμό του κινδύνου βροχής. Όταν οι δορυφόροι εντοπίζουν βροχή, οι πελάτες λαμβάνουν αποζημίωση. Τα περισσότερα συμβόλαια της εταιρίας αποζημιώνουν τους πελάτες σε περιπτώσεις δύο ή περισσότερων ωρών βροχόπτωσης, μεταξύ 8 π.μ. και 8 μ.μ..

Ο κ. Cavanaugh ανέφερε ότι η κάλυψη για τις θερμές καιρικές συνθήκες θα παρέχει διαφορετικά ποσά αποζημίωσης, ανάλογα με τη διάρκεια των υψηλών θερμοκρασιών και την επικρατούσα θερμοκρασία. “Εάν δεν έχετε συνάψει τέτοια κάλυψη, αλλά βρεθείτε σε διακοπές σε έναν εξαιρετικά ζεστό προορισμό που δεν θέλετε πλέον να κάνετε, το αν μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων εξαρτάται από διάφορους παράγοντες”, διευκρίνισε ο ίδιος.

Τι συμβαίνει με τις αποζημιώσεις των παραθεριστών που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές

Εν μέσω των πυρκαγιών που έπληξαν τμήματα της Ευρώπης, την περασμένη εβδομάδα, οι ταξιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες προειδοποίησαν τους Βρετανούς ότι ενδέχεται να μην καλύπτονται εάν έκλεισαν διακοπές της τελευταίας στιγμής, δηλαδή κατά τη διάρκεια αυτής της λαίλαπας.

Η Admiral Travel Insurance εξήγησε ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση καλύπτει απρόβλεπτα γεγονότα. “Οι πυρκαγιές είχαν ευρεία προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από το Σαββατοκύριακο, πράγμα που σημαίνει ότι από την Κυριακή, 23 Ιουλίου, θεωρήθηκε αναμενόμενο γεγονός”, υπογράμμισε. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος έκανε κράτηση για  διακοπές στη Ρόδο ή ενδεχομένως ακόμη και στην Κέρκυρα, τη Σικελία και την Κροατία, όπου ξέσπασαν μικρότερες πυρκαγιές, την περασμένη εβδομάδα, η ταξιδιωτική του ασφάλιση μπορεί να μην τον καλύπτει. Το ίδιο ισχύει και για όσους σκέφτονται να κάνουν κράτηση διακοπών σε αυτούς τους προορισμούς τώρα.

Σύμφωνα με την εταιρία, εάν κάποιος έκλεισε τις διακοπές του ξεχωριστά και η πτήση του ακυρώθηκε, θα πρέπει να δικαιούστε επιστροφή χρημάτων για την πτήση. Στη συνέχεια, ωστόσο, θα πρέπει να εξετάσει τους όρους των προϋποθέσεων για τις άλλες κρατήσεις , όπως η διαμονή και η μεταφορά, και μπορεί επίσης να χρειαστεί να εξετάσει το συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλειας, σύμφωνα με την ABTA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές ταξιδιωτικές εταιρίες, όπως η TUI, η easyJet και η Jet2, προχώρησαν σε ακυρώσεις πτήσεων και πακέτων διακοπών, σε προορισμούς που επλήγησαν από τις πυρκαγιές κι εκδίδουν επιστροφές χρημάτων, αφού αν μια εταιρία προβεί σε ακύρωση οι ταξιδιώτες που επηρεάζονται δικαιούνται αυτόματα να πάρουνε πίσω τα χρήματά τους.

 

Tagged
Προσθήκη σχολίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *